bloggkommentatorerna

Filmklassiker
Kommer Margaux Dietz förlossningsvideo bli en ny klassiker? Kommer hon slå ut Gudrun Schyman som proffsföderska, och bli den som visas upp i undervisningssyfte i framtiden? Nja, kanske inte, för den är inte så pedagogisk, men hon har fått 500 kommentarer och över tusen likes på videon, och nu skrivs det om den i tidningarna och idag är hon med i radio. 

Den roligaste sekvensen är när Jacob dansar bakom Margaux rygg medan hon hänger över en säck och lustgashög konstaterar: "Det här känns som en efterfest". 

Förutom de roliga kommentarerna, klippningen och modet det innebär att lägga upp den privata stunden till allmän beskådan så är jag också imponerad över hur de lyckades få med allt. Från att Margaux har närvaro att börja filma direkt när vattnet går på Seven eleven, till att kameran monteras upp så att krystskedet filmas. Wow. Det är helt klart den bästa förlossningsdokumentationen jag sett på sociala medier hittills.  

//Mia
#1 - Ann-Sofie

Det var fantastiskt att se! Måste säga att Ulrikas film från sin förlossning på "Gravid vecka för vecka" också var väldigt bra och fin "förlossnings-film" ☺️

#2 - sofia

Älskar den! Tycker den är fin och rolig på samma gång och är så glad att hon ville visa den för känns som jag som inte har barn har en helt annan syn på en förlossning nu :) och slutet när lilla bebisen kommer ut till musiken är så vackert!!

#3 - Charlotte

Lätt min nya favoritfilm!

#4 - Lisa

Malin Wollin gravid med sitt femte barn var min glädjande nyhet i bloggvärlden idag :) Ska bli kul att följa!

#5 - Towe

Jag älskar den också - så fin!

#6 - denny

Haha vad hon fick allt att se så rosaskimrande ut! Från och med nu är jag inte ett dugg rädd för eventuella framtida förlossningar!

#7 - Marie

Fascinerande och fint att se hennes glädje och positivitet.

Dock fann jag det som rätt så osympatiskt av barnmorskan/undersköterskan att säga "det ska göra ont att föda barn". Det är ju kanske inte det mest stöttande eller inkännande att säga till någon som är i väldiga smärtor. Jag tänker att en kanske kan uppmuntra och berömma personen istället?
Men min reaktion bottnar kanske bara i att jag är pluggskadad sjuksköterskestudent (det ingår mycket bemötande, etik och respekt för patientens livsvärld i utbildningen).

#8 - Laura

@Marie - det var väl Margaux som själv sa "Det ska göra ont att föda barn", inte barnmorskan?

Jag instämmer annars med övriga, tycker filmen var underbar! Är själv gravid med första barnet och har så länge jag kan minnas haft en rädsla och oro kring framtida förlossningar. Men Margaux film har på riktigt minskat det nåt enormt, hon ger en så ärlig och fin bild av hur det kan vara, dessutom i kombination med att hon så uppriktigt , naket och bra skrivit om att hon sprack och fick sys men att även det gått okej. Tvingade även min sambo att se videon och även han kände att den bidrog till att man blir mer taggad än nervös :). Heja Margaux!

#9 - JS

@Marie Det är Margaux som säger det och upplever inte att hon upprepar det för att de sagt det utan att hon säger det mkt till sig själv som en påminnelse om att smärtan inte är farlig. Tänkte själv så under min förlossning, att det ska göra ont, det är inte farligt och varje värk är ett steg närmre vårt barn!

#10 - Anonym

Men oj!!! Vilken film. Vem är hon förresten? Aldrig hört om henne tidigare (börjar jag bli gammal?)

#11 - Marie

@JS och @Laura Tack för rättelsen, då förstår jag. Helt onödigt av mig att reagera i sådant fall!