bloggkommentatorerna

Att låta kvinnor ta plats
Mycket bra inlägg av Lady Dahmer det här med att tjejer och kvinnor ofta springer mäns ärenden i patriarkatet. Visst är det enklare att bli populär då och känna sig mer önskad i mäns närvaro. Det är så vanligt och jag säger som LD att jag har också gjort så men när man blir medveten om det så håller jag mig ifrån det. 
 
Jag har ett färskt exempel från förra helgen då vi var på SM i mountainbike i Värnamo. Den största stjärnan på den tävlingen var Jenny Rissveds, 23år, som vann OS-guld för ett år sedan i samma sport och fick mottaga Victoriastipendiet tidigare i somras. De främsta männen i Sverige hade inte alls samma status som Jenny på tävlingen. Hon är verkligen en stjärna och förebild och det är så kul att det inte är en till man i raden av andra sportstjärnor som hyllas och tar plats. När tävlingen var över stod hon och skrev autografer och både unga killar och tjejer ville fotas med henne och få hennes autograf. 
 
Men smolket i bägaren var ju så klart de missunnsamma karlarna som man hör längs med banorna som hävdar att Jenny inte är bäst, för om hon hade kört med männen så hade hon inte vunnit, och kvinnor står och håller med deras fåniga män. Så löjligt att jämföra olika tävlingsklasser dessutom. 
 
Jag blev väldigt glad och rörd av att se hur en ung kvinna fick så mycket hyllningar och så mycket plats på ett mästerskap. Mina barn har en oerhört fin förebild i henne. Blir tårögd när jag tänker tillbaka. 
 
//Anna-Maria
 
 
 
 
#1 - Sami

Hallå! Kenza gifter sig och ingen skriver något 😍

#2 - Katja

Japp! Precis så är det inom cykelsporten, som ibland känns som ett patriarkat i patriarkatet. Det du tar upp är bara ett av de många exemplen. Och fy vad icke-poppis man blir när man inte längre springer patriarkatets ärenden... :=

#3 - Emelie%20

Sami: jag har uppfattat att det är nästa helg 🙂

#4 - Sami

Emelie: Inte en chans! Man ser en 2a på hennes savethedate-kort 😊👌 alltså 29e juli 😁👍

#5 - sheryln

Hej, jag är den mest lyckliga personen på jordens sida, efter 6 månaders sorg och sorg utan att vara med den jag älskar, försökte jag allt mitt bästa för att jag ska göra min älskare lycklig men det verkar aldrig Träna bra det var som att jag gör allt förgäves men allt tack går till Dr Ogundu för att komma att förändra alla mina bekymmer och sorg till glädje. Jag kände den stora mannen när jag läste några underbara vittnesbörd om Dr Ogundu hur han har hjälpt många människor på deras förhållande problem jag läste en tidning när jag såg stora vittnesbörd, liksom min besvär då bestämde jag mig för att inte slösa bort tiden eftersom jag har Missade min älskare så mycket jag bestämde mig för att kontakta honom och dela allt mitt problem med honom som han berättade för mig att inte oroa sig för att han försäkrar mig om att inom 48 timmar allt skulle bli sorterat ut jag trodde Dr Ogundu så mycket på grund av hur han har varit Hjälpa många människor, min pojkvän som lämnade mig för gott plötsligt svarade min text och skickade tillbaka mina samtal och bad mig att tacka honom, jag var så glad, är så tacksam mot Dr Ogundu för vad han har gjort för mig och jag lovar att vittna om hans godhet Hela mitt liv. Om du passerar samma problem eller något slags problem kontaktar du den här fantastiska mannen på sin e-postadress: {drogunduspellcaster@gmail.com}

1. Få din älskare eller man tillbaka
2 Lotteri stavning
3 Om du inte kan uppfylla din partner
4 viktminskning stavning
5 Skilsmässa stavning
6 marknadsföring på kontor
7 Få pengarna tillbaka
8 Graviditet stava för att bli gravid baby
9 kärleksspell
10 äktenskapsengagemang och så många fler
11 Pengar stava / lycka till stavning

#6 - Elna - cykellycka, mjölksyra & äventyr

Herregud, skojar du med mig? Stod folk och sa så längs med banan? Tror jag kokar över! Jag undrar jag om det var MTB-cyklister för i MTB-sverige är vi vana vid att det är tjejerna som är superstjärnor, Alexandra som kom tvåa har varit proffs i tyska Ghost Bikes länge och guld-Jenny blev rekryterad till Scott Odlo innan hon ens var klar med gymnasiet. Det finns mycket att göra gällande jämställdheten i cykelsverige, det sticker jag inte under stol med men de som sa sådär var nog inte så värst insatta. Vi jobbar hårt med att få lika villkor, starter och prispengar och de senaste åren har det gått framåt även om det är lång väg kvar och jag blir tokig när jag läser att det snackades på det viset.

För övrigt, KUL att ni var där och kollade, jag var förstås där också men tävlade inte i år eftersom cykelbloggbebismagen är alldeles ivägen.