bloggkommentatorerna

Korta grejer:
  • Anitha och Calle Schulmans lägenhet är till salu. Sist jag hörde något om den var när Anitha berättade i någon podcast att hon tänkte behålla lägenheten (och för att bevisa för banken att hon skulle klara av det hade hon tagit ut 150000 i månaden). Men nu ligger den ute till försäljning. 
  • Jag upptäckte idag att Malin Wollin slutat på sin Aftonbladet-blogg vid namn Fotbollsfrun. Det var på tiden det! Det var ändå två år sedan hon lade ner den, och jag har sedan dess levt i villfarelsen att jag följer båda hennes bloggar.
  • Har lyssnat på två ovanligt bra podavsnitt senaste dygnet. Hanapees otroliga podcast var främst spännande när hon berättade om hur hon blev övergiven när hon skulle på "dejt" med halvkänd snyggiskille. Och så Mia Skäringer och Anna Mannheimer som har min nya favoritpodcast (jag tackar Anna-Maria för tipset) och i avsnittet "Självstjälpspodden" var extra roliga när de pratade om hur man mår när man är på spa (igenkänning som fan. Fattar att alla inte känner igen sig dock, eftersom alla verkar älska skiten) och hur jobbigt det skulle vara att bli ihop med en yngre partner (som inte äger någon tv och istället för att se på På spåret på kvällarna vill åka till en kompis och spela spel i Majorna). 
  • Funderar på att lyssna på Historiepodden för att lära mig något, men jag är verkligen inte på humör att göra vettiga saker nuförtiden. Vet inte vad det är med mig. 
  • Veckans galnaste kommentarsfält finns hos Annika Leone, efter att hon påpekat att hon som är "normalbyggd", som polisen hade beskrivit det, får köpa de största jeansen som finns på HM. Det var tydligen ett konstaterande som väckte nättrollens vrede. De gick fullständigt bananas. Vad hände?
//Mia
#1 - Blomma

Det tänker jag också om HMs storlekar. Jag är inte ens särskilt stor, men jag måste ta typ 44 där. Antar att kläderna är gjorda för tweenies som gillar tight och kort?

#2 - Anna

Angående HM och deras kläder. Jag läste/hörde för ett tag sen att de kör på samma storlekar i Sverige som i Kina. Vilket är lustigt då befolkningen i Kina och Sverige generellt är väldigt olika varandra.

OBS har ingen länk på denna info, men googla gärna. Kan ju va att det ändrats sen jag sist hörde om det, men skulle kunna va en förklaringen att storlekarna upplevs som små här i Sverige.

#3 - Åsa

Tipsar om podden P3 historia annars. För mig som inte varit så intresserad av historia men vill lära mig mer är den superbra och förklarar på ett roligt sätt.

#4 - F

Låter det inte konstigt att hon skulle måsta ta ut en så hög lön för bankens skull? Betyder det att de lånat hela beloppet då och inte betalat in något up.front? Tittar de inte på hela ens ekonomiska situation när man ska köpa bostad (pengar på banken, företagets likviditet om man driver eget osv - inte enbart löneutbetalningen under en kort period väl?)

#5 - Jenn - forever abroad

Jag har precis som Åsa lyssnat på P3 Historia och det kändes inte alls som en historielektion utan som att lyssna till en spännande och underhållande saga! Tips! Men finns inte jättemånga avsnitt ut.

Ett annat lyssnartips, Hjärnstark som ljudbok - SÅ INTRESSANT hur hjärnan påverkar positivt av motion och träning. Jag samarbetar även med Nextory om någon vill prova fritt i 30 dagar: https://jennifersandstrom.se/2017/05/29/sommar-boktips-for-semestern-resor/

Och blev nyfiken på det där med hur man mår när man är på spa?!! Jag gillar ju det, haha!

#6 - ab

#2 H&M:s storlekar motsvarar väl specifika mått. Tror inte de har ändrat dessa sedan H&M började säljas utomlands? Jag har iaf samma storlekar på H&M nu som när det bara såldes I Sverige.

#7 - Sara

Har haft samma stl på H&M sedan jag blev "vuxen". Har även hunnit få tre barn under tiden och tycker inte storlekarna ändrats alls. Däremot förändras ju modet och med det kläders passform och siluett. Är man en person med mer markerad stuss var kanske inte "stuprörseran" så kul och har man ingen midja är kanske inte 80-talsmodellen på jeans ngn höjdare oavsett storlek.