bloggkommentatorerna

Nu sätter jag ner foten
Äntligen någon som tar upp det skandalösa vädret. Familjen annorlunda-Carola är den som bryter tystnaden och ryter ifrån. Jo, Hanapee har också pratat om pissvädret i sin podcast, och framförallt om att ingen annan klagar. Visst är det konstigt? Svenskar pratar väl alltid om vädret, det är ju den gängse sanningen? Men folk har väl gett upp, helt enkelt? Sen är ju alla sociala medie-människor på Gotland hela sommaren och där är det ju fint väder. Alltså hör man ingen gnälla. 

Men det har inte gått att sitta ute en enda kväll. Efter de få middagarna som intagits ute har man fått rusa in i värmen. Vattentemperaturerna har inte legat över 20 grader på hela sommaren. Extremt få stranddagar och när det väl har varit soligt så har det blåst. Inte en enda åskskur i hela juli. SKANDAL. Varför vågar ingen dryfta detta, förutom jag och Carola? Varför är det ingen som protesterar? 

Sitter ni där ute i stugorna och är nöjda?

//Mia
#1 - Anonym

Jag är höggravid så jag klagar inte 😉

#2 - Sofia

Men alltså var bor folk?! Vi bor i Motala och har varit iväg en sväng på västkusten och lite andra småutflykter. Vi har varit på stranden säkert 5 dagar i veckan. Regn EN dag! Kanonväder hela juli!

#3 - Privat Festival

Men. Hallå. Jag bor i Partille. Inte långt ifrån Åsa alltså. Och jag har haft semester i två veckor nu. Och jag har aldrig haft bättre väder än i år. Aldrig varit så brun som nu. 20 grader varje dag och det enda man behöver ha på sig är bikini eller shorts och linne = minimalt med tvätt. Dessutom är det inte för varmt, man kan skicka ut baren så de kan leka utan att förgås av värme medan man själv ligger i solstolen och lyssnar på sommarpratare. Dessutom är det varmt i havet/sjöarna så man kan åka och bada varje dag. Har aldrig haft ett mer perfekt väder än denna sommar! / Hon som inte tvättat en enda långärmad tröja på hela semsstern

#4 - ellen

Jag tycker det varit en superfin sommar hittills och har badat massor! Har främst växlat mellan att bo i Göteborg, Orust och Stockholm.

#5 - Lisa

Skåne har haft uselt väder sen midsommar. Här har det klagats en hel del, men kanske inte så mkt bland bloggare. Inte ösregn varje dag men blåsigt, kallt och ostadigt. Inte en dag över 25 grader. Buuuuu!

#6 - Yllet

Neje!! Vi knyter näven i fickan och svär bakom ryggen på vädret. Så klart.

#7 - Sara

Men va?? Jag hade min första semestervecka vecka 27. Den spenderade jag i Malmö/Köpenhamn. Jättefint. Var barbent varje dag, uteservering varje kväll. Därefter har jag varit hemma, i Värmland. Här har det varit EN regndag på tre veckor. Det är torrt som fnöske i marken och vi har inte ätit en måltid inomhus. Badat massor, ca 21 grader i vattnet. Tror knappt det varit en enda dag med temp lägre än 20 grader. Ingen högsommarvärme, men stabil sommar ändå.

#8 - Ida

Bor i södra Hälsingland (2 mil in i landet) och här har vi inte haft en enda dag med strålande sol under hela dagen i sommar. Temperaturen i sjöarna har legat på 17-19 grader, vilket är mycket kallare än normalt och dagstemperaturen har varit max 20 grader. Regn har det inte varit så mycket, men ingen riktig sommarvärme. Min semester tar slut imorgon och jag har varit på stranden en dag på tre veckor. Är superbitter över vädret, men orkar inte prata om det eftersom jag upplever att det blir ännu värre psykiskt. Ska till Gotland vecka 33 och hoppas innerligt på fint väder då iaf.

#9 - M

Tycker att man hör gnäll mest hela tiden, vilket jag inte riktigt förstår. Tycker varken det har varit bättre eller sämre än tidigare svenska somrar (som trots vad många förväntar sig inte består av 30 graders värme och sol varje dag :D). Eller så är det bara så att jag har varit "på rätt plats, vid rätt tillfälle"?

Eftersom jag är lite "konstig" och tycker att 20 grader räcker gott och väl så känner jag mig rätt nöjd. I Stockholm har det dock varit varmare än så. Usch. ;)

#10 - Ann

När jag försökt ta upp det på jobbet säger folk bara att det är en "typisk svensk sommar". Jag bara... Näe? Enligt SMHI har det varit medeltemperatur på 10 grader per dygn i juli fast det brukar ligga runt 15-20. Varför reagerar ingen?!

#11 - maria

Jo det är en hemskt dålig sommar, därför man befinner sig i grekland en vecka nu 😉

Jag brukar inte tycka svensk sommar är mycket at thurra för, eftersom jag vill ha minst 25 grader för att kunna njuta. Jag har inte cyklat till jobbet en enda dag utan jacka i år, katastrof! Det blåser liksom kyligt hela tiden, även om solen skiner.

#12 - Thesadbox

Vet inte var folket som har varit i Köpenhamn har fått det bra vädret ifrån men jag kan referera till en artikel som publicerats nyligen om att danmark har den första "sommarlösa" juli på 38 år. Alltså inte en enda dag har det varit sommartemperaturer över 25 grader här (i köpenhamn). Det har varit grått, blåsigt och regnat varje dag. Jag har ulltröja på varje dag. Hoppas på en varm augusti/september så man kan överleva vintern.

#13 - Pethra

Kanske inser folk bättre än att sitta och klaga/gnälla över sånt ingen människa i världen kan rå över. Själv skulle jag bli knäpp och bitter om jag lade energi på att gnälla över vädret, räcker att jag irriterar mig till max på er som faktiskt gör det. Precis som jag behöver låta ert gnäll rinna av mig, lika mycket behöver ni fokusera på annat. ;)

#14 - Lisa

Thesadbox: Tack, håller med! Vecka 27 som någon skrev hade några fina dagar, men det var liksom det. Tycker vi har all rätt att klaga! Det har varit som höst och även om jag gillar hösten gillar jag inte när den kommer i juli. Enligt DMI kan vecka 33-34 bli varmare och soligare (SMHI har inte prognoser så långt fram i tiden, men de kan ju knappt spå en dag framåt rätt).

#15 - Elin

Jag förstår inte alls klagomålen, jag antar att jag varit på rätt ställe? Det har inte regnat sen midsommarveckan, varje dag har varit över 20 grader och vi har ätit lunch och middag ute hela sommaren. Klädsel har varit shorts och T-shirt. Jag tycker det är en av de bättre somrarna vi haft!

#16 - Cornelia

Jag hoppas fortfarande på augusti! Visst, det har inte regnat men inte har det varit speciellt varmt heller.. max 20 grader och det är väl ingen högsommarvärme?! Längtar efter att svettas i solen och kunna bada utan att frysa... Men som sagt, hoppas det vänder i augusti!

#17 - Citrin

Jag avskyr verkligen varmt väder, blir bara supersvettig och får huvudvärk av det, så jag har njutit av denna "dåliga" sommar. ;) Bor i Skåne och här har det verkligen varit rätt kyligt. När jag varit på grillfest har jag haft med tjockare strumbyxor och en extra tröja i väskan, för runt kl 21-22 så måste det på om man inte ska huttra. Och ja, då är jag verkligen "varmblodig" av mig. Förstår att sommarälskarna är sura. :)

Svar: Ja, exakt så. Varmt har det inte varit. Vet att alla inte uppskattar värme, och de ska inte klaga i år. Och visst, det har inte regnat särskilt mycket på västkusten, men det har blåst och det funkar inte att gå till stranden även om solen skiner, så länge temperaturen är 19 grader och 10 sekundmeter. Då fryser man ihjäl i sin bikini. //Mia
bloggkommentatorerna

#18 - Marie

För att jag orkar inte och för att jag är nöjd med bara vara ledig oavsett väder. Det hade varit trevligt med fint väder men det stör mig inte.

#19 - Hanna Karlsson

Här där jag bor har det varit bra väder. Kanske inte strålande sol varje dag men det har varit varmt nästan hela sommaren och knappt en regnskur. Så jag klagar inte heller.

#20 - MD

Kanske för att detta varit bästa sommaren på länge? Bor i Gbg och har varit ett par svängar i sommarstugan vid Lysekil hela sommaren. Knappt en dag med regn, inte många mulna heller utan bara sol sol sol. Visst lite blåsigt och få dagar över 25, men också väldigt få dagar där temperaturen varit under 20 mitt på dagen. Ni som förväntar er värmebölja efter värmebölja med mer än 25 grader - vi har inte det klimatet i Sverige. Det är få år som vattnet är varmare än 20 grader, om man inte hittar någon sjö eller vik där vattnet värms upp lättare. Ni tänker på utomlandssemester och tror att det är normalläget. Sådana värmeböljor är en anomali här.

#21 - Lisa

MD: det har inte varit så i Skåne eller Danmark. Det har knappt varit någon sol alls och flera dagar i rad med ösregn med morgon till kväll. Det är därför vi klagar!

#22 - Åsa

Det har ju varit en supersommar! Men det verkar vara väldigt omika beroende på vart man befunnit sig. Sthlm, Öland, Gotland där jag varit har det varit perfekt sommarväder. Har även varit en sväng till Värmland o även då var det fint men där hade vi tydligen tur. Skåne, nedre delen av Västkusten samt Norrlands inland verkar ha haft det bedrövligt. Dvs extremt beroende av vart man varit hur man uppfattar denna sommar.

#23 - Anonym

Men va! Gått i shorts och tshirt varje dag ju!

#24 - Anonym

Här i Stockholm har det varit okej väder. Runt 20 grader och sol varje dag nästan. Men 20 grader är fan för kallt för att kallas sommar! Man var ju tvungen att fly ned till södra Europa för att kunna gå i klänning kvällstid utan att ha med koftor, strumpor osv.

#25 - Grit

Det har varit en svinkall sommar. Mer soltimmar än förra sommaren men betydligt kallare. Det är märkligt att vi uppfattar vädret så olika.

#26 - Michaela

Men va? Jag spenderar sommaren i närheten av Kungsbacka och ja, det har varit några dagar med regn nu men innan dess var det ju TOPPENväder och jätteskönt. Satt ute till typ 23:00 varje kväll. Idag har det också varit superfint väder och varmt. Kanske det bara är över Åsa som det är så kallt som ni säger?

#27 - Enannan

Bor i Jämtland, de två första veckorna i juli bjöd på 6-10 grader på dagen, ca 3 grader på natten. Var det inte regn så var det blåst. Tredje veckan bjöd på 13-16 grader och regn eller blåst. Sista veckan har hittills bjudit på 16-21 grader och molnigt. Jag är inte bitter, det är första gången på 7-8 år som jag har fyra veckors semester! När det har varit kallt och regnigt har jag varit inne och bara latat mig, så skönt :)

#28 - Anonym

Förstår inte heller vad som är fel på vädret. Bor strax utanför Vänersborg som ligger vid Trollhättan och har haft kanon väder hela sommaren. Temperatur runt 20, regnar ju aldrig och lite l

#29 - Jessica

Här i Östergötland är det fan torka och kvalmigt. Varit varmt nästan varje dag. Längtar till hösten eftersom jag ogillar värme och tycker hösten kan ta över de tre sommarmånaderna också.

#30 - Anonym

Jag säger som många innan mig: va??
Jag bor på Västgötaslätten och här har varit över 20 grader i stort sett varenda dag sen slutet av juni. Under hela juli har det kommit 12 mm regn.
Det har blåst en del, men värme har det varit.

#31 - Ellinor

Bor också på Västgötaschlätta och är jättenöjd med vädret! Har semestrat i Lysekil och det var beachen som gällde där också. Knappt något regn och dessutom både nästan fritt från mygg och getingar. En kanonsommar ju! 😊

#32 - Anonym

De flesta bloggarna bor i Stockholm och här har vädret varit mycket bättre än på västkusten. Hemma på Marstrand har det varit mer sol än här i Stockholm, men kallt och blåsigt. Här har det varit varmt, men halvmulet. Man kan tydligen inte få allt. Där jag har vistats har det inte varit en ordentligt fin sommar sedan 2013.

#33 - Evelina

För att folk kanske äntligen förstått att det ändå inte hjälper att klaga och inser att det ju bara sprider bitter, dålig energi. Acceptera att vi bor i Sverige, människan är en del av miljöförstöringen och således nu också vädret, och njut av det vi har istället. För när en läser såna inlägg (och vilket var exakt den känslan jag fick av Carolas inlägg) är bara tråkigt och negativt, Nhut och ta till vara på det vi har, flytta härifrån eller fixa till vädret. Det är dom tre alternativen som finns, klaga är inte en del av alternativen helt enkelt :). Tror många mår bättre själva av att tänka så och det blir trevligare runt omkring en utan det negativa, att klaga på vädret känns ungefär lika inne som att hylla jante-lagen.

Men er blogg tycker jag är underbar :).