bloggkommentatorerna

Tacksamhet råder
Underbara Clara skriver om sin tacksamhetsdagbok, som hon fört, skriftligt eller mentalt sedan hon gick på mellanstadiet, efter tips av Oprah Winfrey. Det går alltså ut på att lista det man är tacksam över varje dag. Jag har så svårt att känna tacksamhet, för det jag är mest tacksam för är jag så rädd att förlora, så jag klarar knappt av att tänka på det. Familjen, hemmet och hälsan. Ibland när jag läser bloggar om folk som förlorat sitt barn, eller som själv är allvarligt sjuk, så ser jag kommentarer i stil med: "Nu är jag extra tacksam över mina barn och ska gå in och krama dem." eller "När jag läser hur du har det så inser jag att jag ska vara tacksam som är frisk", osv. Jag känner inte det! Jag känner en isande skräck över hur jävligt allt kan bli. Man är ju inte skyddad, bara för att det är bra just nu. 

Men Clara skriver mycket enklare saker. Om makaroner till lunch, pepparkakor och snöfall. Hon uppger att hon hört att folk som fotograferar sin mat njuter mer av den. Man blir medveten om det man har när man stannar upp och reflekterar. Jag kanske ska testa att sätta ord på bra saker? Det får bli tyst för mig själv i så fall, för annars kommer folk i min närhet tro att jag börjat med olagliga substanser. 

Men ok, idag är det fredag, långhelg stundar, barnen sitter i sina små fåtöljer och tittar på tv, alla juleljus lyser fint här hemma, och jag ska lyssna på en av alla podcaster som släpps just på fredagar, i mina nya svindyra trådlösa applehörlurar som jag tydligen var värd att få i julklapp. Och nu har jag bloggat klart för idag!

Ha en fin fredagkväll nu allihopa. (Ni hör hur fridfull jag blev av några minuters kontemplation!)

//Mia
#1 - Anna

Bra grejer att va tacksam för 👌🏻 Jag har fått närmre till tacksamhet sen mitt tredje barn kom. De stunder alla tre barn är harmoniska samtidigt -typ sover/pysslar/bygger lego, samt är mätta och rena så känner jag sån enorm FRID, och, i guess, tacksamhet. Detta varar ju oftast bara några minuter, men inträffar typ någon stund varje dag. Då dricker jag kaffe och känner mej rik 😍
Men, anledningen att jag kommenterade: vilka poddar kommer ut på fredagar!!?? (Förutom fredagspodden då?)

Svar: Fredagspodden, Alex & Sigge, En varg söker sin pod (de har dock uppehåll i tre månader just nu), Freakshow, Äckligt (ibland)... det är dom jag kommer på nu. //Mia
bloggkommentatorerna

#2 - Ingela

Det som haft störst betydelse för min sons mående är att vi varje kväll skrivit ner tre bra saker som hänt den dagen. Han har annars en tendens att oroa sig och älta negativa saker. Att skriva ner det gjorde att han redan under dagen började "samla på sig" positiva saker att skriva ner på kvällen, uppmärksamma dem, istället för att bara vänta på nästa negativa upplevelse.

#3 - Ulrika

till #1 Anna: Träningspodden kommer ut på fredagar! älskar den (och då är jag ändå ingen träningsnörd iaf inte i praktiken, försöker få till träningen i vardagen som alla andra och misslyckas ofta. men blir alltid inspirerad att träna och röra mig mer när jag hör den :) bra för fredagspromenader.)

#4 - Anonym

Håller verkligen med. Får panik av att höra såna hemska grejer, vill inte tänka på allt som kan hända. Om man får höra nåt som rimligen inte borde kunna hända en själv, typ ofrivillig barnlöshet när man inte själv är drabbad, då känner jag tacksamhet och typ går in och kramar barnen. Men annars - blir stel av skräck.