bloggkommentatorerna

Nygravida
Stort grattis till Elaine Eksvärd, som chockar alla, inklusive maken tydligen, genom att bli på smällen. När deras tvåa skulle bli till så tog det tid, och Elaine bjöd som alltid på en väldigt privat kamp, vilket jag tror gladde många människor som var i samma sits. Men den här gången blev det visst en överraskning. Kul för dem! Och kul för oss att följa en erfaren och trygg trebarnsmamma, men...

...ännu mer spännande blir det nog att ta del av Elena Belles (ex-Natacha Peyre) föräldraskap. Hon har precis börjat blogga igen, och avslöjade på självaste Valentines day att hon väntar ett kärleksbarn. Hon är än så länge bara i vecka 8, så vi har många händelserika månader framför oss. Elena är redan igång och letar nannys. Hon behöver två stycken, som delar på dygnets alla timmar, för själv vill hon kunna sova och träna när hon känner för det. Ja, ni hör ju, det där är ett föräldraskap som påminner väldigt lite om vanligt svenneliv, och det kommer bli otroligt kul att ta del av. 

//Mia
#1 - Anonym

Skönt med nanny!

#2 - J

Orkar inte läsa länken, men var hon allvarlig?
Isåfall hoppas jag att hon växer på sig under sin graviditet och inser att man inte skaffar barn för att andra människor ska ta hand om barnet dygnet runt. Ja det är min åsikt, ni andra får tycka vad ni vill.
Stackars barn, växa upp i den otryggheten att föräldrarna inte orkar ta hand om barnet. Hon borde använt skydd.

#3 - Sarah

Haha, men seriöst? Det är här är ju rent av löjligt, nån som uppenbarligen fått näsan lite för högt. Undrar vilken världsbild den där kvinnan har med tanke på att hon faktiskt inte har den blekaste tanke att ta hand om sitt eget barn. Visst är det en bra idé att en nanny kan hämta från förskolan och ta hand om barnet fram tills att man själv kommer hem, etc. Men att frånsäga sig sitt föräldraansvar och låta någon annan uppfostra, enkom för att hon vägrar att rucka på sina vanor... Då har hon inte gjort sig förtjänt av ett barn.

#4 - Hanna Karlsson

Jag tycker hennes tänk är sorgligt och ego. Varför blir man gravid om man sen inte vill ta hand om barnet? Jag hoppas för barnets skull att hon tänker om.

#5 - Tove

Hon skriver ju att hon vill vara med barnet, men ha en nanny till hands så hon kan ta en dusch, sova klart eller gå och träna då och då, och som kan lära henne hur man tar hand om barn. Det låter väl inte alls så dåligt, ifall det är precis det hon skriver som hon planerar. Om man får gissa att pappan inte tänkt sig vara så aktiv förälder låter det rätt vettigt faktiskt med en barnvakt som kan avlösa som man får sova ut. Sen det här med att nannyn ska lära henne hur man sköter en bebis låter ju bara som hon har lite dåligt självförtroende, men skulle nog vara skönt för många nyblivna föräldrar att ha någon erfaren att fråga. Och vadå ha nanny som hämtar på dagis, hon ska väl ha nanny istället för dagis, hon bor väl i USA? (Antagligen betydligt mer föräldratid för barnet är om det både är på dagis och har en nanny som hämtar)

#6 - Anonym

Bra kommentar Tove. Ni andra klagosjälar är ju bara för mycket, ni har inte ens läst hennes blogginlägg 🙄🤦🏼‍♀️

#7 - Hanna Karlsson

Till Tove och sista anonym: Jag har läst hennes inlägg och jag tycker fortfarande att det är sorgligt. Ett så litet barn behöver inte en nanny, hen behöver sin mamma och pappa.

#8 - Anonym

Vem skulle egentligen tacka nej till att en nanny ryckte in kl 6 på morgonen så man själv kunde sova till 9 en ledig dag? Förhoppningsvis vill de allra flesta ändå vara med sina barn när de inte har den där egentiden men ja det finns såklart de som försummar barnen också men just att ha en nanny ibland som barnet är trygg med och leker med vore ju inte så dumt vid vissa tillfällen. 😊

#9 - Tove

Jo visst behöver bebisar sina föräldrar, men nu är ju tanken att det lilla barnet ska faktiskt vara med sina föräldrar eller iaf mamma, bara att nannyn ska stötta och ibland avlösa nog timme, det är knappas skadligt. Att ha en nanny som avlöser när man tar en dusch är inte särkilt mycket värre än att mormor gör det en stund. Eller för den delen att en pappa som jobbar mycket tar bebisen en stund på kvällen, bebisen känner ju inte av huruvida man är biologiskt släkt eller inte, en random pappa där de bor är antagligen mer obekant för en bebis än vad nanyn kommer vara. . sen kan jag hålla med om att det kanske ändå låter som att nannyn ska ta hand om bebisen lite mer än hon skriver, varför behöver man annars hjälp 24 h om dygnet? Men hon kanske bara vill ha psykiskt stöd. Det var säkert rätt vanligt att ha en erfaren mor i närheten när man fick sitt första barn en gång i tiden, när vi levde i större familjer, förhoppningsvis är det vad hon vill åt :) det beror ju såklart på vad man tolkar in i hennes inlägg, men jag tycker man bör försöka tolka snällt när utrymme finns för det :) lever bloggen på får vi väl se!

#10 - Bella

Alla som gnäller över att hon tänker ha nanny är helt historielösa. Det är ett nytt påfund att mamma och pappa ensamma ska ta hand om barnet dygnets alla timmar. Förr hade man mormor, morfar, fastrar, grannar och alla möjliga som delade på arbetet med att ta hand om bebisen. Nu förväntas föräldrarna ensamma, och mamma helt ensam större delen av dagen, ta hand om bebis. Vill man duscha, äta eller sova en stund? Nej glöm det. Barnet behöver sin MAMMA. SIN MAMMA! Ni är bara avundsjuka för att Elena har möjlighet att både ha kakan och äta den, dvs både vara hemma med sitt barn och få avlastning. Sluta gnäll. Vad gör ni här? Har inte ni egna barn att vara med istället för att sitta och kommentera på internet?

#11 - Charlotte

Fast i USA har väl många en nanny ist för barnomsorg - alla som ojar sig över dessa nannies och sedan lämnar de glatt sina barn på förskolan 10timmar om dagen....det är väl egentligen inte så mkt bättre?
Jag tycker dock att det lät lite sorgligt att hon behövde lära sig att ta hand om barnet - insiktsfullt men samtidigt sorgligt om hon känner sig så osäker!
Jag tror helt ärligt de allra flesta skulle tackat ja till att ngn tog barnet vid 05.30 och ngn timme för att gå och träna :-)

#12 - Krista

Bella, såå bra kommentar!