bloggkommentatorerna

Otippad konst
Det första jag såg på Instagram i morse var att den gamla bloggaren Finnjonna säljer en målad tavla föreställande henne och exmannen Marcus Birro. En eller två knytnävar har gått genom Birros huvud och jag tyckte att hela annonsen och idén var så rolig att jag lekte med tanken att lägga ett bud på 400, som hade blivit ledande då. Nu har ju annonsen blivit viral och budet ligger i skrivandets stund, med tre dagar kvar på auktionen på 17300 kronor! Och ALLA är intresserade. Och Marcus Birro är "superilsken". Jag älskar detta!

//Mia
#1 - Anonym

Lite knasigt ändå. Vet dock att det är lättare sagt än gjort att "visa respekt för barnens skull" om ett ex verkligen är totalt galen. Så den sympatin har hon av mig absolut. Men hade det inte varit rimligare att bara slå sönder tavlan och slänga den? Som gjort för att bli en snackis som barnen förmodligen alltid kommer kunna läsa om de söker.

#2 - Hanna Karlsson

Haha, lite kul är det allt. Hoppas att den som vinner auktionen är seriös.

#3 - Jessica

Ok nu spekulerar jag i saker jag inte har en aning om. Bara hur jag tror att det är.
Jonna har flera gånger påtalat hur sniken Marcus var i bodelningen samt att hon har mycket lån och dålig ekonomi. Tycker att det är svinbra om hon kan tjäna lite pengar på detta. Undra tex om Marcus gett Jonna motsvarande pengar för vad han tjänade när hon var långtidssjukskriven under graviditeterna, vet att hon var det med åtminstone ett av barnen, eller under föräldraledighet?
Barnen kan absolut påverkas negativt av det. Men tror Jonna skulle kunna "försvara" detta rätt ordentligt om de nån gång i framtiden undrar.

#4 - Tove

Det står ju i både annonsen och på instagram att det ska gå till hennes lån, så det är väl en rimlig spekulation :)

#5 - Jessica

Tove: syftade mer över att jag spekulerade kring bodelning, ekonomi osv :)

#6 - Pia

Jag lyssnade på deras på podcast och utifrån den så känner jag verkligen med Jonna. Så mycket som Marcus gick i spinn hela tiden och hasplade ur sig grejer. Det var nästan plågsamt att lyssna på deras gräl och hur Jonna fick fajtas för att få en syl i vädret. Hon var också ekonomiskt beroende av Marcus, har för mig att hon pluggade och jobbade extra som filmkrönikör. Detta var också en ständig källa till konflikt i podden. Jonna gillande inte att vara beroende av hans pengar samtidigt som kände hon att hon hade offrat mycket för hans skull.

#7 - Hanna Watson i Kanada

haha en sån knäpp grejj. vet inte om jag hade gjort samma sak men om hon får in så mkt stålar så varför inte?? ;)

#8 - Lina

Tycker att det är himla roligt. Har aldrig varit ett fan av Birro. Tyckte podden där han träffar Sanna Lundell var fantastisk. Go Sanna! Funderar bara på den som faktiskt nu har lagt ett bud på den här på 21.000 sek. Vad ska hen med den där till egentligen? SÅ nyfiken. Kanske det är Alex Schulman som budat? :D

#9 - Maria

Jag måste säga att jag tycker det är jättefånigt. Jag har full förståelse för att hon gått loss med knytnävarna på tavlan, men att lägga ut den på tradera? Hemskt barnsligt, och när man har gemensamma barn ska man ge fan i att kasta skit på den andra. Vad min mamma sa om pappa gör fortfarande lika ont i mig 15 år senare.

#10 - Charlotte

Jätteroligt sak....för alla utom barnen.....

#11 - Anonym

Underbart rolig idé!

#12 - Anonym

Skulle min pappa behandlat min mamma dom skit skulle jag applåderat henne för tilltaget 👏🏻 Det betyder inte att jag inte älskat min far men lite humor får man väl ändå ha och så får man ju betalt. Bra gjort!

#13 - Tove

Det är väl att behandla den andra föräldern illa också att gå igenom en bodelning som sätter henne eller honom i skulder och eknomisk knipa. Bara lite vanligare förekommande än traderatavlor, men knappast mindre fel (sen kommer man ju iofs aldrig överrens om båda hämmnas på varandra, men här kanske barnen får ut något positivt av att få en mindre skuldsatt mamma iaf)

#14 - Anonym

Hmmm... har haft två passivt aggressiva föräldrar som genomgick en skilsmässa när jag var fyra. Hade min mamma gjort detta med deras bröllopsbild hade fyraåriga jag mått dåligt. Ett barn ska aldrig behöva ta parti i ens föräldrars bråk. Även om föräldrarna inte ber barnen göra det så kan barnet uppleva det av "småsaker". Kul grej som genererar likes men jag får ändå lite ont i magen av att se annonsen. Jag hoppas att pengarna går till något kul med barnen.