bloggkommentatorerna

Cool eller inte?
Jag har bloggat uruselt i helgen, men jag har varit med mina barn hela tiden, så dessa dagar har inte varit bortslösade på något sätt. 

Har inte heller lyssnat på någon podcast, men i torsdags hörde jag på en, nämligen Veckans bläcka, som jag tyckte var riktigt rolig. Har ju tipsat om den förut, men tycker att den varit lite väl opersonlig på sista tiden, vilket iofs kan accepteras, med tanke på allt Jennie Hammar varit igenom och att hon säkert hellre velat prata om hudvård än känsloliv när allt varit som det varit. Men nu berättade i alla fall Karin Bastin om sin tid som student i Kalifornien, som 24-åring. Hon kom dit med ett par svenskor och bodde i ett hus tillsammans med någon flashig amerikansk tjej i Juicy Couture. De svenska tjejerna satt i soffan och snackade skit dagarna i ända, medan den amerikanska tjejens kompisar kom och gick och tittade på svenskarna i soffan, som en exotisk sevärdighet. Karin och hennes kompisar ville inte gå med ut, för de tyckte det var jobbigt att prata engelska, och de hade det jätteroligt tillsammans hemma. En gång fick amerikanen ut svenskarna på hike. Då hade Karin inte på sig några träningskläder, som annars var kutym, utan hon hade jeansshorts, samt en cigg i mungipan. Jennie låter både förbryllad och upprymd: "Så du gick där som en cowboy?!"
 
Är det något fel på en om man tycker att Karin verkade vara världens roligaste och coolaste på ett halvt ocoolt och väldigt älskvärt sätt, när hon travade runt i bergen med jeansshorts och cigg? Hade jag varit en amerikansk vältränad tjej i snabba kläder så hade jag skämts ihjäl bredvid den snyggt klädda svenska tjejen med en I don't give a fuck-attityd. (Obs, jag var alltid en sån som frös på utedagarna i skolan, på grund av alldeles för lite kläder.)

//Mia
#1 - Julia

Ja, det vet ett bra avsnitt. Men är det bara jag som stör mig och fascineras av Jennie och att hon har rätt när hon har fel? Det händer relativt ofta att Karin säger något Jennie korrigerar på ett bestämt och självsäkert söt fast hon har fel. I det avsnittet var det brätte på Harry som Jennie hade del om men hävdade var rätt. En annan sak är varje gång Karin nämner att hon brutit lårbenet så skrattar Jennie åt att hon brutit lårbenshalsen som är ny helt annat. Den sitter ju typ i höften. Karin bröt ju låret.
Haha, kan ta det hela på för stort allvar, men ska man hävda något får man väl se till att ha rätt.

#2 - Ellen

Lyssnade på deras blogg för nåt år och gillade den men har slutat eftersom den precis som du skriver blev så opersonlig och bara handlade om restauranger i LA och diverse amerikaner från LA man aldrig hört talas om. Karin är rolig och bjuder på sig själv men Jennie är så snål med det så det blev för trist. Hoppas att den tar sig igen nu då.

#3 - Julia

Sorry för knasig text, ny telefon med så knäpp auotokorrekt.

#4 - Miuuuuus

Haha snälla Julia, gör ett nyss försök, för jag skulle hemskt gärna vilja förstå vad du menade, lät intressant men var tyvärr för obegripligt att förstå vad du vill ha sagt :D (iaf för mig som aldrig lyssnat på podden men som efter detta inlägg blev sugen på att göra det idag!)

#5 - Miuuuuus

Nytt* Kan inte stava själv heller :)

#6 - Sarah

Håller helt med, i 5-6 veckor har jag försökt att lyssna men stänger av halvvägs. Det är bara skit de har läst, saker de vill köpa, trafiken i LA osv,

Så klinisk tråkig och opersonlig har det blivit även om det var sjukt kul det Karin berättade.

Jag fattar också att Jennie har haft det tufft men tror ändå på att det måste bli en smula personliga och ge lite mer av sig själv. Vet fler som säger att de börjat tröttna.

#7 - Anna

Håller med #1. Fattar inte varför Jennie ska rätta Karin hela tiden när hon själv inte har en aning. Sjukt störigt personlighetsdrag!

#8 - Tove

ahaaa, försökte lyssna och FÖRSTOD INTE hur ni (bloggkommentatorer + läsare) kunde tycka det var det minsta lilla intressant. Helt meningslöst, som att läsa random reklamblad från brevlådan. Men det var alltså en fas. Får ge det en ny chans.

#9 - Klara

#8 Tove. Vet inte om det är en fas, de har tragglat på så rätt länge nu. Tyvärr!

Jag behöver inga snaskiga detaljer om J skilsmässa, men lite jävla engagemang tack och lite mer från hjärtat. De har tappat bort det någonstans i ivern att "ha 100 000 lyssningar per månad och i samarbete med Scandic"

#10 - Linn

Deras pod är min favorit, såväl nu som förr faktiskt! Håller med om att Jennie är lite väl dryg i sitt sätt ibland men älskar Karin! Kommer aldrig sluta lyssna :)

#11 - Ellen

Ett tips om man vill ha något roligt och personligt är att lyssna på Anna Mannheimers och Mia Skäringers nya podd. Så långt från senaste hudvårdsbehandlingen och dagens outfit man kan komma. Och så mycket bättre.

#12 - Ellie

Åh jag älskar historier om utbytesstudenter! Jag har tyvärr inte själv haft möjlighet att plugga utomlands, men när jag bodde på studentkorridor så var det fullt av alla möjliga utbytesstudenter. :) Otroligt lärorikt och spännande! Vi hade bland annat en uramerikansk tjej som hette Ashley på korridoren. Hon var snygg som en filmstjärna och alla möjliga killar kom för att hänga i vår korridor och spana in hennes hotpants haha! Dessutom fanns det mycket kineser och japaner, som var konstant fnissiga och åt typ grisfötter, insekter, och dåligt tillagat kött. Underbar kulturkrock att bli bjuden på sådan mat och se svenskarna blekna mer för varje tugga. :D Hehe. Man inser ju att det finns ett korn av sanning i vissa stereotyper, t.ex. tyckte ju ofta de studenterna att vi svenskar var så otroligt reserverade och svåra att få kontakt med samt väldigt förtjusta i sprit... ;) Underbar tid i livet. Har fortfarande många vänner från den tiden utspridda över jordklotet.

#13 - THERESA

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag Mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer att återvända till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningsgivaren som hjälpt mig med mitt eget problem. Email: drogunduspellcaster@gmail.com du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

1) Kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) bindande stavning
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare
8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
Genom drogunduspellcaster@gmail.com

#14 - Sara

Är det någon annan som följt Karins man Henrik på Twitter och märkt mellan alla triljarder uppdateringar om hans TV-serie att han verkar vara... minst sagt oskön. Rasist och antifeminist. Retweetar nedlåtande höhö-uppdateringar om FI och mycket grejer som är sådär "mellan raderna"-rasistiskt. Har vid flera tillfällen hamnat i klinch med Fredrik Wikingsson och menat på att han är PK.

#15 - Ellen

Stör mig också mer och mer på att Jennie typ ALDRIG svarar på frågor i kommentarerna på sin blogg. Hon har ca 2 kommentarer på varje inlägg och det är verkligen inga personliga frågor utan alltid "Var kommer klänningen ifrån?"etc, så det kan inte ta många sekunder att göra det. Markerar bara ytterligare hennes sätt att vara. Har lyssnat på podden ett tag men helt slutat nu för jag blir bara irriterad på att Jennie är så dryg och framförallt att hon avbryter och bara pratar över det Karin säger alltför ofta. Och Karin tystnar snällt och låter Jennie ta över på sitt besserwisser-aktiva sätt.

#16 - Blomma

Haha, stavningskastare?
= Cast a spell = förtrolla någon.

Jag har löst det. Ära vare Gud i höjden och Gud bevare Google translate.

#17 - H-

Håller med om att den har blivit väldigt opersonlig. Kan det vara så svårt att säga att man tycker att det är jobbigt att skilja sig? Vilket jag mycket väl förstår att det är. Men Jennie måste skratta bort allt. Karin är ju helt underbar att lyssna på, men förlåt mig, Jennie börjar bli lite tråkig att höra.