bloggkommentatorerna

Mörka tider
Jag kan inte sluta läsa Angelica Lagergrens inlägg nu efter separationen. Hon skriver om och om igen att det inte var såhär hon tänkte sig livet, inte såhär hennes barn skulle ha det. Hon vill vara med sina barn på heltid, men nu är det en vecka tills hon ser dem igen. Det är så sorgligt, men jag är så tacksam över att det finns folk som vågar skriva sådär. Jag fattar att alla inte pallar att vara så transparenta, men det är så märkligt hur den officiella bilden av skilsmässor är att alla är vänner, barnen tar det jättebra, och att barnfria veckor är effektiva och spännande, medan barnveckorna är kvalitativa och intensivt lyckliga. Klart att det kan BLI så, men hur ofta är det så första halvåret efter en separation?

Angelica återkommer också till mantrat: "det bästa i livet har inte hänt än". Det fick hon från Håkan Hellström-konserten i början av juni, alldeles innan pausen och beslutet om skilsmässan. Fint att det inger hopp. (Fattar dock inte riktigt hur Håkan menar. Han har fru, tre barn och är landets mest älskade musiker, vad begär han mer? Men han verkar å andra sidan vara extremt munter nuförtiden, så han kanske inte kan se att det finns något stopp). 

//Mia
#1 - Jenny

Alla Håkans låtar handlar nog inte om honom personligen. Han är ju känd för sitt rika persongalleri och historier. Tolkar den låten som pepp och stöd till den som har det tufft och går igenom något svårt.

Svar: Ah, nej visst. Det klart att han skriver låtar om annat än honom själv (tror inte han föddes med klumpfot tex). Men jag fattade det som att han hade sagt detta, som en pepp till publiken, innan han började sjunga. Men det behöver ju inte handla om honom själv ändå, det kan ju vara för lyssnarnas skull. //Mia
bloggkommentatorerna

#2 - Lisa

Lyssna på "Du är snart där" så förstår du var han sjunger om. Det handlar om synen på döden och vad som händer då, och hur man måste kämpa vidare trots motgångar. Har sett strofen "Jag tror, när vi går igenom tiden, att allt det bästa inte hänt ännu", som en slags tröst för människor som mist sin älskade. Det är en fin låt hursomhelst!

#3 - ewa

Jag tolkar det som att man inte ska stagnera i sitt liv, att man ska vara öppen för det som ligger i framtiden.