bloggkommentatorerna

Poddkärlek
Idag skriver Emanuel Karlsten om Mannheimer och Skäringers podd i GP. Jag håller med honom, men vill förtydliga lite. 
 
Anledningen till att Mia och Anna (förvillande likt Mia och Anna-Maria) är så bra är för att jag äntligen känner igen mig i så mycket. Ja, nästan i det mesta. Många av samtalen har eller hade lika gärna jag och Mia kunnat ha. Det är så fantastiskt när man stöter på människor som har så mycket gemensamt med sig själv. Tryggheten i det är oslagbar.
 
Mia och Annas storhet är att de ger perspektiv till den traditionella kvinnorollen och till den lyckade kvinnan. De berättar saker som gör att man inte känner sig som ett jävla fail. Jag har en extrem separationsångest från mina barn och mina katter, jag hatar att flyga, jag hatar att prata engelska, jag skrattar för högt, har haft en extrem telefonskräck och har fortfarande ibland, jag har svårt att umgås i tjejgäng där det förväntas att man skall ha koll på det senaste, handla på Victorias Secret och åka på shoppingresor, jag firar inte årsdagar med min sambo eller något annat klyshigt för det känns som att man försöker spela något man inte är och jag har inte gift mig och kan inte se mig själv i vit klänning för det hade känts som ett skämt. Det är fler saker men många av de här grejerna som Anna och Mia har pratat om stämmer så bra och det gör mig så glad för då kan jag släppa grejen med att jag inte är så som en förväntas vara. 
 
Sen är humorn klockren också så klart. Men den är ett plus i kanten utöver allt ovanstående. 
 
Så tack för detta, bästa podden!
 
//Anna-Maria
#1 - Catharina

Herregud, varenda sak som du skrev om dig själv stämmer även in på mig. Man byter bara ut katterna mot hunden istället. Skönt att inte vara ensam!

#2 - Anonym

Det känns som att många poddar blir jätteomtyckta i början, men att intresset för dem svalnar efter ett halvår eller så.

#3 - Magdalena

Haha 9 av 10 av det där stämmer ju på in på mig med, vad härligt! Måste lyssna på dem nån ggn

#4 - Pillijano

Haha, nu radade du upp saker där jag känner igen mig till 100% =) Vi måste vara väldigt lika.

#5 - Ida

#2 :Jag tror att det kan bero på att de då blivit så etablerade att de börjar få sponsorer och då blir det helt plötsligt inte så kul att lyssna längre. Plus att ende poddare liksom fastnar och ältar samma saker om och om, de är liksom inte tillräckligt personliga utan pratar bara om ytliga saker vilket gör att det tillslut tar slut på ämnen att prata om. Ett exempel är veckans bläcka som jag har älskat. Senaste avsnittet bestod av ca tio minuters spons, som lyfts fram på så tråkigt sätt att man typ somnar och tappar intresset för resten av podden. De är heller inte lika personliga som de var i början, utan pratar mest om skönhetsbehandlingar, vad de äter och sjukdomar. Ibland kommer det kändisskvaller från staterna och det är lite kul, men tidigare var de mycket roligare och personligare blandat med skvallret.

Har dock höga förväntningar på Mia och Annas podd där eftersom den bygger helt på att de är personliga!

Kan för er som letar en podd att lyssna på tipsa om podden "trettio plus trevar". Den är smart, personlig och rolig. Tog dock några avsnitt innan den fastnade, men efter avsnitt dem tycker jag att den har blivit mycket bra!

#6 - Ella

Haha känner igen mig mycket i det du skriver. :) Jag har extrem separationsångest vad gäller min katt + min lägenhet. Är lite av en eremitkrabba, har ingen social fobi eller så, men mår bäst hemma i mitt hem! Är inte flygrädd men hatar att resa, mkt pga av separationsångesten... Hur hanterar folk i din omgivning detta? Jag upplever att tex min pojkvän tycker jag är grymt tråkig och jobbig som inte vill resa och bara får ångest av det istället för njutning som alla andra. Försöker dölja dessa trista egenskaper men är svårt. Känner verkligen att folk inte förstår eller accepterar det draget hos mig.

Svar: Min sambo vill bara vara hemma och cykla så honom får jag tjata iväg på resor om det inte är en cykelresa. Jag gillar att resa och vara på olika resmål, men hatar flyget, och har svårt för att vara borta från katterna. Barnen åker med oss på resor. Det är ingen som tjatar på mig att jag skall åka med på resor så jag har inte det problemet. Tyvärr skulle jag säga. Men jag skulle inte åka iväg på en resa bara jag och lämna man och barn hemma. Det hade mest varit plågsamt. Jag hoppas att jag ändrar mig när barnen blir större.
bloggkommentatorerna

#7 - Ce

Även om jag känner igen mig i väldigt lite av de upplevelser som Anna och Mia pratar om så älskar jag podden! För det känns så viktigt att man också lyssnar på perspektiv man inte själv delar. Att fler män borde lyssna på kvinnliga talare, författare, komiker mfl tex. Konsumera fler perspektiv som inte är deras egna. Anna och Mia är ju genialiska och så jäkla roliga, jag kan skratta högt åt dem snarare än med dem (på det snällaste sätt!!) precis som jag kan skratta åt en kille som skämtar om pungkramp utan att ha upplevt det.

#8 - Anna

Jag försökte börja lyssna på den podden och stod ut i 2,5 avsnitt. Försökte verkligen, för tycker skäringer är så rolig i annat. Störde mig på dialekterna och kände inte igen mig så mycket alls. Förstår att andra kan gilla podden men förstår inte tokhyllningen.

#9 - Blomma

#5 Håller med om Veckans Bläcka. När Karin läser högt om pseudovetenskap ur typ Women's Health? Jag blir galen och måste stänga av. Saknar verkligen att de kan prata om sina liv, men det är väl känsligt med skilsmässan när allt Jennie säger hamnar i skvallerpressen.