bloggkommentatorerna

Bikinitrosorna krymper
Jag har också samma "problem" som Egoina. Egentligen inget problem för skiten passar, nästan. Men vad är det med dagens bikinitrosor? Köpte en bikini i början av sommaren i storlek 40, som knappt täckte röskan* och då var det en vanlig bikinitrosa och inte en sån där som är mellanting mellan string och vanlig. Jag har normalt 38 på byxor eller M. Men nästa gång får jag köpa 42 eller 44 om det skall täcka så som jag vill.
 
Varför är bikinitrosor gjorda för folk med minimal röv? Är de testade på äldre män med papperstunna rövar? Ni vet så där platta så att man tror att de har satt sig på en gurkmandolin och hyvlat bort skinkorna. Denna obefintliga röv kräver att speedosarna knyts med ett snöre i midjan eftersom det inte finns något som håller upp dem där bak. Det hänger badbyxtyg ner som en extra pung på baksidan eftersom det inte finna något att fylla upp dem med. Måste göra jävligt ont att sitta ner på de avhyvlade skinkorna tänker jag. Stoltare män finns nog inte på badstranden. Struttar fram med sina platta rövar och känner sig bäst. Själv går man där med sin ankröv och skäms och försöker hålla den täckt. 
 
Någon mer som har gjort samma upptäckt? Med bikinitrosorna alltså. 
 
//Anna-Maria
 
 
*Mia Skäringers pappas ord för hela kvinnans underrede. På en orakad så är det ju ganska odefinerbart vad som är vad. (Själv har jag alltid använt ordet röska till tångröska tex, tänk er ett knippe blåstång. Ja så kan det också se ut.) 
#1 - Tetra

Jag hatar badkläder för kvinnor i allmänhet. Det finns få plagg som är så förnedrande och opraktiska som badkläder för kvinnor. Spännen och saker som ska knytas överallt, det sitter åt som fan och täcker ingenting. Jag har en skittråkig blå sportbaddräkt som är lite för stor men som lik förbannat sitter åt kring låren. Min enda bikini lyckas på något sätt vara för stor och för liten samtidigt.

Helst skulle jag vilja ha en bikini som sitter som en sport-bh och trosor med liknande passform istället för världens hårdaste söm som stryper all blodtillförsel. Drar storlek 36 och misstänker att människor som har större storlekar ändå har det mycket värre,

#2 - J

Det värsta tycker jag är att alternativen på bra normalstora bikinitrosor helt verkar ha försvunnit från marknaden när företagen profilerat om sig till mer ungdomliga kläder! Förut gick det alltid att hitta underdelar på Lindex eller Kappahl som passade, som man sen kunde matcha med valfri överdel. (Vet inte hur det är i år i och för sig...) men när jag köpte ny bikini sist hade jag svårt att hitta en underdel i helt vanlig trosmodell (alltså inte stringaktig eller boxer eller annat) som överhuvudtaget täckte min rumpa. Jag har stor rumpa men är i övrigt helt "normalstor" för min storlek, så om jag går upp i storlek blir bikinitrosan för stor runt om istället. Det fattas liksom bara tyg där bak. Dessutom är sömmarna där bak nästan alltid så hårt sydda att man får 4 skinkor om man inte är super(!)vältränad??? Pust och stön. Tur att jag alltid har shorts på mig till bikini så jag kan "täcka upp" på det sättet i alla fall.

#3 - Emma

Tack för dagens garv! Det var välbehövligt 💙

#4 - Ida

Ja fy fan. Köpte en baddräkt förra året från H&M. Såg normal ut på modellen, men jag säkrade ändå upp med en storlek större än jag brukar ha. När jag provade den hängde båda skinkorna ut och baddräkten sökte sig mot mitten så fort jag rörde mig. Inte så barnvänligt, så den fick jag skippa på stranden.
Provade även en baddräkt från stadium som jag tänkte ha vid träningssimning på badhuset, tog en modell som skulle vara lågt skuren vid benen. Yeah right. Halva röven framme där med. Skulle säkert ha blivit succé bland gammgubbarna som simmar där på morgonkvisten när jag är där, men jag har ingen lust att visa varken skinkor eller röska för dem!
Jag vet inte, kanske bara ska acceptera att min röv är bredare än "normalt" och inte passar i baddräkt.

#5 - Anonym

Amen! Trodde jag var den enda som tyckte det. Klickade hem en bikini för några veckor sen, men trosorna täckte bara hälften av skinkorna och var farligt låga.. och då hade jag ändå tagit en storlek större än jag brukar ha. Returnerade och beställde ett par i femtiotalsstuk istället med hög midja, men det var inte mera tyg runt skinkorna där heller.. *morr*

#6 - Hanna Karlsson

Jag har också märkt det. Det är nästan omöjligt att hitta trosor som täcker det man vill.

#7 - Eli

Förslag: sluta handla av företag som gör dessa värdelösa badkläder. Details, Gusaf Mellbin och flera andra underklädesbutiker (och onlinebutiker) som inte är de stora kedjorna har märken som gör andra sorters badkläder. Testa t ex att googla "retro swimsuit", så kommer en hel del intressant upp. Badklädestrender kommer och går men som tur är måste man ju inte handla från de som tillverkar skit.

#8 - Anonym

Haha herregud, detta är så sant. Jag är idrottslärare och gav mig inför årets första simlektion ut för att hitta en passande baddräkt. Det var: Helt. Jävla. Omöjligt. Tydligen är en svart, diskret sportbaddräkt där varken rumpa eller bröst exponeras svårare att hitta än en nål i en höstack.

#9 - Bella

Alla kan lika gärna bli nudister med tanke på hur lite dom flesta bikinis täcker ;p är ju löljligt att alla kedjor säljer kläder med bara en enda passform när alla människor är byggda så olika

#10 - Ellinor

För mig är det tvärtom, alla bikinitrosor fladdrar i röven om de ska vara i så pass storlek att de täcker röskan, alltså storlek 36-38 eller S-M som funkar på byxor. Inte så kul med fladder i röven när de är torra och hängröv efter ett bad 😊

#11 - Erica

Samma här Ellinor. Jag är så tacksam för små snärta bikinitrosor som kommit på senare år. Tidigare tanttrosor ser bara deprimerande ut på mig. Till er med booties: uppskatta! Haha. Det är ju trendigt nu också, skäms inte för er junk. Jag skulle lätt klämma mig in i nåt tight även om jag hade mer rumpa.

#12 - Lo

Jag har i ärlighetens namn helt omvänt problem. I denna tid av välformade och runda rumpor upplever jag det svårare än någonsin att hitta en rimlig trosa till min platta bak. Allt är så mycket tyg och det innebär att trosorna både blir pösiga och jättehöga - fast bara bak. Och då är jag inte petit på något vis, drar 40 i kläder men har ÄNDÅ inte just den där fylliga baken.
Så: hata bikinitrosor i största allmänhet!

#13 - Ellie

DÖR AV SKRATT! :D Bästa inlägget.

#14 - Sara

#8: Fy fan vad tragiskt! Ska alla baddräkter se ut som om man instagrammar från en Kardashian-yacht eller?? Det är fan kvinnoförtryck i sin slugaste form.

#15 - Tove

Läste ett inlägg om sett app lilla_berlins instagram om tog till mig tipsen i kommentarerna. Vilket var stadium och Lindex (och massa annat som jag glömt) Köpte iaf en bikinis om jag gillar mycket på stadium, och som fungerar även om man inte är ständigt nyrakad.

#16 - Ellen

Hög igenkänning, jag köpte bikinitrosor i storlek 44 sist jag handlade bikini på lindex men jag vill ha dem lite högre också och inte så himla låga... Har strlk 40 på trosor så får hoppas de inte ramla av i vattnet nu bara.