bloggkommentatorerna

Det går inte att göra vem som helst till stjärna
Odd vill inte ge intervjuer om skilsmässan men han säger att han inte tänker satsa på att vara i rampljuset längre. Nej, det är väl klokt. Inte för att vara taskig men det har ju inte gått så bra med Odds försök till att bli känd. Det räcker alltså inte att vara gift med en av de mest kända influencerna för att lyckas. Paula Uribe har lyckats och det är svårt att säga exakt varför. 
 
Jag och Mia diskuterade detta och Bella tänkte nog att det bara var för Odd att göra sina grejer så skulle han också bli Odd med hela Sverige. Det gick ju så lätt för henne. Hon har själv sagt många gånger och skrivit i sin självhjälpsbok att det bara är att göra saker och följa sina drömmar så lyckas man. Visst. Det är det inte. Odd är beviset på att det inte bara är att göra sketcher, låtar, laga mat i tv, blogga, Instagramma och vad det nu är han har försökt. Det är så det är för de flesta människor. Det är inte så att Odd är ovanligt usel. Han är en vanlig man, som vem som helst. En vanlig man blir inte stor på sociala medier eller folkkär. Tyvärr. 
 
Så när Bella och andra som har lyckats säger att det bara är att göra och följa sina drömmar så talar de ur egen erfarenhet. De säger detta när de redan har lyckats, vilket gör att det blir så otrovärdigt. Anledningen till att de lyckades var till viss del att de gjorde saker och följde drömmar. MEN det är något annat som man inte kan ta på som gör att vissa lyckas och andra inte. Det kan ha med utseende, utstrålning, om du är älskvärd, om du har en spännande historia eller bara något annat oförklarligt att göra. 
 
Det går inte att göra vem som helst till stjärna. 
 
//Anna-Maria
 
 
#1 - Anna

Håller inte med! Vill man så kan man! Handlar mer om hur hårt man vill jobba och hur mycket man vill offra och kompromissa med sin egen person. Tror t.ex. inte att Odd jobbat speciellt hårt utan mer trott att han ska få massa gratis p.g.a. sin frus framgångar. På ditt inlägg låter det som att Bella inte jobbat hårt för sin framgång utan bara haft lite tur och blivit stor. Det tycker jag är förminskande.

#2 - Erica

Jag är redo för Nils a,k,a, hajpojken att göra en comeback 😀 Nä men ärligt, klart det bara var en tidsfråga för dem. Inget kan stoppa Isabella! På gott och ont.

#3 - Emma

Jo jag håller helt med dig Anna- Maria! Kunde inte sagt det bättre själv!

#4 - Erika

Blev inte Hugo själv känd som Pows pojkvän Till en början?

#5 - Jenn - forever abroad

Jag tror kanske på att man ska följa sin passion. Och med tanke på allt han försökt med så verkar det som om målet var just att bli känd - och det kan väl knappast räknas som en passion. Han startade liksom inte en blogg pga han hade något han brann för. Och sen försökte han bli känd genom andra vägar (däribland eventuellt någon passion, som matlagningen). Så ja, kanske dömt att misslyckas.

Jag tänker också att det måste vara SÅ JOBBIGT att vara tillsammans med en "kändis" för en sån person som är beredd att göra allt för att bli känd.

#6 - L

Precis. Det säger sig självt att inte alla kan bli kändisar, finns bara utrymme för några få promille av befolkningen i media på det sättet. Vi ser bara de som lyckats och är benägna att tro på dem när de säger att det "är bara att jobba hårt". Det betyder inte att de INTE gjort det, men det betyder verkligen inte att alla som gör det lyckas. Detta kallas "survivorship bias". Googla!

#7 - Carolina

Anna; tolkar det inte som förminskande mer som att Bella har något speciellt och därför är framgångsrik. Det behöver inte utesluta att man jobbat hårt för det. Medan någon annan som jobbar lika hårt ändå inte lyckas pga inte har "det"

#8 - Tove

Helt sant. Bella mfl har arbetat hårt men många arbetar hårdare utan att lyckas.. Ovanligt att få något helt serverar, men alla behöver definitivt inte kämpa eller offra lika mycket för att lyckas. Och kändisar kan det inte finnas hur många som helst av, därför kan inte alla bli det oavsett ansträngning. Men vill man något tillräckligt mycket är det kanske värt det att kämpa för, man kan ju aldrig veta på förhand om det är omöjligt eller inte :)

#9 - Anonym

Nu kommer jag nog få många på mig som tycker jag uttrycket mig illa, men jag är så sjukt trött på ordet "influencer". Låt oss kalla saker för dess rätta namn: influencer = mänsklig reklampelare.

#10 - ladydahmer.nu

Det har inte så mkt med hårt arbete att göra även om vi som blivit "kända" bloggare lagt ner mkt tid o energi o JOBB på det. Men det krävs nåt mer. "Det". Man måste vara intressant.

#11 - ab

Har nog en del betydelse i bloggbranschen om man kom in tidigt, alltså var en early adapter. Sedan kan man ifrågasätta hur mycket Odd egentligen ansträngde sig eller om han bara räknade på medvind från Isabella och om han förväntade sig att få lika mycket pengar för t.ex. ett blogginlägg som hon får.

#12 - Ella

Helt rätt. Hatar denna bortskämda syn som ungdomar idag har på typ kändisskap och framgång. "Alla kan". Umm nej! Jag är själv aktiv inom communities inom ett visst särintresse och där ser man direkt vilka som får framgång på YouTube. Vissa anstränger sig till max, de skaffar coacher, går kurser, lägger ner alla pengar och all tid på att lyckas - men det faller platt. T.ex. saknar de karisma, och det är säkert sådant de själva inte inser och ingen kommer ju berätta för dem, för det är ju elakt! Så sitter de efter ett år och deppar över sina ansträngningar och har bara 900 följare. Medan någon annan bara kör igång, slår på en kamera och börjar prata och efter två månader har hen 6000 följare! Varför? För att personen har "det", har karisma, är rätt i tiden, och visat sin unika kvalitet. Alla kan INTE, punkt slut. Kolla på popstjärnor. Hade Britney Spears släppt Baby One More Time idag hade ju folk skrattat och den hade aldrig blivit en hit. Men 1999 var hon helt rätt i tiden på alla sätt och blev en världsstjärna. Så timing, tur och inneboende talang är nyckeln. Och Odd saknar helt allt det.

#13 - Lillamy

Fast, LD & co: det är ju det som är så konstigt. Många (de flesta) storbloggare är ju, ursäkta men, jätteointressanta...? Alla pysslar med typ samma saker. Det måste vara som nån annan skrev, att de helt enkelt var först.

#14 - Anonym

Hålle med Anna och LD. Jobba hårt och lite talang.

#15 - Tove

En del blir stora för att de är intressanta personer eller har intressanta saker att säga. men typ Kenza, Engla och Blondinbella är inte överskrivet intressanta. Timeing och hur man förvaltade chansen man fick har stor betydelse.

#16 - Lollo

Re #15 - Tove. "Det" behöver inte nödvändigtvis betyda att man har en intressant personlighet. Det kan också vara att man är väldigt snygg, lever ett glamoröst liv, är framgångsrik, var först/tidigt ute med sin grej osv. Alla framgångsrika har faktiskt något som sticker ut tycker jag.

#17 - Lollo

Mitt svar ovan var till #13 - Lillamy, inte Tove. Sorry! Längtar tills den dagen det går att svara på kommentarer och kanske tom redigera sina kommentarer :-)

#18 - Kata

Älskade Odds blogg och humor och musikserien. Hade han inte lagt ner tror jag att han hade varit en given medieprofil nu. Saknar hans närvaro i bloggosfären, faktiskt!

#19 - Anonym

Jobba hårt och var dig själv. Såvida ingen tycker om dig, då måste du vara någon annan.

#20 - Anonym

det går inte att lära blondinbella och co. att fattiga människor har ett värde,speciellt med tanke på att hon samarbetar med hm vars kundkrets handlar billigt och sys av fattiga,hon har uppenbart en fet skruv lös någonstans,lika lite koll som din text om odds chanser att lyckas i livet.

#21 - Anonym

Tror man måste vara extrovert, lite teaterapa och gilla att bjuda på sig själv för att bli känd.

Att bli känd bland gemene man är nog svårt, då man måste ha någonting som sticker ut ur mängden. Charm, karisma och en personlighet som gör en intressant.

Däremot kan man bli känd inom en viss sfär/krets. t.ex inom en hobby, sport eller ett intresse. Kenza är bara kändis inom mode och skönhet, och då bland yngre tonåringar. Frågar du en random person på gatan så skulle dom säga "Kenza, who?". Är du en duktig kock/krögare så kan du bli känd inom det området, är du duktig/kunnig om något annat kan du bli känd där och bygga ett varumärke runt dig som person.