bloggkommentatorerna

Inspiration för välbärgade
Blondinbella berättar nu att Odd kommer lämna huset 3 juli, då han får tillträde till sin nya lägenhet. Huset är värt 12 miljoner, så Bella har behövt hosta upp en hel del till Odd, och hon är såklart glad för att hon lyckades med det, för den där idyllen är precis det hon vill ge sina barn. Jag är otroligt fascinerad av hur hon klarar allt. Hon skriver själv att hon är stolt över sig själv som orkat jobba sig igenom all kris, och ja, det är verkligen imponerande. Hon är 26 år, har två barn och kan bo kvar i 12-miljonersvillan efter skilsmässan. Hon kommer behöva mer hjälp, och köpa tjänster i form av städ, trädgård och inköp, skriver hon. Det säger ju sig själv, men vem har råd att bekosta den hjälpen?

Hon skriver att hon är pragmatisk: "Allt är bara att lösa, men samtidigt är jag tacksam att ekonomin finns. Det mesta blir enklare då såklart." 

Jag fattar inte? Ja, allt är att lösa, om man inte bara lägger sig ner och ger upp sina barn och sitt liv. Frågan är hur resultatet blir. De flesta kan inte bo kvar som ensamma mammor i en villa på Lidingö. Och de kan inte ta in mer hjälp som ersätter exet. Ekonomin är a och o här. Det är allt som räknas. Det funkar inte annars. Blondinbella är jävligt duktig och strategisk (och har haft en del tur, det tar inte bort hennes talang, men är också betydande) och hon har skapat egna arbetsförutsättninar och kan ha med barnen på jobbet, fortsätta jobba med hög inkomst trots att hon är själv med barnen varannan vecka. Ja, hon är ett hopp för vissa, men hon är ingen inspiration för den som har de rakt motsatta förutsättningarna. 

//Mia
#1 - Agnes

Förstår hur ni menar men håller inte riktigt med. Jag har långt ifrån samma ekonomiska förutsättningar men hon är en inspiration för mig ändå. Och säkert många andra med mig. Sen så kan vissa händelser nog kännas tunga även om man har möjlighet att köpa in alla möjliga tjänster. Det går inte att köpa lycka, klyschigt men sant. Du kan köpa dig fri från en del problem, absolut, men i slutändan finns lyckan någon annanstans, och det tycker jag blir uppenbart av t ex Isabellas blogg. Så jag känner både inspiration, medkänsla och solidariskt systerskap av att läsa bloggen.

#2 - Anonym

Jag fattar hur du menar men ta bort värdet på villan och att den ligger på Lidingö så kan iaf medelklassen göra som hon. Många jobb är förtroendebaserade så man kan jobba kväll och helger när barnen sover.

Jag tycker dessutom att hon är en inspiration för alla, oavsett inkomst, även om såklart folk med timlön (jobb som kräver närvaro vissa tider typ) inte kan göra som hon kan.

Svar: Ja, men det är ganska många mammor som inte har råd att bo kvar i villan efter skilsmässan, och jag vet ingen som har haft råd att öka kostnaderna för hushållshjälp efter att exet försvunnit. //Mia
bloggkommentatorerna

#3 - Malins%20bilder

Nej, hon är ingen inspiration. Jag har också jobbat hårt hela livet, varit svårt mobbad som vuxen och mött många svårigheter. Är jag då en vek människa som råkade få en utmattningsdepression och flera följdsjukdomar på det? Nej. Jag hade bara inte turen att få ha några pengar från början, en omgivning som sög musten ur en bokstavligen och inget fördelaktigt yttre. Jag har mött människor som inspireras av henne, de är inga goda personer och jag tror inte att hon är det heller - pengar framför allt.

#4 - Mamma bläckfisk

Jag är ensamstående med fyra barn och kan bara drömma om att bo i villa i Stockholmsområdet trots att jag är högutbildad och har en ok inkomst.

#5 - V

Jag tkr hon är en inspiration ändå. Jag bor i ett av de "värsta" områdena i Sthlm och är ensamstående med fyra barn. Trots att jag inte har samma ekonomi som henne så känner jag igen mig mkt i hur hon hanterar krisen och kan känna en samhörighet med henne samt få inspiration när jag ser att det går att fortsätta leva och ha kul trots en sådan oönskad livskris.

#6 - Anonym

#3 Malin
Jag håller med dig. Bella hade andra förutsättningar redan från början, hade mycket pengar fast hon var väldigt ung. Inte troligt att det gått lika bra för henne om hon inte haft rika föräldrar.

#7 - Susanna

Hon är som ättika för mig. Surt men ibland behöver jag en matsked eller två... 😊🙃

#8 - Jossan

#3 & #6
Hur det gått för Isabella utan hennes föräldrar är ju svårt att säga med Kenza har ju bevisligen lyckats utan rika föräldrar.

Jag har inte alls samma förutsättningar som Isabella men tycker hon är inspirerande ändå i tänket att allt går att lösa.

#9 - Fille sans coeur

Men Bella har väl aldrig haft mycket pengar? Hennes mamma var student i början när hon bloggade, och hennes pappa var...ja...det är ju lite oklart, men han dömdes för typ skalbolagsaffärer. Men hon har aldrig haft mycket pengar som tex Mogi. Tror knappt hon haft normalt med pengar, alltså att båda hennes föräldrar haft varsin medianinkomst.
Däremot hade hennes far en kandidat i juridik, så han kunde hjälpa henne att starta bolagen. Hon hade socialt kapital som andra inte har tillgång till.

#10 - Anonym

Skilde mig. Slapp försörja min exman. Blev arbetslös. Fick ett nytt jobb med hörge lön. Kan köpa in hushållshjälp och barnvakt som jag inte kunde med min exman och tidigare jobb.

#11 - Sanna

Oavsett hur mycket pengar man har så kan det aldrig kompensera för den psykiska påfrestning detta kommer innebära. Ett utbrott kan man inte köpa sig fri ifrån emotionellt och hur mycket tjänster hon än kan köpa kommer det aldrig kompensera för hennes obefintliga sociala skyddsnät. Det måste verkligen vara otroligt slitsamt för henne.

#12 - Anna

Håller inte med, jag inspireras av henne!