bloggkommentatorerna

Bella och Odd skiljer sig
Nu var det bekräftat, det alla Isabella Löwengrips läsare redan räknat ut, att det blir skilsmässa mellan henne och Odd Spångberg. Det gemensamma uttalandet är extremt kort, och innehåller inte ens de vanliga fraserna om "samförstånd" och "fortfarande vänner". 

Bella går igenom en jobbig tid nu. Det gör såklart Odd också, men en extra sten på bördan är väl att driva en blogg när man mår riktigt dåligt. Det finns två vägar att gå, som båda är jobbiga: antingen vara otroligt transparent och hänga ut både sin egen själ och sina anhöriga, eller också att klistra på ett proffsigt leende och skriva om allt annat än det man egentligen tänker på. 

Vi hoppas i alla fall att Bella får bearbeta detta utan en massa elaka kommentarer. 
 
//Mia
#1 - Moa

En av mina värsta mardrömmar är att behöva leva utan min sambo vid min sida, och då är vi inte ens gifta eller har barn. Undrar om det känns jobbigt för Isabella att tvingas ge "alla" rätt? Jag syftar på att alla alltid har antagit att deras äktenskap skulle sluta i skilsmässa förr eller senare.

#2 - L

Jag tror alldeles säkert att det är så, Moa. Isabella är ju en vinnarskalle utav rang, och en skilsmässa ses ju ofta som ett misslyckande (även om det inte alls behöver vara fallet). Under hennes och Odds första år delade hon flitigt ut relationstips och pratade om att kämpa. Lätt att säga som nykär.

#3 - Tove

Jag upplever att hon det senaste halvåret skrivit ytligt, antagligen för att hon mått dåligt och velat hålla relationsproblemen privat (något alla försår är vettigt) Detta har dock fått läsarna att börja tjoa om att hon är ytlig och dålig fru/mamma för att hon aldrig skriver om barnen och mannen och sällan är hemma. Och nu när de blir skiljsmässa säger de belåtet att "vad var det jag sa! Du har förstört relationen!". Dvs att de behandlar att hon varit distanserad samt sällan hemma senaste tiden som orsaken, när det i själva verket är symptomet. För ett halvår sen fick Bella väldigt lite kritik både som mamma och fru. Men man har väl ett behov av att hitta enkla och tydliga förklaringar till att relationer brister, för att slippa känna oro för att relationen man själv är i skulle kunna gå samma väg. .

Nåväl, jag tror de kommer sköta det bra. Lika bra att hålla dig borta från standarformuleringarna om att man är bästisar, för det verkar ju som att det svåra inte är stt vara kompisar vid tidpunkten för skiljsmässan utan under tiden efter. Dvs inte något man bara är, utan något man får vara inställd på att jobba för att fortsätta vara.

#4 - Hanna Karlsson

Jag blev så himla ledsen när jag läste inlägget. Jag hoppades på att det skulle vara något annat. 😔

#5 - diana

Så jädrans tråkigt tycker jag. Men om det inte funkar så funkar det bara inte och vem vet vad det handlar om så då kan man nästan bara säga att må det bästa hända för de. Hoppas bara barnen får det bra, vilket jag tror de får med tanke på hur stark och rak och ärlig, pedagogisk och psykologisk bra Bella är.

Jag förstår att man inte vill hänga ut sitt liv på en blogg men samtidigt som läsa är man van att få veta mer än bara "såhär är det..." typ.
Hoppas det går bra i alla fall.
all respekt till Bella och inget skit nu.

#6 - Diana

Så jädrans tråkigt tycker jag. Men om det inte funkar så funkar det bara inte och vem vet vad det handlar om så då kan man nästan bara säga att må det bästa hända för de. Hoppas bara barnen får det bra, vilket jag tror de får med tanke på hur stark och rak och ärlig, pedagogisk och psykologisk bra Bella är.

Jag förstår att man inte vill hänga ut sitt liv på en blogg men samtidigt som läsa är man van att få veta mer än bara "såhär är det..." typ.
Hoppas det går bra i alla fall.
all respekt till Bella och inget skit nu.

#7 - Charlotte

Av ngn konstig anledning blev jag jätteledsen över att de ska skiljas (kanske dags att sluta engagera mig så djupt i okända personers liv, haha) och sen blev jag så himla tacksam över att jag och min man lyckats hålla ihop!

#8 - Johanna

Bella lever verkligen sitt liv i ultrarapid! Numera alltså (snart) frånskild tvåbarnsmamma som driver mångmiljonbussiness och firar tio år i rampljuset. Dessutom hus- och bilägare. Och hon är 26. Fan vad häftig hon är tycker jag! 😃 Men man funderar ju på vad man själv hunnit uträtta sen 2007....

#9 - Katja

Skittråkigt. Min idiotteori är att hennes kille inte pallat livet "bakom rampljuset" och inte klarat av att finna sig själv i det hela. Men det är förstås bara en teori och oavsett anledningen så är det förstås en stor sorg.

#10 - Anonym

Otroligt tråkigt för de inblandade och det mest ledsamma är alla dessa människor på internet som njuter och är missunnsamma och skammar Bella. Jag hoppas hon får stöd av sina nära och kära.

#11 - Jeanette

Jag tycker också att det är otroligt tråkigt att de skiljer sig men kan ändå inte sluta fundera på vad som har hänt. Hon har alltid hyllat sin man och sitt äktenskap, och skrivit att de alltid kommer att vara gifta. Vad hände? Hur kunde det gå så snabbt från förälskad och lycklig till skild? Jag skilde mig förra året (efter 18 år tillsammans) och vi pratade länge om oss innan vi tog beslutet. Det tog 11 månader. Här känns det som om de var lyckliga bara för några veckor sedan. Samma med Calle och Anita Schulman. Hyllade varandra och lade ut bilder på varje årsdag där de skrev att de alltid skulle vara tillsammans. Jag tänkte aldrig så med min (ex-)man. Jag tog honom aldrig för givet och sade aldrig att vi alltid kommer att vara tillsammans. Har Bella och Odd ens hunnit gå i terapi? Har de ens hunnit känna efter? Allt har gått så fort, jag hänger inte med...

#12 - EmmaS

Svar till Jeanette :

Ingen vet ju vad som hänt men jag tror faktiskt detta kommer till största delen från Odd. Bella skrev för ett tag sedan när Odd slutade som HR chef hos dem att hon blev förvånad för hon trodde allt var bra. Minns inte om det var inlägg eller i kommentarerna nu. Jag har haft svårt för Bella genom åren för att hon ljugit och vänt kappan efter vinden så mycket MEN hon verkar alltid tänka positivt, respektera Odd och barnen. Dessutom har hon varit den mer stabila under tiden tillsammans samtidigt som Odd försöker "hitta sig själv" absolut inget fel med det men det kanske skapat en osäkerhet när Bellas egna företag växt så mycket?
Men som sagt, det är svårt och för stunden får man bara acceptera att de sagt så mycket de vill.

För övrigt tror jag inte Bella och Odd gör en schulmans och hänger ut varandra, de verkar respektera varandra och barnen för mycket för det.

#13 - Tea

Bella har varit en stor inspiration för mig under lång tid och jag har verkligen saknat de lite mer genuina och personliga inläggen på sista. Hoppas att hon någon gång kommer tillbaka till det lugnet och tryggheten som fanns för ett tag sedan. Har av någon outgrundlig anledning aldrig gillat Odd och får verkligen känslan av att han inte klarat av att frun gjort karriär och inte han. I så fall anser jag att Bella kan hitta någon bättre. Skiljsmässa behöver inte alltid vara något dåligt. Sen måste jag (egoistiskt nog) faktiskt erkänna att det kändes som en lättnad att allt inte är perfekt i Bellas liv... hon är verkligen wonderwoman med allt hon hinner med och orkar.

#14 - L

I den nyligen släppta intervjun med Hänt låter det som att jobbperioden tillsammans orsakade sprickan mellan dem. Odd fick se en sida han aldrig tidigare sett hos Bella - den hårda chefen. Min teori är att han kände sig förödmjukad av Isabellas framgång och att chefandet över honom var droppen - han hoppades på ett familjeliv med "lilla frun", men efter barnen har det gått bra för Isabellas företag, och hon satsar just nu väldigt hårt på karriären = inte vad Odd hade förväntat sig. (Förlåt för spekulationer)

#15 - Maria

Jag mår uppriktigt dåligt av hela grejen, det är min värsta mardröm att hamna där. Tycker också det är hemskt tragiskt att alla envisas med att spekulera i varför det skiljer sig. Många verkar tro de vet allt om deras relation och hur Bella och Odd är och känner. Majoriteten av oss vet egentligen ingenting om deras verklighet och det känns gam-aktigt att spekulera, och sen ursäkta sig och säga att man inte vill/borde spekulera. Men gör inte det då!

#16 - veckomagasinet anne von porat

Varför möter man aldrig på er när man är på bloggevent och kändisfester? Om ni är intresserade kan jag anmäla er till olika kändisfester. Bara kommentera hos mig. På dessa fester får ni även möta Isabella Löwengrip och Kissie som inte missar en enda fest jag möter henne på varenda en. Lika trevlig som alltid!

#17 - Louise

Jag kan faktiskt inte säga att jag är förvånad alls. Jag håller med den som skrev att hon aldrig gillade Odd, jag får samma känsla själv angående honom. Det finns en orsak till att han inte klarar av att stanna på arbeten, att så många av Bellas kompisar försvunnit en efter en. Sedan denna fjantiga benämningen "lilla frun", inget kunde vara mer främmande än att kalla Bella för "lilla frun".

Hon är en enastående personlighet som åstadkommit mer nu än vad de flesta av oss gör under en livstid, om ens det. Jag tror faktiskt att detta i kombination med Odd var dödsstöten, han fick inte vara "alfa hanne" (hans egen benämning när det brann i deras spis) som levde med en en liten fru som var honom tilllags.

#18 - Majda

Jag är faktiskt uppriktigt chockad över att inlägget på Isabellas blogg inte fått EN ENDA negativ kommentar, speciellt med tanke på hur kommentarerna i föregående inlägg ser ut. Samt vad som kommenteras på andra forum om huruvida hon kommer skriva en bok om skilsmässan, hur de ska dela på tillgångarna och barnen.

#19 - B

När kända människor skiljer sig börjar man spekulera och det är helt naturligt. Därför tar även jag mig den friheten. Det är ju med den nypa salt liksom. Min teori är, som andra nämnt, att Bella egentligen aldrig tyckt om Odd. Jag tror det är fullt möjligt att bli förälskad i någon som man egentligen inte gillar. Dvs de är fundamentalt olika. Odd pallade inte trycket tror jag. Han har försökt "hitta sig själv" och ständigt misslyckats. Mästerkock, musikkarriär, bloggare. Han kan inte mäta sig med Bella. Tyvärr lever vi i ett patriarkat som gör att många män har oerhört svårt för detta. De erkänner det inte för sig själva för de vill inte vara grisar, men förnekelsen leder istället till bitterhet vilket leder till snarstuckna kommentarer, tjurigt beteende osv. Det går inte att leva ihop då. Om jag gissar så skulle jag säga att Bellas nästa kille antingen kommer vara lika framgångsrik som hon själv eller en jävligt chill person som inte tävlar med henne. Odd kommer skaffa en (ännu) yngre tjej som typ pluggar fortfarande eller jobbar med något mer vanligt men ändå bra typ lärare, ekonom eller jurist.

#20 - Elli

Jag tror inte Bella gett Odd tid att utvecklas då hennes alla bolag har gått före. Hon sa redan 2014 att nu är det Odds tur! Inlägget heter t.o.m det:
http://www.isabellalowengrip.se/2014/10/odds-tur/