bloggkommentatorerna

Det lättsamma artilleriet
Idag kan jag tänka mig att söndagsångesten är värre än någonsin i stugorna. I alla fall för de som inte har semester ännu. Så då plockar vi fram det lättsamma artilleriet. 
 
Spiderchick skriver ett inlägg om vilken låt som man mest förknippar med tonåren. Mina är också tryckarlåtar. "Total eclipse of the heart" och "Forever young". Den första låten dansade jag med den coolaste killen, han är död nu, som typ hälften av alla Mölndalsbor jag växte upp med (RIP) och den andra var bara en sån där gråtlåt. Bara man hörde den så var det Lille Skutt-tårar. Dessa hormoner. Sen är det faktiskt "Balladen om Fredrik Åkare" också. Den sjöng vi alltid när vi gick hem i mörkret på nätterna efter fritidsgården eller var vi nu hade varit. 
 
I ett avsnitt av Mannheimer och Skäringer så nämner Mia att hon inte kan lyssna på vilken musik som helst när som helst för hon påverkas så mycket av musik. Är det en glad låt så blir hon glad och är den en deppig låt så blir hon deppig. Exakt så känner jag också och det är så fruktansvärt påfrestande för kroppen och sinnet att kastas fram och tillbaka i känslorna, så jag klarar inte av att lyssna på musik så ofta som jag skulle vilja. Så det blir ingen "Forever young" eller "Total eclipse of the heart" idag, för då blir det fulgråt. 
 
Vad har ni för specifika musikminnen? Behöver inte vara från tonåren. 
 
//Anna-Maria
#1 - Pethra

När min första dotter kom till världen så spelades The blower's daughter under värkarbetet men sedan också under självaste snittet, detta var min absoluta favoritlåt sedan några år innan denna händelse så när den kom på musikslingan som gick den dagen och kvällen blev jag så paff. Idag kastas jag direkt tillbaka till den där dagen för snart 10 år sen när jag hör den och det är som att uppleva förlossningen ända in i varje lilla detalj igen, både på gott och ont.

#2 - Anonym

Jag blir bara så nyfiken; varför är söndagsångesten värre än någonsin ute i stugorna? Det är den nämligen för mig också men jag kan inte sätta fingret på varför... :(

#3 - Tove

För att det varit en hypead långhelg, och för att många andra går på semester nu?

Svar: Ja, det och att Skam är slut. :P
//Mia
bloggkommentatorerna

#4 - P

Här är också ångesten starkare än på länge, av ingen särskild anledning alls. Älskar vanligtvis söndagar, just idag ligger jag i en solstol vid poolen vid föräldrarnas sommarvilla i Portugal, kan det vara åskan som ligger i luften som gör det? Har inte druckit mer än något enstaka glas alkohol på flera år så det finns ingen midsommarbakis att skylla på. Jag vet inte, men vill sprängas av ångest över att åka tillbaka till universums tristaste studentstad (iaf för mig som är nästan trettio och inte lever studentliv direkt) efter sommarlovet. Jag vill bara ut och leva livet. Innan det är dags att skaffa barn och allt det där. Hur gör man? När man har sambo och lägenhet och är mitt i studierna, och sambon inte alls har samma äventyrslusta? Vill bara ge upp allt och följa dit vinden tar mig. Chansa. Men så kommer vi ju tillbaka till det där med att vara vuxen, vara klok, smart, ta ansvar. Orkar inte. Ångesten äter upp mig inifrån idag.

PS, är 89a och forever young är den mest ångestladdade låten jag vet. Kan inte lyssna på musik heller, pga för mycket känslor. Orkar inte hantera det.

#5 - Anonym

Kan ni säga vad som sätts i moderering här?

#6 - Jossan

Varför är så många döda om man får fråga? Droger...? :/

#7 - A-M

#5 Inget. Vi modererar inte. Vad tänkte du på?

#8 - A-M

#6 Droger, olyckor, självmord...

#9 - Anonym

jag har försökt kommentera i år och dagar! och nyss fick jag upp att jag var satt i moderering. har gått loss som en galning i elaineinlägget!

#10 - Hanna Karlsson

Jag har också en jobbig dag. Vad lustigt..... Total eclipse of the heart och forever young tror jag aldrig att jag kommer tröttna på. Bland mina favoritlåtar som barn/tonåring och är fortfarande.

#11 - Lisa

Jag har vissa låtar som jag inte kan lyssna på eftersom jag spelade sönder dem under hjärtesorg. Sådant som jag lyssnade på under tonåren känns mer bitterljuvt på nåt sätt? Jag växte upp när britpopen var som störst, så när jag hör Suede, Pulp spelas etc idag blir jag alldeles mjuk och varm.
Men Sades "By your side" och Ryan Adams "Oh my sweet Carolina", är exempel på gråtlåtar från förr. Och hela Burt Bacharach/Elvis Costello-skivan.

#12 - Anna

Jag har mängder av musik som jag inte kan lyssna på längre eftersom det är för betingat med något. T ex all musik jag lyssnade på när jag var tillsammans med mitt ex. Och då menar jag inte bara göra slut-låtarna, utan rubbet. Allt som är förknippat till den perioden. Fattar inte varför, det var inte som att det var ett blodigt slut eller några hard feelings. Otroligt opraktiskt, fatta hur mycket musik man hinner samla på sig under fem år som sen bara måste kaseras???

#13 - Ingela

Forever young, och Roxettes Must have been love. Och åh, Andrea dorias Kom lite närmre mig.

#14 - Anonym

Mr Probs - Waves Robin Schulz remix, får ont i magen när jag hör den. Den påminner mig om sommaren 2014 som var den tuffaste i mitt liv. Sa upp mig från jobbet och därmed den karriären (en karriär jag suktat efter länge och jobbat för och en dag vaknade jag och kände bara NEJ, jag slutar, vilket jag gjorde) gjorde slut med dåvarande killen + annat jobbigt. Nu är livet så mycket bättre, men just där och då trodde jag att det inte skulle kunna bli bra igen.

#15 - Ella

Take That - Back For Good är en riktigt bölig tonårslåt för mig. Gillar egentligen inte sådan musik, men den gick jämt på MTV när jag var liten/tonåring. :) Jag kan också bli väldigt påverkad av musik, men då är det oftast väldigt lågmäld deppig musik, typ Tori Amos, och det är ju sällan hon spelas om man själv inte sätter igång musiken. ;)
Annars hade jag nog mindre ångest än vanligt i söndags? Iofs firade jag knappt midommar, hade väldigt lugn långhelg så känner mig pigg. har dessutom semester först i september så inget att börja längta efter ännu.....