bloggkommentatorerna

Penntricket
Lady Dahmers och Cissi Wallins podcast Penntricket har haft premiär idag. Jag har lyssnat och jag gillade det. Älskar deras röster. De är behagliga att lyssna på men ändå lite olika så att man kan särskilja dem. 
 
Det är mycket feminism på ett vardagligt plan. Kände mig peppad efteråt. 
 
Cissi avslöjar en sak som hon inte har pratat om förut. Blev lite överraskad. 
 
Lyssna ni också. 
 
//Anna-Maria
 
 
#1 - Tove

Men hallå! Vad avslöjade hon....? :p

#2 - Anonym

Tove, du får väl lyssna!
Jag tyckte om avsnittet och kommer fortsätta lyssna!

#3 - Neeeeejjj nej

Jag kan inte lyssna pga trasig mobil :( vill någon vara så snäll och berätta vad avslöjandet handlade om pga nyfiken som attan nu?

#4 - Anonym

Intressant! Undrar hur bröstens storleksökning under graviditeten påverkas av implantat? Vart läggs implantaten? Är det liksom under bröstvävnaden? Sjukt nyfiken på sådant här.

Vet att det är lite fult att spekulera i men tror ni att Amanda Schulman också gjort en bröstförstoring? Tycker ibland att det ser så ut om man tittar på gamla bilder. Obs, dömer ingen som gör det, är bara lite nyfiken.

#5 - Jossan

Delvis svar till anonym:
Du skriver att du inte dömer kvinnor som förstorat brösten, kan du inte vidareutveckla?

Nyss hemkommen från charter blir jag som mamma till flickor förfärad över hur många opererade bröst en ser. Jag tänker att många unga och gamla tappat uppfattningen om hur bröst egentligen ser ut och kan inte låta bli att skuldbelägga alla kvinnor som opererat sig för att normen blir bröst med implantat.

#6 - Fnulan

Tack för tipset!!
Ha en fin dag

#7 - Sofia

För er som är nyfikna: på grund av våldtäkten ville hon "ta tillbaka" sina bröst och hur hon såg på sina bröst. Hon gjorde en bröstoperation. Hon säger att det var ett verktyg för henne att ta tillbaka hennes kropp.

#8 - Hanna Karlsson

Tack för tipset! :-)

#9 - Anonym

Svar till Jossan: Vill inte döma enskilda kvinnor som gör det, men håller med dig om att det är ett strukturellt problem. Jag har tre systrar och två syterdöttrar och också funderat mycket på detta.

Dock tycker jag att trenden blivit lite mera naturliga bröst. Däremot gäller det väl skönhetsiperationer överlag, fillers, botox, you name it, då det ' normala' hela tiden förskjuts då plötsligt det onaturliga blir naturligt. Jag tycker avsolut att man har ett ansvar, speciellt inför unga tjejer.

Vi tittade på en serie med min syster häromdagen och hon erkände att hon tänkte att en av skådisarna så ganska sluten ut. Sedan insåg hon att skådisen var den enda utan botox och fillers. Så sjukt att man så sällan ser rynkor på tv och när man gör det så reagerar man.

#10 - Anonym

*såg sliten

Lite osammanhängande kommentar kanske men en skrämmande värld vi lever i. Hoppas det kommer någon forn av motreaktion snart.

#11 - Anna B

Har inte hört podden, men vilken fruktansvärd anledning till att göra om brösten för! Vad ledsen jag blir! Att hon ska behöva låta någon skära upp henne och stoppa in något i brösten för att "ta tillbaka" dem?

Det är ju fortfarande samma bröst, och varför skulle just brösten göras om pga detta? Så hemskt fel kopplat, hade nog funnits sundare sätt att hantera det på psykiskt, vad händer om hon skulle utsättas för fler övergrepp, och i andra former? Ska hon göra om varje del som blivit rörd? Får panik av att tänka på allt, har själv blivit utsatt för övergrepp och förstör att hon inte kanske tänkte helt logiskt efteråt, hoppas att hon kan se hur brösten inte har något med övergreppet att göra såhär i efterhand och att hon inte ångrar operation, jag tror snarare att om man gör det av en sådan anledning så blir brösten snarare MER kopplade till övergreppet än vad de hade varit annars.

Stackars henne!

Vill förtydliga att jag blev "fruktansvärd anledning" menar att det är jättehemskt, inte på något nedlåtande på något vis utan menar att jag tycker att det är fruktansvärt att hon känt så.

#12 - Elise

Men för helvete! Ursäkterna för plastikoperationer börjar verkligen bli SKITLÖJLIGA. Har en vän som opererade sina och bara sa "Jag gillar stora fasta bröst så jag betalde för dem. End of story." Respekt!

Skönt när folk är ärliga och inte kör något skitsnack om att ta tillbaka kroppen eller "det var faktiskt av medicinska skäl" (haha. NEJ.), "ville bara känna mig som mig själv igen" osv. Det är ytligt, det är allt vad det är, varför inte bara erkänna? Så trött på all bullshit idag. Särskilt den gamla godingen som Engla kör "Jag gjorde det för min egen skull". Nope. Det man gör för sin egen skull är det man skulle gjort om man levde ensam på en öde ö och aldrig träffade andra. Hade man sminkat sig dagligen? Blekt håret? Opererat pattarna? Gått i högklackat? Bantat? Nej, precis. Då gör man det inte för sin egen skull.

#13 - Ellen

Ja, sorgligt att hon kände att en bröstoperation var det som hjälpte.. Men hjälpte det henne så är det ju ändå bra för just henne. Allt man gör kan ju omöjligt vara strukturellt rätt, men håller absolut med om att det är problematiskt med personer som inte inser varför de opererar sig och säger att det är "för ens egen skull". Varför mår man bättre av större bröst liksom??? Varför är det just utseendet vi ska må bra genom?? Vill inte skamma någon, men det är ju jättesorgligt och trist att det ska gå så långt som operationer.