bloggkommentatorerna

En tråkig nyhet och en glad
Den tråkiga nyheten är att Annika Leone tyvärr har fått missfall. Fy vad ledsamt. Hoppas att hon orkar gå igenom proceduren igen och att det lyckas framöver. Det är så vanligt med tidiga missfall och något som folk inte orkade eller ville prata om förr har blivit mer vanligt att vara öppen med. Det är bra att vi kan trösta varandra i eländet. Jag som inte kan få fler barn, kan ibland känna sorg över det, även om jag om min sambo bestämt att inte skaffa fler barn. Tänk om vi hade ångrat oss? Nu kan vi inte ångra oss. Jag hade i alla fall haft fem år kvar att ångra mig på. Nu fick jag inte bestämma själv. Men det kan i och för sig ingen göra när det gäller barn. De som blir, de blir och vem som får dem det kan vi inte råda över. <3
 
Den roliga nyheten är att Underbara Clara och hennes kompanjon Annakarin har startat ett klädmärke och skall sälja sjukt snygga klänningar. Jag har en omlottklänning i min garderob och den hade jag velat ha i fler olika varianter, men det är så svårt att få tag på snygga. Nu vet jag var jag skall hitta dem. Tack! <3
 
//Anna-Maria
#1 - Tove

Så tråkigt med missfallet, även om det är vanligt är det ju lika hemskt för det.

Jag har alltid undrat om jättetidiga missfall, måste man åka till sjukhuset efteråt? ringa dit och berätta, och göra någon efterkontroll? Eller kan kroppen liksom sköta det själv?

#2 - J

Tove - oftast sköter kroppen allt själv. Men man kan behöva hålla koll på att man blöder rimligt mycket, inte får feber etc. Då kan man behöva åka in och kolla. Sen är ju många missfall utan någon förvarning eller blod och då får man tabletter för att starta igång blödningen.

Hade också ett missfall förra året. Man hinner måla upp en hel värld, hinner tänka så många vackra tankar om framtiden innan allt bara krossas. Men längtan efter ett barn är ofta ännu starkare än sorgen över det som inte blev. Det jobbiga är ju att det färgar en senare, att man inte vågar hoppas, att skräcken över missfall blir ännu större om man har turen att lyckas igen.

#3 - A

Tove, jag har haft två missfall och åkte båda gångerna in till kvinnoklinik pga svåra smärtor som jag inte visste vad det berodde på. Missfallen i sig skötte sig sedan själva men jag fick åka tillbaka på efterkontroll.

#4 - Tove

Tack för svar, då försår jag bättre.