bloggkommentatorerna

Nya kärlekar
Igår visade Anitha Schulman sin nya kärlek Joel på Instagram. Calles nya tjej har vi redan sett ganska mycket av i sociala media. Den ena bättre än den andra. Det är verkligen Instagramvänliga kärlekar de har hittat, båda två. 
 
Grattis och lycka till!
 
//Anna-Maria
 
 
Gåva eller hållhake
Lady Dahmer lämnar återigen sitt mobilnummer och ber dom som vill att swisha. Det är helt frivilligt och hon tänker inte sluta blogga utan almosor. Men hon behöver pengar, som alla andra, och många är vi som läser hennes blogg och roas och upplyses. Inga konstigheter. Jag har inga problem med det. 

Men jag ifrågasätter hennes motivering. Hon vill vara oberoende och slippa spons och reklam. Läsarna ska få en renare plattform som inte drivs av konsumtionssamhällets krafter. Jag fattar det, och det är verkligen önskvärt. Men jag tror inte att det funkar. Hon blir istället beroende av läsarna. Det är hon ju även om hon är reklamdriven, men eftersom reklamen inte kostar läsarna något så kommer de inte åt henne på samma sätt. Så fort hon önskar en slant så kan ALLA läsare, oavsett om de skänkt något eller inte, komma och kräva både det ena eller andra. Det såg vi inte minst förra gången när Internet välte pga en krukväxt. DET var fan extremt. Att kräva att få vara med och bestämma vad "en avlönad" köper för sin "lön"... Men det finns också snäppet rimligare krav, som handlar om uppdateringsfrekvens, kvalitet, kunnighet. Det är en jävla press att ha. 

Nä, jag är hellre köpt av en företag som oftast inte orkar läsa vad jag skriver, än av kritiska läsare som gör allt för att sätta dit mig. 

//Mia

Det går inte att göra vem som helst till stjärna
Odd vill inte ge intervjuer om skilsmässan men han säger att han inte tänker satsa på att vara i rampljuset längre. Nej, det är väl klokt. Inte för att vara taskig men det har ju inte gått så bra med Odds försök till att bli känd. Det räcker alltså inte att vara gift med en av de mest kända influencerna för att lyckas. Paula Uribe har lyckats och det är svårt att säga exakt varför. 
 
Jag och Mia diskuterade detta och Bella tänkte nog att det bara var för Odd att göra sina grejer så skulle han också bli Odd med hela Sverige. Det gick ju så lätt för henne. Hon har själv sagt många gånger och skrivit i sin självhjälpsbok att det bara är att göra saker och följa sina drömmar så lyckas man. Visst. Det är det inte. Odd är beviset på att det inte bara är att göra sketcher, låtar, laga mat i tv, blogga, Instagramma och vad det nu är han har försökt. Det är så det är för de flesta människor. Det är inte så att Odd är ovanligt usel. Han är en vanlig man, som vem som helst. En vanlig man blir inte stor på sociala medier eller folkkär. Tyvärr. 
 
Så när Bella och andra som har lyckats säger att det bara är att göra och följa sina drömmar så talar de ur egen erfarenhet. De säger detta när de redan har lyckats, vilket gör att det blir så otrovärdigt. Anledningen till att de lyckades var till viss del att de gjorde saker och följde drömmar. MEN det är något annat som man inte kan ta på som gör att vissa lyckas och andra inte. Det kan ha med utseende, utstrålning, om du är älskvärd, om du har en spännande historia eller bara något annat oförklarligt att göra. 
 
Det går inte att göra vem som helst till stjärna. 
 
//Anna-Maria