bloggkommentatorerna

Sport och läsning
Med tanke på att Bella bor hemma hos Peter Forsberg just nu så kom jag att tänka på det jag hörde i podcasten Lilla Drevet för inte så länge sedan. Det handlade om en undersökning som gjorts där de frågade olika sportprofiler om de läser böcker och i så fall vilken bok som var den bästa. Det var många som inte läste alls och aldrig hade läst en bok. De som svarade att de läser böcker hade läst EN bok och det var Zlatans självbiografi "Jag är Zlatan". Det var deras bästa bok. Ja, och enda bok. Den kan inte ha varit så bra eftersom de bara läste den och sen blev det inget mer. Tänkte de: -Nej, böcker är verkligen inget för mig. Som Tomas Brolin sa när han var skadad och blev intervjuad och reporten frågade hur han fördrev tiden på sjukhuset: -Läser du böcker? Tomas: -Nej, så sjuk blir jag aldrig. (Självklart finns det manliga idrottare som läser också.)
 
Skämt åsido. 
 
Det hade varit intressant att göra samma undersökning på kvinnliga idrottare. Jag tror att man hade fått ett helt annat resultat. Min hypotes är att kvinnliga idrottare ofta är superkvinnor. De är starka både psykiskt och fysiskt och väl medvetna om att de bara kan försörja sig på sin idrott om de blir bäst. Kanske inte ens det. Det är inte sällan man läser om kvinnliga idrottare som samtidigt som deras elitsatsning har läst en civilekonomutbildning vid sidan av eller kanske läkarprogrammet. Hade vi frågat dem så tror jag att vi hade fått ett helt annat svar. Ja, vi läser böcker.
 
Det hade varit intressantare att fråga de kvinnliga EM-spelarna om vad de läser än att lägga upp bilder på vem som är snyggast som den där tyska tidningen gjorde. Bättre då att objektifiera karlarna som inte läser, som ändå inte ger några intressanta svar. 
 
(Ja, jag tycker att man kan objektifiera karlar. Det skadar dem inte. Snarare tvärtom.) 
 
//Anna-Maria
 
 
#1 - Merry

Så många män jag träffat som aldrig läst en bok, nej okej, de läste Berts dagbok i 9:an... Ändå ska det fnissas åt kvinnor som läser Fifty Shades of Grey och liknande "trams", men hallå, de läser i alla fall! Det är flera timmar som inte spenderas framför en skärm, som utvecklar fantasin och bygger upp hjärnan... Så jäkla stolt att tillhöra det smartare könet. :)