bloggkommentatorerna

Straffet
Simon Sköld har blivit utsatt för en "straffsexa", som är överraskningsgiftarens motsvarighet till svensexa. Han blev kidnappad med bojor på händerna och en luva för huvudet. Någon skrek "Polis!" och Simon blev grundlurad. I bilen mot "polisstationen" tänkte han på hur missförståndet skulle klaras ut...

Nej, det klart att Simon inte blev grundlurad! Snällt att han försöker låtsas som att kidnappningen var lyckad, men seriöst, man behöver inte utge sig för att vara efterbliven bara för att man är tacksam över att kompisarna dragit ihop en heldag. Han har precis gift sig med Camilla Läckberg. De lever ett liv där varje namnsdag firas med fanfarer. Det klart att det blir straffsexa ett par veckor efter det sensationella bröllopet. Det klart att inte snälle Simon Sköld blir nerbrottad av polisen och förd till station. Det klart att det är en straffsexa på gång. Varför blev han inte rädd annars? När han blev nedbrottad? Varför blev han nedbrottad, förresten, MMA-killen?

Men det slutade lyckligt i alla fall, med någon sorts älgutstyrsel, snabba bilar, wakeboard, paintball och allt annat man drömmer om. 

//Mia
#1 - Sonja

Det här har inget att göra med Simons straffsexa, utan är en dialektfråga (?): Säger man "det klart"?? Har alltid trott att det är "det är klart" fast man säger "de' klart" i bara farten när man pratar. Haha fastnade ohälsosamt mycket vid detta Någon som har svar? Har jag sagt och skrivit fel i 23 år?😂

Svar: Jag skrev i talspråk där. När jag skriver på bloggen så skriver jag på ett mycket friare sätt än när jag skriver i tidningen etc. Tycker det är kul att variera mig, skriva roligare, mer uttrycksfullt, råare eller konstigare än vad jag gör när jag skriver mer seriösa texter.
Vet däremot inte om just detta är dialektalt. Säger man inte så lite varstans: "Det klart att jag är snyggare med smink!" osv. Även om den korrekta meningen är "Det är klart att jag är snyggare med smink!"

//Mia
bloggkommentatorerna

#2 - Hanna

#Sonja Jag säger också "det är klart". Något annat känns konstigt för mig.

#3 - Anonym

#sonja Eller dom som säger vi ses om ett ta. D e t h e t e r T A G ! 😬

#4 - Nellie

#Sonja. "Är" måste ha fallit bort.
Men en annan dialektfråga som jag funderat på flera ggr, och det är faktiskt just Simon som ofta skriver så. "Även att". Säger man så nånstans i Sverige där jag aldrig varit? Även fast. Trots att. Så säger man där jag bor och där jag tidigare bodde.

#5 - MD

#4 Även OM :)

#6 - Nellie

#5 Nu för tiden kan man säga/skriva både "även om" och "även fast" - det var "även att" jag funderade på :)