bloggkommentatorerna

Vår och tårar
Idag kan man säga att våren kom till Göteborg. I alla fall till sommarparadiset Åsa. Jag är så svältfödd på värme nu att jag blev helt chockad i går när jag drömde att jag cyklade i sommarvarm luft. Känslan av värmen mot huden, ljuset som bländade mig och det gröna gräset som doftade kom till mig så starkt, som jag kan tänka mig att det gör när man tar droger. Det bara exploderar av känslor, färger och dofter. Att inte ha känt känslan av sommar på ett halvår gör något med en. Inget bra. Men nu är det ganska nära.
 
Jag sitter här och gråter till Elaines inlägg om dottern Evelyn som har diagnostiserats med Williams syndrom. Det är så fint skrivet av Elaine och jag tänker, hur mycket skall hon behöva bära? Kommer hon orka? Hon behöver inte slåss för alla barn. Det räcker att hon slåss för sig själv och sina egna. Även om hon vill göra mer så hoppas jag att hon vet att hon inte behöver det och att det är okej ändå. <3
 
//Anna-Maria
 
 
 
Bildkälla: http://mama.nu/wp-content/uploads/2016/11/elaine-eksvard-matheo-evelyn.jpg
#1 - Vardagskrönikören

Snart så, kommer värmen! :)
Mvh,
Vardagskrönikören

#2 - Cykelkatten - Cykel, punk och kärlek!

Jag tycker det är fint av Elaine att vidga folks vyer. Tycker dock synd om barnen som Evelyn som ju inte bett om att bli Hela Sveriges Annorlunda Omslagsbarn för resten av sina liv. Tänk om Evelyn som vuxen själv inte vill göra en big deal av sin kromosomavvikelse? :/

#3 - Anonym

Beror ju på vad man har för ett synsätt. Jag ser ett barn på omslaget. Bara för att hon är annorlunda ska hon väl inte gömmas. Det är då problem uppstår. Andra barn som pryder omslagen har ju inte heller blivit ombedda att vara med. Se alla barn som barn och dela inte in dem i fack.

#4 - Anonym

Beror ju på vad man har för ett synsätt. Jag ser ett barn på omslaget. Bara för att hon är annorlunda ska hon väl inte gömmas. Det är då problem uppstår. Andra barn som pryder omslagen har ju inte heller blivit ombedda att vara med. Se alla barn som barn och dela inte in dem i fack.

#5 - Cykelkatten - Cykel, punk och kärlek!

Anonym: fast det ÄR ju inte "bara ett barn på omslaget" i detta fallet - vilket hade varit mer ej-sätta-i-fack-förhållningssätt till det hela. Hela artikeln handlar ju om att det är ett annorlunda barn. Så nej, hon är redan satt i ett fack genom artikeln och det smärtar mig. Eftersom jag ingenstans påstått att jag gillar idén med att exponera barn i kommersiella medier så är din sista kommentar överflödig.

#6 - Maria

Cykelkatten, jag håller inte riktigt med dig. För mig handlar det mer om att radera gränserna mellan traditionellt "normalt" och "annorlunda". Vi är alla människor och jag tycker att Elaine gör ett fantastiskt arbete med att belysa ALLA barns rätt till en dräglig tillvaro. Finns nog miljontals barn på denna jord du bör tycka mer synd om än Evelyn. Tror att hon är omgiven av kärlek och omsorg.

#7 - alternativmat.blogg.se

Som syster till en tjej med William syndrom, samt jobbar inom LSS och studier inom arbetsterapi så kan jag säga att det är få i vården som vet om vad William syndrom är för något och vad som kan upplevas som problematiskt. Jag anser inte att det handlar om att "sätta in människor i fack" utan snarare att sprida kunskap för omvärlden och även utvidga kunskap inom vården. På det sättet även göra så att alla kan få bästa förutsättningarna till att leva ett så funktionellt och självständigt liv som möjligt. Vilket alla har rätt till.