bloggkommentatorerna

Nystart för Micah
Nu, kanske iom flytten till blogg.se, så kom jag att tänka på en annan bloggare som höll till för flera år sedan. Micah, som blev gravid när hon var 14 år, och fick en dotter 2010. Minns ni henne? Hon var otroligt stor vid den tiden, men sedan mådde hon allt sämre, och hon flyttade runt på olika boenden för att må bättre. Dottern placerades hos pappan och Micah gav ut en bok om alla traumatiska upplevelser. 
 
Nu verkar hon må bättre. Hon har blivit dubbeldiagnosticerad med ADD och Asperger, hon är inte lika öppen med sitt privatliv på Internet. Hon skriver att det känns bättre att blogga nu när många av de som nätmobbade henne inte längre är kvar och hackar på henne. Så nu hoppas jag verkligen inte att vi skickar dit några idioter, för det känns väldigt trist om vi skulle bidra med att en människa som ligger, och håller på att resa sig, ska få massa skit. Och det är inte någon idé att hävda att man lägger sig i för barnets skull, för allt det där verkar skötas professionellt, och Micah kämpar för att få till ett mer regelbundet umgänge med dottern. 
 
Jag tycker faktiskt att det är både intressant och nyttigt att ta del av bloggare som inte lever i en priviligierad verklighet med jobb i en creddig bransch, mitt uppe i en bostadskarriär tillsammans med en tjusig sambo. 
 
//Mia
#1 - Jamarn

Hej! Kan ni inte pretty please fixa designen på denna sida? Känns som att jag läser en blogg från 2002 och det är lite offputting helt ärligt. Tack! :)

Svar: Det är på G. :)
bloggkommentatorerna

#2 - Ellie

Minns Micah så tydligt! Var så fruktansvärt att se folk sparka på henne! :( Hade också lite glömt henne, har för mig hon inte bloggade så mkt ett tag... Ska kika in och skicka lite Love!! :)

#3 - Tove

Varför stör sig folk så mycket på designen? Användarvänligheten känns för mig som betydligt mer angeläget problem? Om ni ska fixa något ser jag hellre att det fixas så man kan svara på kommentarer, samt att era besökare över huvud taget lyckas komma in på bloggen, hälften verkar fastna på stureplan, trots att man kickar på länken. Är det omdirigeringen som blir knasig eller? Och från mobilen tycker jag alla kommentarer dubbleras, utom en del som försvinner....

#4 - Tove

Minns Micah, och vilka framsteg hon verkar gjort! Vag gad man blir att se det :)

Apropå gamla bloggar med unga föräldrar googlade jag häromdagen och försökte först hitta ungmamma15 som jag tror var en välläst blogg för 10 år sedan? Någon som minns henne?

Hennes gamla blogg finns kvar men hon har bara gjort ett par sentida uppdateringar, http://ungmamma15.blogg.se/. Hon har ett till barn nu och verkar må bra. Dock tror jag pappan till hennes första barn efter att deras förhållande tagit slut skaffade barn med en annan ensamstående ung mammabloggare, Denize, någon som minns? Kommer ihåg henne också, hon var med i ett långt reportage i DN som höggravid 15-åring. Hennes blogg finns kvar och är aktiv, dock verkar ungmamma-killen ha skippat kontakten även med sitt andra barn (märkligt för jag kommer ihåg honom som rätt ambitiös pappa?), men hon verkar äntligen hittat en bra man och fått ett tredje barn :) och bloggar på http://denize.se/

Kanske inte är någon annan som funderar på 2000-talets unga föräldrar och deras öde, men om någon mer gör det var det ett tips.

Däremot undrar jag, vad gör unga 3-barnsmamman mammabecka idag? :)

#5 - BAMBI

Klart man minns Micah och jag träffade henne nån gång för länge sen. Världens snällaste, men hon har haft det tufft!

#6 - Anonym

Nu vill jag inte vara den som skriver ut allt för mycket här, men eftersom jag är bekant med mammabecka kan jag skriva ut lite och det är att hon lever tillsammans med sina tre barn och en ny pojkvän sedan några år tillbaka. Hon arbetar som säljchef på JYSK.

#7 - Hanna Karlsson

Jag minns också Micah. Tycker det är sorgligt hur mycket skit hon fick ta emot.

#8 - Anonym

Det står att det ska vara 7 kommentarer, men det syns bara två när jag klickar och ska läsa?

#9 - Katja

Håller med, det är intressant att läsa om alla slags människors liv, inte bara den privilegierade sortens!

#10 - johanna

Nämen vad fint det har blivit här inne! Bra jobbat! :)

Apropå klagomålen på bloggdesign... Herregud, att kika in hos Micah var som att slungas rakt tillbaka till 2009! Men hon har såklart viktigare saker att fokusera på i livet än att designa om sin xoxo/micah-loggo, haha.

#11 - Seriespaning- serier, film & nöje

Bra design!!

#12 - Hanna Karlsson

Kikade in igen för att se om det kommit något nytt. Superfin design. Funderade först på om jag skrivit rätt adress, haha.

#13 - Denise - Hundliv trots allergi!

Följde henne på hennes storhetstid och tycker så synd om henne att allt har blivit som det blivit..

#14 - Charlotte

Åh - jag älskar unga mammabloggare från förr :-)
Jag funderar på vad som hände med Beckah (kanske felstavat men hon hade ett "h" på ngt ovanligt ställe minns jag), hon hade tre pojkar och var själv, den yngast hade ngn väldigt ovanlig sjukdom och så hade hon ingen kontakt med/eller så levde de inte sina föräldrar men hade massa(?) systrar som nästan såg exakt ut som henne....ngn som minns? :-)

Så roligt att kika i Micahs blogg igen, hon känns ju onekligen stabilare men jag vet inte....lite märkligt ändå att inte dottern bor hos henne utan med sin pappa - han var/är väl lika ung han?

#15 - Anna

@Charlotte, du menar nog Beckah82? Jag såg henne i någon FB-grupp häromsistens men vet inte om hon bloggar någonstans längre - misstänker att hon inte gör det för det hade man nog inte missat :)