bloggkommentatorerna

Bästa presenten
Malin Wollin har fått en spaupplevelse av sin dotter i Mors dag-present. Det är den bästa presenten jag kan tänka mig att få av ett barn. Hemmaspa, alltså (hatar att sitta med främmande, nakna och svettiga människor och under tryckt tystnad dricka koffeinfritt te i en lokal med hög luftfuktighet. Men det har ju inga barn råd att ge ändå). Malins dotter hade köpt en ansiktsmask, ekologisk choklad och nötter, och det är ju lyxigt, men panka barn behöver knappt lägga ut någonting på en sån present. Bara lite mänsklig värme och omtanke mot människan som burit och närt dem. 
 
På min dotters förskola håller de tydligen på med massageövningar. Det är helt fantastiskt, för hon visar gärna mig hur man gör de olika teknikerna, som har supergulliga namn som "kattungen", "snöfall" och "ägget kläcks". Och man ryser av välbehag. Sonen ger mig ansiktsmassage med hjälp av puderborstar. Sen kan man ibland få någon av dem att leka frisör med en. Längtar tills de lär sig lite mer avancerade frisyrer än att bara slita och dra och trycka i hårspännen överallt. Ja, detta är verkligen en god anledning att skaffa barn. Inte en anledning att grunda beslutet helt på, såklart. Men en anledning som väger upp mot det starka motargumentet potträning. 

//Mia
#1 - S

Hela målet med mitt föräldraskap ju att bli friserad!
Barnen och jag är ca lika smarta när det gäller att uppnå det vi vill: de vet att de får vara uppe längre om de erbjuder mig salongs-/spabehandling i badrummet vid läggdags och jag blir masserad, blomsprutsprejad, kammad och flätad - winwin!

#2 - Malin

Men Gud va härligt! Min son är fortfarande i åldern att minsta lilla puss/kram/klapp man får efterföljs av en smäll i ansiktet så det är inte så avslappnande ännu. * väntar hoppfullt *

#3 - Hanna

Året som resurspedagog på en grundskola där fritids hade tema vecka "friskvård och hälsa" en vecka i månaden är fortfarande den mest lyxiga spa upplevelsen jag upplevt. En vecka i månaden var det bara att kring kl 15.00 hänga i närheten av vilorummet så var det alltid någon 10 åring som hämtade en för att öva massage.