bloggkommentatorerna

Tystnad
Vad sent det blev idag, men det är ju semester. 

Läser i Stefan Lagergrens egen blogg nu, och fastnar för en enda mening. Han skriver om vad han ska göra under sina barnfria veckor: 

Njuta av tystnaden. När jag var yngre (alltså kring 25) kunde jag gå nästan en hel vecka utan att prata med människor när jag hade semester. Vissa kanske skulle bli helt galna av det, men det skänkte mig ett väldigt lugn.

Vaaaa??? Vara helt tyst, så fort man är ledig från jobbet? Fattar att det kan vara ett spännande experiment att göra på en semester. Åka till ett kloster och tiga och begrunda, typ. Men att vara helt tyst bara för att man inte behöver snacka med folk på jobbet? Det är ju fritidspratet som är det roliga! Att prata med en kompis i flera timmar. Eller med den man är kär i. Eller ens mamma. 

Eller känner ni igen er i Stefans lugnande tystnad?

//Mia#1 - Charlotte

Jag som fick panik av att plugga på distans en termin (och min man jobbade borta) - höll på att prata sönder dotterns stackars förskolepersonal pga de enda vuxna jag träffade under veckan😂

#2 - Cami

Jag ser fram emot min minisemester i Bolivia på måndag, då slipper jag prata mer än vid incheckning på hotellet och när jag ska beställa mat. Och tystnaden! Slippa (andras) skrikande barn, skällande hundar och sambo med mundiarré....

#3 - Susann, the Biveros Effect

Total tystnad skulle jag kunna ha svårt för, och kanske inte en hel semster... men definitvt, några dagar av (relativt tyst) umgänge med bara mig själv skulle fungera riktigt bra. Tystnad är bra för att samla tankarna, tycker jag :)

Trevlig helg!

#4 - Emma

Nu är jag ju 24, men hade det inte varit för sambon hade jag utan problem kunnat gå en hel vecka utan att öppna käften. Låter faktiskt väldigt skönt. Men så är jag ju introvert också och behöver väldigt mycket tysta stunder.

#5 - Petra

Jag som är högkänslig fullkomligt älskar när maken tar barnen och åker iväg en helg för jag behöver denna tid för mig själv att smälta saker och ting, att vila upp mig och inte behöva träffa eller prata med någon i ett par dygn. Finns inget bättre förutom när de väl kommer hem igen. :)

#6 - ab

Tystnaden jag längtar efter är att slippa bli påtvingad musik från andra människors hörlurar.

#7 - Aktiepappa

Nr 3 på Stefans lista (njuta av tystnaden) är det bästa med att vara förälder varannan vecka om ni frågar mig!