bloggkommentatorerna

Kenza som vuxen
Kenzas möhippa verkar inte direkt ha varit en vanlig sälja kyssar på Liseberg-möhippa, om man säger så. Alla möhippor brukar oavsett vad bli sjukt dyra för den som deltar (och kanske aldrig tänkt tanken att uppvaktas på liknande sätt). Spa, restaurang, skivinspelning, danskurs, vinprovning och bungyjump brukar ju gräva hål i gästernas plånböcker. Men Kenzas tjejgäng drar såklart till Barcelona i fyra dagar. 

Fan vad dom har kommit upp sig, jämfört med för tio år sedan, då Kenza bloggade från det trasiga hemmet. Och det är ju helt fantastiskt att drömmen om en framgångssaga kan bli sann. Nu drömmer jag bara om själva bröllopet. 

//Mia
#1 - johanna

Wow vad kul, vilken jäkla helg! Och att alla verkade komma loss också? Till min kompis möhippa i våras hade vi skitsvårt att bara hitta en lördag som passade hela gänget...

Men vad jobbigt ändå att umgås i såna kretsar där det liksom förväntas att man kan ta fyra dagar ledigt och dra till barcelona bara sådär..? Hoppas att delar av resan var spons faktiskt för deras skull, alla har väl inte Kenzas ekonomi ;)

#2 - Ellie

Jag hatar verkligen möhippor. Och är nog inte ensam om det, känner folk som förlorat vänner p.g.a. allt ståhej kring en möhippa... Det värsta är folk som inte kan bjuda till. Som gnäller om att det är för dyrt att lägga 700 kr, som ska räkna ut varenda öre man är skyldig ("du drack ju en cider extra så du ska betala 18 kr mer..."), och som smiter hem kl 22:00 med en dålig ursäkt. Önskar att mina vänner gifte sig för 5 år sedan när vi alla gillade att festa loss, men möhippa när man är 31 och många har småbarn hemma är verkligen dödens tråkigt.

Sjukt avis på Kenza och hennes polare haha! :)

#3 - Emma

De verkar haft det riktigt nice! Appråpå #1 så tänker jag ofta att det måste vara så svårt att vara kompis med Kenza om man känt henne länge o inte är bloggare. När ens bästa vän helt plötsligt blir sjukt rik och framgångsfull, köper väskor för en halvmiljon och ständigt har en personlig fotograf efter sig, det måste påverka vänskapen. Tror Kenza är en underbar person och att hennes vänner önskar henne allt gott men känns omöjligt att hon inte tappar lite verklighetsförankring o perspektiv ibland. Också omöjligt för vännerna att inte känna avundsjuka ibland? Är så nyfiken på vad hennes kompisar typ Mika o Nadia jobbar med, var de har för ekonomi, om de är intresserade av kläder o dylikt eller om de håller ihop vänskapen på helt andra premisser.

#4 - Moana

Emma: Jag tror ändå de är vana på ett annat sätt om Kenza blivit kändis typ förra året? Hon har ändå varit rätt känd när hon var runt 15? Sedan väldigt känd bara 2-3 år senare? Då är man nog van och det känns inte så konstigt för en.
Jag är nog en hemskt sorglig människa haha men det som jag hade tyckt var jobbigt vore nog att ha en så grymt snygg kompis! Trist att gå ut och parta och alla karlar dregglar över ens kompis och ser en inte trots flirtförsök. :( Hehe.

#5 - johanna

Jaa man undrar ju, både hur det är att ha en så SVINSNYGG kompis och så rik?! Googlade trion som har varit med längst i Kenzas gäng och såg att de verkar ha jobb som vilka 26-åringar som helst: En är "konsultchef" vad det nu innebär, en pluggar och jobbar i receptionen på ett gym och en är telefonförsäljare. Inga höjdarlöner alltså, kan man ju anta.

Kenza verkar ju dock verkligen ha fötterna på jorden och förståelse för (och erfarenhet av) hur ett lite mer knapert liv kan vara, och verkar ju bjuda vännerna på mycket. Tycker det är så himla fint, att framgångarna inte har stigit henne åt huvudet utan att hon fortfarande hänger med gymnasietjejerna! Då är nog snyggheten värre att leva med ;) Tänk att hamna på bild med henne titt som tätt under en resa och veta att man ALLTID ser lite blekare ut, har hemmasminkat ansikte och färre antal outfits i väskan ;)

#6 - Tove

#2 Oj vad jobbigt att gå på möhippa med folk som blir sura på att någon "smiter" hem för tidigt (är det inte trevligast om alla går hem när de känner för det? Möhippor innehåller ju ofta en rätt brokig grupp människor och alla trivs inte lika bra med fest och folk) ) och tycker man är snål om man inte tycker 700 kr är en stuntsumma. Har bara varit på möhippor med massa studenter och då har vi betalar mycket mindre än 700 för att alla ska kunna vara med. Vi måste vara sjukt snåla.

#7 - Sara

#4 En av mina bästisar är sådär sjukt snygg så ibland skojade vi om att när vi gick ut kunde vi lika gärna dra en påse över huvudet för ingen såg oss. Å andra sidan har hon haft så sjukt många störiga killar efter sig som typ blir kära på direkten och projicerar massa idéer om vem hon är på henne utan att hon visat minsta intresse. Så hon har å andra sidan varit avis på att när killar varit intresserade av oss andra så har de genuint varit intresserade av de vi är och inte nån självpåhittad idé om vem vi är. Svårt att förklara haha men hoppas det framgår vad jag menar...

#8 - Maria

Men hjälp vad tragiskt att folk tycker det är jobbigt med en snygg kompis! Jag har varit orolig för att min vänner ska känna så, jag hoppas ni skämtar och att det inte är nåt ni faktiskt tänker på?! :(

Själv längtar jag efter att få gå på möhippa, ingen av mina vänner har gift sig än. Jag kan dock förstå att man inte vill lägga ut flera tusen på en möhippa, det kan ju bli några stycken... Jag skulle inte förvänta mig att min vänner la så mycket pengar på min möhippa, de flesta tänker sig väl inte om en möhippa a la Kenza direkt.

#9 - Emma

Alltså jaa definitivt avundsjuk på hennes snygghet, hur ytligt det än må vara. Det är tom jag från datorskärmen :') Man har ju tyvärr lärt sig att ens värde väldigt mycket baseras på hur man ser ut. Men tänker också typ scenariot att någon av vännerna kanske är musikintresserad, o Kenza får gratispass till alla festivaler. Blev ju även erbjuden skivkontrakt en gång i tiden? Eller klädintresserad, o Kenza startar modeföretag som blir uppköpt av H&M o företagen kastar gratisprylar på henne. Sminkintresserad? Kenza får gå på event med YSL o liknande. Gillar att resa? Kenza får gratisresor. Och så vidare. Det måste ju bli för mycket? Som dom där kompisarna man har som är bra på musik, språk, matte och är fett likeable som man inte kan låta bli att känna lite avundsjuka mot.
l.

#10 - johanna

#8 Maria: Jag tycker att det framgår i tonen hos både mig, Moana och Sara att vi inte ser det som något "tragiskt" och tycker att det är "jobbigt" PÅ RIKTIGT att ha en svinsnygg kompis..? Haha. Det är ju ett värdsligt problem, men det är väl klart att man kan sucka lite bittert när man ser bilderna från festen där man själv tyckte att man fått till frilla och outfit och pose SVINSNYGGT och så ba... står supermodellkompisen bredvid och överglänser även det ;) Men man gillar ju uppenbarligen snyggingen, annars hade man ju aldrig vart vänner från första början! :)

#11 - Sofia

Vart är världen på väg om ett tecken på framgång skulle vara att man kan ha en fyra dagars möhippa i Barcelona? Framgång kan mätas i annat än pengar.