bloggkommentatorerna

Tvättstugebråk
Normalt sett blir Tramsfrans ganska sprallig när en kändis kommenterar hans blogg, men när inlägget döpts till "Vem är Trams Frans?" kanske det inte känns lika smickrande. 

Det handlar om Charlotte Perrelli som är upprörd över att Frans misstagit hennes två torktumlare för tvättmaskiner, och därför dragit slutsatsen att hon har fyra tvättmaskiner hemma. Hon menar att han ska läsa på bättre, men det tycker jag vore att grotta ner sig i fel saker. Vad spelar det för roll om Frans har rätt i alla detaljer när han raljerar över att Charlotte Perrellis egen tvättstuga ser ut som ett sjukhustvätteri? Och hur kan hon gå i taket över det? Om hon är sponsrad så är det väl klart att hon kan rada upp fyra maskiner, och det behöver hon inte skämmas över (eller ja, miljön då...) Visst de, är sex personer i familjen, i alla fall på deltid och det blir mycket tvätt. Inte mer än att en maskin hade klarat av det, men då kräver ju det att någon är hemma och sköter tvätten. Charlotte och hennes man är väl ganska busy och när de väl har tid att tvätta är det ju praktiskt att tvätta dubbelt. 

Charlotte undrar hur tidningarna kan skriva om sånt där, det är otroligt att alla dessa kan få utrymme i tidningarna, säger hon. Hon bloggar själv på Damernas värld, och verkar inte ha koll på att bloggar inte är redaktionellt innehåll. Tramsfrans skriver om familjen Perrellis tvättstuga i sin blogg, inte i Aftonbladet. 

//Mia
Tre inlägg - tre reaktioner
1. Andrea Hedenstedts resa till Curacao. Det där kan man kalla paradiset. Jag har faktiskt inte sett något ställe som liknar min bild jag har i huvudet av paradiset tidigare. Men nu verkar det som om Curacao är paradiset på jorden. Detta gjorde mig glad och upprymd. 
 
2. Cissi Wallins trista inlägg om träningsinlägg. Alla lägger upp vad fan de vill. De som följer personen kan avfölja om de inte gillar det och följa ett konto som i deras smak är "roligare". Jag älskar att följa träningsmänniskor. Både amatörer och proffs. Detta inlägg gjorde mig förvånad och det känns inte som det är Cissis egna åsikter egentligen. Hon brukar inte döma på det här sättet annars, eftersom hon själv lägger upp en massa olika "vardagsbilder". 
 
3. I helgen hade Trendenser ett #influencermeetup2017 i Göteborg. (Jag och Mia kunde tyvärr inte gå.) Sofi Fahrman var inbjuden och talade inför massorna. Det fick mig att tänka på att Frida och Sofi har en sak gemensamt och det är konståkning. Visste ni att Frida har varit jätteduktig på konståkning. Hon åkte i juniorlandslaget, om jag inte minns fel. Sofi var inte lika bra tror jag, men ändå. De två bloggarna har mötts på en annan arena tidigare i sina liv. Så nu vet ni det. 
 
//Anna-Maria
Civilkurage
Cissi Wallin tar upp ett ämne som jag ofta ser i sociala medier. Nämligen hur dåliga folk är att hjälpa sina okända medmänniskor i nöd. Cissi hade precis ringt ambulands åt en person som trillat över sin rollator. Jag läste kommentarerna, egentligen lite i onödan, för de bestod av precis detsamma som det alltid gör: folk som själva har hjälpt någon, medan alla andra gått förbi. Aldrig någon som känner igen sig som en smitare. 

Jag tänkte därför höra här om någon av er gått förbi en människa i nöd? Jag har själv gått förbi kanske två pers genom åren, som redan fått hjälp av andra. Jag tänker att det inte skulle hjälpa alls om jag, tafatt och blyg kom och frågade vad som står på, om någon annan ändå sitter och lugnar medan någon annan ringer efter hjälp. Om jag hade någon sorts vårdutbildning så hade jag kanske kunnat bidra med något, men jag är ganska usel. 

Om jag hade gått förbi någon som låg ensam och såg jätteskadad ut så hade jag garanterat blivit skräckslagen. Hade såklart ringt ambulans, men, ja, jag fattar att jag låter som ett monster nu, men jag hade inte kastat mig på främlingen med mun mot mun-andning. Eller om det skulle vara en massa blod i ansiktet eller ur magen, fy fan vad jag hade blivit rädd och panikslagen. Hade det då kommit en rådig person som tänkte klart och praktiskt så hade jag tagit rygg på hen, och hoppats att hen hade några goda råd. Som till exempel Cissi, som säger att hon brukar vara bra på att ta kommando. 

Finns det någon som tänker som jag? Eller använder alla dessa människor som smyger förbi inte Internet?

//Mia