bloggkommentatorerna

Midsommarfestens fest
På midsommar skall jag och Mia med familjer, med flera, fira ihop och när jag klickade mig in på det här blogginlägget så kände jag att det blev lite stressigt. Vem, förutom Ernst och en miljonproduktion på tv, lägger ner så mycket tid och energi på ett midsommarfirande? Det där ser ut som en bröllopsdukning. Minst sagt. Inlägget heter "Tipsen för en lyckad midsommar". Hahahaha! Det skulle snarare hetat "Tipsen för att få midsommarmagsår".
 
En lyckad midsommar är om det inte regnar och man kan sitta ute en del av dagen och att de vuxna och barnen har trevligt. Sen spelar det andra inte så stor roll. Lyckan är inte materiell. 
 
Firar ni i överdåd och magsår eller med minimalism och mental balans?
 
//Anna-Maria
 
 
#1 - Hanna

"Add simplicity" hehe

#2 - Petra

Jag är på gränsen till magsår,10 pers och vi ska bjuda på 3 rätters. Dock är tanken att förrätten serveras med fördrinken och då äts stående vartefter gästerna rullar in. Varmrätten serveras vid bordet och desserten är portionerad och serveras lite smidigt medan alla fortfarande är sittande. Eftersom det är ett barnfritt firande i år så har jag inte planerat något efter desserten för det brukar rulla på ändå. Dekorationer kommer jag med all säkerhet pilla med så fort jag vaknar på fredag.

#3 - Line

Jag kommer inte att fira midsommar alls i år – jätteskönt :)

#4 - Ida

Väldigt simpelt. Knytis hos vänner med typ färdig plockmat. Jag ska göra ägghalvor till tio personer, värdparet kokar potatis. Klart! Kanske jag slår till med att göra en kladdkaka också, men inget är bestämt kring det så inget krav.

Vi har firat med varandra i fem år och kommit fram till att det här upplägget är bäst. Vi har alltid jättekul, barnen roar sig själva och vi vuxna får tid till skvaller!

Svar: Det låter jättebra ju! Vi ska som sagt vara hos oss, och det blir sammanlagt ca 18 pers, varav ungefär hälften barn. Det ska bara knytkalas, men jag ORKAR inte arrangera något schema över vem som ska ta med sig vad. Så alla får ta med sig det de ska äta. Värdelöst upplägg, men som sagt, jag orkar inte tänka den här gången. Orkar inte städa heller, men det måste jag för det börjar fan bli äckligt här hemma nu. Men jag tänker också att 8 barn, där de flesta är runt sju år, kommer ha superkul tillsammans och förhoppningsvis hinner vi vuxna prata under tiden.//Mia
bloggkommentatorerna

#5 - Hanna

Midsommar är min favorithögtid då det i min värld är en dag som är lite "det blir vad det blir, men vi gör det bästa av det och är glada för det". Man kan enkelt strunta i svensk husman, som jag ogillar vid alla andra högtider, och beroende på vad man känner för kan man fira med vänner eller släkt. I år är det knytkalas med 10 vänner och jag som är ansvarig för efterrätt har inte ens börjat planera för det löser jag sen, så jävla skönt.

#6 - MD

Vi kör också knytis. Brukar ha en lista på det viktigaste på bordet som vi delar på enligt först till kvarn-principen, och sedan är det fritt att ta med något annat man vill bjuda på.

#7 - Julia Maria Nicander

Vi firar med överdåd utan magsår! Knytkalas och delegering är nyckelorden (samt att det inte finns några barn i släkten för tillfället, yngsta är 26).

#8 - anna

Hörde Alexandra Pascalidou på radio idag som tog upp en intressant poäng, nämligen att många inte har någon att fira midsommar med (räcker upp handen), för antingen så blir man inbjuden, eller så blir man det inte (svårt att bjuda in folk, eftersom de flesta redan är upptagna...) och då är man helt enkelt ensam. Folk tar för givet att man ska fira "nånstans", eller bara ignorerar när man säger att man är själv (räcker upp handen igen). Så själv ska jag se ikapp massa TV-serier och sova. Blir nog bra.

#9 - Tove

Men ÄR det inte bröllopsdukningar? Det ser ut exakt som min kompis pinterest-bröllopsmapp hon brukade visa bilder ur när hon planerade sitt bröllop.Tror alla bilder i de där inlägget är pinterestbilder från folks bröllopsfester, inga vanliga midsommarfirande....

#10 - ab

Har bara firat midsommar ordentligt ett par gånger. Sa till familjen att jag skulle vara upptagen med sista Skamdagen i morgon men avsnittet visas först på lördag så jag tror jag satsar på Shakespeare (Midsummer Night's Dream) i parken.