bloggkommentatorerna

Är du ytlig eller praktisk?
Vi har även tidigare skrivit om att låta ytan gå före det praktiska. Till exempel angående att Hop-Petra förvarar sina böcker på vinden, och endast låter snygga böcker ligga framme för dekoration. Jag tyckte det var att gå för långt, för det skulle inte bli mycket läsa av om jag hade behövt klättra upp på vinden varje gång jag skulle byta bok. Men alla håller ju på sådär, på något sätt. Försvårar vardagen för skönhetens skull. Mycket hemma hade kunnat förenklas om man bara sket i hur saker och ting såg ut. 

Men för min del går gränsen långt innan man väljer att måla altangolvet svart, som Laila Bagge nu gör. Det blir förstås glödhett att gå på, de dagar då solen skiner, det vill säga de dagar då man vistas på altanen. Vilket man oftast gör barfota. Laila delar istället ut flipflops till gästerna som grillar, solar och badar på hennes uteplats. Det där är att sänka livskvaliteten för mycket, tycker jag. Däremot envisas jag med att bädda och puffa till extrakuddar i sängen varje dag, trots att det hade varit mycket enklare att strunta i det. 

Hur gör ni? Var går er gräns för hur mycket ytan får styra?

//Mia
#1 - Te

Min kille vill helst ha mörka möbler hemma så vi har en svart sängram (med tillhörande sängbord), svart högblank tv-bänk, svart soffbord och svarta hyllor. Det ser dammigt ut ca 2 timmar efter att man har städat, särskilt det där högblanka helvetet. Jag flyttade in hos honom och hade inte möjlighet att vara med och bestämma, men det mesta kommer inte att få följa med om vi flyttar. Själv gillar jag ljusa färger och rent trä men vad gör man inte för att hålla ihop sin tvåsamhet ibland...

#2 - Tove

Har fina små kaffekoppar som inte ska diskas i diskmaskin. Använder dem dock bara på helgen pga för lat för att handdiska på vardagarna. Samt att det blir lite helgstämning.

Men egentligen gör man ju sjukt mycket grejer bara för att det är trevligt (snyggt, fint, hemtrevligt) om man jämför med de som faktiskt skiter helt i allt sånt. En vän till mig bryr dig verkligen 0, och han har alltid för stora kläder, aldrig växter hemma, bara fula möbler, inga tavlor, inga gardiner, lägger återvinningen så det blockerar hela fönstret osv. Och städar bara för hygienen, inte för trevnaden. Är man väldigt oytlig då? Är det eftersträvansvärt? Jag vet inte riktigt vad jag tycker.

#3 - Ida

Oh, puffa kuddar, min favoritsyssla i livet! Skämt å sido, men jag kan inte låta bli att puffa soffkuddarna konstant. Jag plockar även undan alla tidningar och papper, t.ex. räkningar, sedan får jag leta fram allt igen. : )

Angående förgående inlägg-ni som bor i gbgtrakten måste känna till den vackra "volvoengelskan". Spelar ingen roll om man sitter på en hög position, alla kan inte prata bra eng och det är ok!

#4 - ab

Hamnar nog i kategorin "orkar inte". Hur min etta ser ut nu är varken instagramvänligt eller praktiskt.

#5 - Maria

På den tiden jag hade böcker framme så hade jag bara framme dom som jag tyckte gav mig lite cred ;) men har sedan länge gått över till att ha alla böcker dolda i skåp, orkar inte damma! Jag bryr mig om ytan men jag är för lat för att upprätthålla nåt. Jag bäddar inte sängen, har aldrig förstått poängen. Jag har hellre återvinningen ståendes framme än att tömma den dagligen.

Men t ex mobil väljer jag endast utifrån utseende (och pris eftersom jag tappar den i golvet några gånger per dag).

#6 - E

Hellre vitsigt än vackert, hellre vackert än praktiskt. ;)

#7 - Pam

Jag bor ensam i en fyra på 80 kvm, där sovrummet med dubbelsäng är väldigt öppet och precis ihop med vardagsrummet. Dörren mellan de två rummen har skjutdörrar och är väldigt bred och stor så därför känns det som ett enda rum, och man ser hela sovrummet när man vistas i vardagsrummet.

Hur som helst så är det flera gäster som undrar varför jag inte sover i stora sängen, utan i en 90-säng i ett annat rum i lägenheten. Det har funnits (och finns) tillfällen då jag sover i stora sängen mitt i lägenheten, och det är jättehärligt att kunna breda ut sig, MEN det ser så jävla rörigt ut när sängen är obäddad och jag har kläder som ligger runt däromkring så jag pallar inte använda det rummet till att leva i på det sättet! Vill ha det städat just där, för annars ser det så otroligt ovårdat ut har jag fått för mig :P Jag låter komforten stryka på foten helt enkelt, bara det ser ordnat ut är jag glad :)

#8 - Marias bokhylla

Oj, just nu blev jag lite fundersam på om ytan överhuvudtaget får någon plats här hemma hos oss. Men det gör den ju säkert. Bokhyllorna till exempel är färgsorterade för det är ju snyggt, men så jävla värdelöst när det gäller att hitta böcker och speciellt serier eftersom de då inte står i någon vettig ordning.

Nästan så att jag måste gå omkring i huset och kika.

#9 - Denise

Haha, jag har också endast böcker framme som är snygga till omslaget. Resten ligger inte på vinden men väl undanstoppade i flyttkartong.. :-)

#10 - Fnulan

Humm..... Ytan är nog viktig här. Som att jag köpte en massa nya gröna saker till vår uteplats som jag vet kommer att dö för att dom inte får vatten eller får för mycket vatten. Men det är snyggt så länge det är grönt =)

#11 - Vilken jäkla skitnödig sak att vara viktighetter om

Fattar inte varför man skulle ha böcker framme man inte tycker är snygga? Förutom några favoriter möjligtvis, men ett par böcker är ju inte jobbigare att förvara i en låda/skåp än i en hylla? Hur ofta läser folk OM böcker?

Jag menar, köp en ful bok, läs den och göm/släng/sälj/ge bort den?

#12 - Viktigpetter*

Viktigpetter*

#13 - Anonym

Salig blandning men oftast blir det praktiska snyggast i längden. Allt som bara är snyggt förtvinar hemma hos mig.

#14 - thesadbox

Vi har en vägg med LP:er som just nu går i någon slags "LA tema". Några av de står vända på baksidan pga covern är finare då och passar in i temat :). Böckerna i bokhyllan står sorterade efter färg (pga ocd) men det gör det enklare då jag kommer ofta ihåg färgen på bokomslaget. Puffar kuddarna varje dag och viker filtar snyggt. Klipper blommor och arrangerar i små vaser och sånt där. Men gillar det, trivs inte om det inte är fint omkring mig.

#15 - Katja

Men det vore väl respektlöst mot läsningen som syssla att färgsortera böckerna! Tar säkert minst 30 min, då hinner jag har läst MASSOR :P

#16 - stina

oj, för ett år sen när jag var singel och bodde i min tvåa mitt i city var jag jätteytlig, det låg böcker i nån bohemiskt snygg stapel på golvet i vardagsrummet, fluffiga kuddar i soffan och kuddarna ovanpå sängen matchade fönsterlampan och pläden i fotändan av sängen.
Sen träffade jag min nuvarande sambo och flyttade 42 mil till en skidanläggning och bor i en fyra på 55kvm (!), här bor vi väldigt praktiskt eftersom alla rum är otroligt små och vi saknar förråd vilket gör att vi måste förvara alla säsongsgrejer (skidor/cyklar) under sängen... ytligheten existerar inte mer än att det faktiskt står ett par matchande blomkrukor i fönstren och soffkuddarna matchar varandra, that´s it. och att alla pjäxor står i någon form av färgordning då möjligen..

#17 - EmmaS

Praktiskt, kan inte komma på en enda grej som jag gör för ytan. Möjligtvis se till att allt jag har matchar, gardiner, sängkläder etc. då jag har en liten etta och allt är väldigt öppet. Men jag är inte en sådan som köper böcker för att de är snygga etc och har inte prydnadskuddar, tavlor eller sådant.
Jag tycker om när det är lite stökigt, inte för mycket, men så att man kan se att någon lever där.