bloggkommentatorerna

De tröttsammaste debattartiklarna
Tänkte fortsätta på det spåret jag började på, när jag skrev om alla debatter som handlar om att skribenten har civilkurage, medan alla andra saknar det. Varpå alla som kommenterar intygar att det är precis så det ligger till: "jag har civilkurage, men det har ingen annan". 

Det finns ju många försök till debatter som är ungefär lika tröttsamma. Eller för den delen ickedebatter som bara handlar om att slå in öppna dörrar. 
  • Den vanliga 2010-talstexten om hur farligt det är att ge socker till barn. Den senaste med rubriken: Skippa sockret - om du älskar dina barn." Jag vet att rubriksättaren oftast inte är den som skrivit texten, men här framkommer det budskapet tydligt i texten, och det är ju så dumt. Om jag inte älskar mina barn så är det ok att de fortfarande får fika hemma hos farmor eller? Tror dessa människor att folk som äter socker och då och då även ger sina barn detta är okunniga eller oförmögna att älska?
  • En rubrik som jag länge undrat över är den här: "Barn är inget man skaffar, barn är något man får." Och den är alltid skriven ur barnlöshetsperspektiv. Jag tycker infallsvinkeln är så konstig. Vissa blir lätt gravida på momangen. Jag tycker man kan säga att dessa människor får sina barn. Som ett välsignat lyxbrev på posten. Andra är drabbade av den förbannade olyckan som ofrivillig barnlöshet innebär. De kan försöka skaffa barn, och i många fall lyckas skaffa barn, genom diverse fertilitetsmetoder. De får jobba hårt, kanske betala dyrt, och lida svårt för att skaffa det där barnet de drömmer om. Fattar inte varför "skaffa" anses vara ett så himla fult ord? Är det för att det har någon slags hafsig slangkänsla över sig?

  • "Att det ska vara så svårt att skilja på mitt och ditt?" Skriven av någon vars cykel blivit stulen. Ser det hela tiden på Facebook. En lekmannagissning från mig: Tjuven tycker i själva verket inte alls det är svårt att skilja på sitt och någon annans, utan väljer att sno cykeln från ägaren.  
  • "Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder". Nja, det där är ju så dumt så det kan väl knappt någon med att skriva längre, men innebörden av dessa texter brukar vara att man till varje pris ska släppa skärmarna och gå ut i skogen. Ordentligt påpälsade ska man umgås, sittandes på en vaxduk om det skulle vara blött ute. Motargument som att man med glädje vandrar i naturen under en nederbördsfri dag gills inte. "I ur och skur" heter det. 

//Mia
#1 - Caroline

Åh, läste nyss den debattartikeln om barn och egentid på Facebook och var nära att kräkas. Hej Hej vardags svar verkligen klockrent, speciellt texten under bilden i slutet, hahaha!

#2 - Tove

Åh jag läste också den där artikeln och har stört mig på den sen dess, som att ingen annan bryr sig om sina barn? Som att de lilla antal som som helt sonika gör detta skulle läsa artikeln oh skärpa sig? Och egentid används ju för att sätta ord på ett undantag, all annan tid är tillsammanstid. För övrigt hör jag mest folk kalla ICA och tvättstugan för egentid.

Tycke ALLA punkter var underbara i denna lista!

Förstår invändningarna mot att "skaffa" som ju låter lite vardagligt, men är man inte religös så är det knappat något man "får" heller så vad ska man säga? "Göra försök att tillverka"? Och man säger ju skaffa jobb också, trots att det är svårt för många (men såklart inte lika svårt osv)

#3 - Sarah

HÅLLER MED OM EXAKT ALLT. Har själv reflekterat över de här grejerna men du formulerade det på pricken. Förresten håller jag helt med dig om singlar och Alla Hjärtans Dag också! (Blev förvånad över att så många faktiskt kunde känna sig ensamma på Alla Hjärtans Dag) Hälsningar/Singel

#4 - Linnea

Hahaha ja! Och "nu avföljer jag alla som tränar eller äter nyttigt på insta" Ja.. OK?