bloggkommentatorerna

Tvångstankar
Cissi Wallin skriver om sin ocd, vilket alltså betyder tvångstankar och tvångssyndrom. Hur hon hanterar problemen sedan hon blivit småbarnsmamma. Hon undrar om läsarna har samma tankar, eller känner någon som har. Jag har inte det, men tycker det är väldigt intressant. Och det tycker nog många, eftersom nästan alla antagligen haft någon typ av tvångstanke någon gång. Jag blev helt paff när jag nyligen hörde att min pappa utan undantag alltid tar första steget i en trappa med högerfoten och att han gjort så i cirka 60 år. Själv har jag haft en del tics, med händer och blinkningar. Och många vet ju hur det är att rycka i handtaget flera gånger innan man lämnar hemmet. Det är ju en stor skillnad mot ocd, som kan vara enormt besvärligt, men jag tror att det är likheterna som gör att man blir så fascinerad av det där.

Cissis strategi är i alla fall att gå emot sitt tvång, och försöka skratta åt det. Men det finns tydligen medicin nu också.

//Mia  
#1 - Anna

Haha, jag tar också alltid höger fot först i trappen och ställer alltid ifrån mig skorna så de står "utåt", alltså utåtfött.

Sjuka tvångstankar som jag gör utan att tänka på det.

#2 - niklasmatrix

Hej vilken fin bild du har på din profil kika gärna in på min blogg och följ mig