bloggkommentatorerna

Nostalgi
Läser på Nyheter24 att klassikern MS Paint kommer försvinna. Ni minns det va, alla ni som är födda under 1900-talet? Vid den första datorn jag kom i kontakt med, hemma hos min kompis, fanns i stort sett inga andra användbara program än Paint. Vi zoomade in jättemycket och ritade otroligt detaljerade bilder i Paint, och när vi sedan zoomade ut såg de riktigt proffsiga ut, i våra 11-åriga ögon, som inte var bortskämda med mer avancerad grafik än Nintendo NES. Nu ska MS Paint skrotas, meddelar Windows. Det har väl blivit omkört av mer påkostade alternativ. 

MEN, nu till sak: var det inte i Paint som Kissie sades retuschera sina bilder runt 2010? Jag fattar inte hur det gick till, men jag minns att hennes midja ibland var alldeles bucklig, och låren hackiga, för att hon varit inne och mixtrat lite med de spartanska redigeringsverktygen som MS Paint tillhandahöll. Kommer ni ihåg detta?

//Mia
#1 - Marie

Alltså paint ❤ använder det ibland :)

#2 - Anna

Använder fortfarande paint!! :)

#3 - Tora

Jag använder paint jättemycket för att göra bilder till mina forskningsartiklar, mest för att beskära och klippa ihop och sånt, lägga till pilar, text och markeringar och sånt. Egentligen jättedumt för när man väl gjort något kan man ju inte ändra (förutom ångra senaste), men det är ju så himla enkelt. Har laddat ner något liknande på min mac också, men det är inte alls lika bra.

#4 - Anna - stories from the city

Microsoft har idag dementerat detta, se DN, IDG och andra lite säkrare källor ;)

#5 - Tove

Använde också Paint till för några månader sen så jag uppräckte Google teckningar... Mest pga gratis och inte massa argsinta funktioner.

Blev lättad att de tydligen är dementerat...

Spenderade också hela min datortillbehör med att bildgoogla kattungar och tårtor och göra kollage i paint. Sen la jag in de som bakgrundsbild på datorn, till min mammas förskräckelse.