bloggkommentatorerna

Olycklig kärlek är också kärlek
Apropå Sandras kärlek som jag tycker att vi inte skall luska i eftersom Sandra är en högst levande person som kan bli väldigt ledsen om vi rotar i det som vi inte har med att göra. Sluta med det. Hon är hjärtekrossad så att det räcker. Jag önskar henne allt när det gäller att hitta kärleken. <3
 
Jag har snöat in på kärleksteman i text och film. Någonting väcktes i mig med hjälp av SKAM och sen har jag blivit nyförälskad i alla mina gamla favoriter, Stolthet och fördom, Romeo + Julia, Titanic och Broarna i Madison County. I textform är det speciellt trånande kärleksbrev/dikter mellan kärlekspar eller kärleksdrabbade som jag läser. Typ Fröken Julie eller breven som Hugo Alfén skickade till Marie Kroyer. Vilken smärta och kärlekslängtan. Aj, aj, aj. 
 
Kan vi inte tipsa varandra här om fina kärleksberättelser/texter? Vilka är era favoriter?
 
//Anna-Maria
#1 - Sarah

Va? Vilken Sandra? Apropå vadå?

#2 - Ingela

Bra rutet, jag är glad att det här inte är en slaskblogg där det är tillåtet att spekulera hur ingående som helst.

#3 - Blomma

Jag snöar in på riktiga par som Madonna och Sean och Prince och Vanity och blir övertygad om att de var varandras stora kärlekar och borde bli tillsammans igen. Har shippat Madonna och Sean i 20 och förra året när han gick på hennes konsert och hon spelade True Blue och sa att hon fortfarande var kär i honom - Whee... Rekommenderar Liz Taylor och Burton också.

Svar: Åh, jag kände inte till den kärleksförklaringen från Madonna till Sean! Wow!Sveriges motsvarighet är väl i alla fall Amanda Ooms och Joakim Thåström som återförenades 25 år efter deras första förälskelse (som ändå varade ganska länge, och hon var tonåring då de blev ihop). Amanda sa i något program att det är en stor gåva att få vara kär i sin första kärlek igen.
//Mia
bloggkommentatorerna

#4 - Ajlin

Titanic är ju absoluta favoriten, tätt följt av Moulin Rouge och Big Fish. I bokform: Anna Karenina och Borta med vinden.

#5 - Bloggfokus- en blogg om bloggar

Tycker väldigt synd om Sandra med tanke på allt som skrivs om henne i div. kommentarsfält..

#6 - Elise

Men haha så himla konstigt att folk vill ta upp Sandras ex här! Varför skulle BK veta något snaskigt om honom?! Finns ju helt enkelt anledning att spekulera. Man kan ju starkt misstänka att otrohet är med i spelet och där tar det ju slut? Folk som tycker att "jamen otrohet är väl inte så illa?" ja jag undrar om ni någonsin har varit med om att någon bedrar er... Minns ni inte bloggen 365 dagar eller vad den hette? Herregud vad den berörde mig! Korta versionen: Sara skulle gifta sig med sin pojkvän, polisen, och de hade nyss köpt fin lägenhet ihop. Plötsligt via att Sara råkar se polisens sms visar det sig att polisen är otrogen ihop med en kollega. Han har dessutom tagit kollegan till deras lägenhet och haft sex med henne där, han har t.o.m. gett henne en nyckel att komma och gå som hon velat! Medan han fortfarande planerade bröllop ihop med Sara! Blir så jäkla arg när jag tänker på denna historia, vilket svin.. Så ja "bara otrohet" kan vara flera månaders lögner och svek. Bara tanken på att min kille skulle ha sex med någon annan i vår säng... Usch det inkräktar något så otroligt på ens privata säkra sfär.

#7 - Elise

Oj, menade givetvis "Finns ju helt enkelt INGEN anledning att spekulera" här ovan...

#8 - Majda

bra att ni inte lägger näsan i blöt!
https://majda.vimedbarn.se/

#9 - Tove

jag föröskte i förra inlägget skriva samma sak som Elise, att jag inte förstår varför folk tror det måste vara "något mer" än otrohet när ju otrohet beroende på omständigheterna kan vara så gränslöst vidrigt. Känns som samma grej som Blondinbella, att folk tycker att det måste vara "något mer" än bara att de blev turbulent kring Odds plötsliga uppsägning. Att det liksom måste vara något snaskigt drama som i någon teveserie, mest för att fantasin hunnit dra iväg när man fått lite hintar och sen är den verkliga förklaringen inte lika dramatisk och lever inte upp till förväntningarna. Vet inte om det räknas som spekulation? Inte menat så i alla fall.

#10 - Cykelkatten - Cykel, punk och kärlek!

Oj, finns ju hundratusentals, bara alla låttexter liksom! Men bland böckerna, Svindlande höjder, Jane Eyre, Den allvarsamma leken, de flesta H C Andersens sagor som handlar om kärlek (äkta Lilla Sjöjungfrun är ju bäst)... att namedroppa kärlekstexter är ju omöjligt.

#11 - Bella

Apropå otrohet är det så olika från par till par. Många är helt övertygade om att ingen någonsin kan förlåta otrohet och säger man att man gör det så är man antingen svag och tar skit eller lurar sig själv. Det finns inga universella rätt och fel här. Jag förlåter otrohet, och min man samma sak. Eller förlåter och förlåter, det är inte värsta jättegrejen för någon av oss. Då talar vi engångsligg och så, inte hela relationer vid sidan av, som hon som hade bloggen trehundrasextiofemdagarnu.

Jag ser det som att man har några huvudmål per dag. Frukost, lunch, middag. Sedan kan man äta kakor och så emellanåt. Men om man börjar äta mer av kakorna än av huvudmålen, då är det ett problem. Get it?

#12 - Jessica

Tycker det är vidrigt hur det spekuleras hejvilt, håll er till Flashback där sånt hör hemma. Tycker verkligen synd om Sandra det måste va fruktansvärt jobbigt med allt som skrivs.
Och ang kärlekstexter måste ju ändå Jane Austen vara den främsta :)

#13 - C

Kanske en lite lite okonventionell bok, men SÅ BRA, är The Song of Achilles som tyvärr inte översatts till svenska än. Finaste boken jag läst på länge. Rekommenderar den starkt!!!

#14 - ebba

men alltså, vad gäller sandra. håller med om att det är onajs att spekulera och sprida teorier som om de vore fakta. DÄREMOT har Sandra själv lagt upp för att det ska pratas och skvallras om hennes ex. hon har själv skrivit att hon "jobbar på att svartmåla honom i hela stockholm" (parafras). nu menar jag inte att sandra får skylla sig själv eller så (är ett stort fan av henne) utan menar bara att jag uppriktigt tror att hon skiter i om det som hänt kommer ut - annars hade hon inte hintat som hon gjort osv. sandra är bra smart och VET vad hon gör!

#15 - Ett fan av Sandra

Ja alltså detta är första inlägget jag skriver om ämnet, men har inte Sandra mellan raderna i princip BETT folket att gräva fram sanningen för att han ska svartmålas, utan att hon ska behöva säga orden själv. Jag har uppfattat det som att det är precis detta hon vill ha, spekulationer och stora ballonger!

#16 - Sandras fan

Om det är någon som gynnas av att det tystas ner så är det M, och Sandra verkar skita blankt i allt annat än att han ska få ett helvete (hängas ut och få dåligt rykte). Hon har inget att skämmas för och inget att förlora på att han blir outad. Vems sida väljer ni?

#17 - Ingela

Ebba, Sandras fan och Ett fan av Sandra: för det första _tror_ni att Sandra skulle uppskatta att det spekuleras om henne här inne på Bk, men ni vet inte. För det andra vill inte Bk ha det så i sina kommentarsfält. Att tillåta snaskiga spekulationer leder lätt till påhopp och skitsnack. Jag tycker det är jätteskönt att det inte finns här inne på bloggen, att den håller en snygg och sansad ton. Flashback och Bloggbevakning kanske vore något för er?

#18 - ebba

Ingela: Men jesus! Jag har INTE sagt att jag tror Sandra skulle uppskatta att det spekuleras här inne??? Jag har enbart yttrat min tro om att hon inte bryr sig om "sanningen" kommer fram; hon har inte ansträngt sig för att hålla det hemligt men det betyder inte att jag tycker att det ska skvallras och gottas åt det hela. Jag har inte uppmuntrat till spekulation här, eller någon annanstans, jag skriver istället att jag tycker spekulationer är ONAJS. Men det är stor skillnad mellan fakta och spekulation. Jag uppskattar inte att du lägger ord i min mun, Ingela, det är ungefär lika onajs som att spekulera.

#19 - Sandra

Jag vill bara säga att jag tycker det är tråkigt med alla er som fördömer de som undrar vad som hänt Sandra. Precis som tex Ebba skriver så är det inte som att Sandra försöker hålla låg profil i ämnet. Tvärtom skriver hon upprepade gånger om att han betett sig otänkbart svinigt, att han ska svartmålas osv osv. Klart som tusan folk blir nyfikna och undrar, särskilt när det återkommer så ofta. Med det inte sagt att Sandra får skylla sig själv, men jag tror att hon själv förstår vilken effekt den här typen av retorik måste ha. Klart folk spekulerar om vad han kan ha gjort som är så hemskt liksom. Hade varit sin sak om hon sagt spekulera inte, fråga inte, jag vill bara glömma och inte nämna det igen. Då hade det ju glömts till sist. Men det har hon inte, hon har bara bett att folk inte ska fråga henne om det.

#20 - Malins bilder

Boken om Blanche & Marie av P.O Enqvist. Timmarna av Michael Cunningham. Just kids av Patti Smith