bloggkommentatorerna

Nakenrubrik
Expressen skrev en artikeln om Elaine Eksvärd idag. Såhär såg den första (tryckta) versionen ut. Det som ni ser ett kroppsältande som aldrig tycks ta slut. "Naken", "sexig", "bröst", "skitsnygg", "vikt", "tung", "finare", "vacker", "naken" igen. Elaine blev sur, och det blev faktiskt jag också. Hatar att kvinnokroppar ska vara så jävla spännande att tjata om. Hatar att det går att få klick på att prata om bröst och nakenhet. Men det är antagligen värre för Elaine, för JAG får olustkänslor av att tänka på att den här reportern grottat ner sig i citat om hennes kropp, och skrivit en text helt och hållet om den. Blä. 

Nu, efter Elaines klagomål (antar jag) har Expressen ändrat till en mildare och mer balanserad text till nätupplagan. Hon är halvnöjd med kompromissen. Den tryckta versionen finns ju kvar. Men hon skriver att hon lärt sig en läxa och det är att hon tydligen inte ska ta för givet att bli tillfrågad innan en text publiceras. 

Ja, verkligen en nyttig läxa. Hon kan inte ta det för givet. Expressen får skriva om henne och citera det hon sagt. Hon har ju sagt det i en offentlig podcast som dessutom produceras av Expressen. Det skrivs tusentals texter varje dag om kända personer, utan kändisarnas godkännande. Hon kan inte få bukt med det. Ska hon ringa alla redaktioner varje dag och kolla om de skriver om henne? För att vara säker på att en tidning aldrig ska citera henne om nakenhet och sexighet så måste hon undvika att säga eller skriva de orden öppet. Hon är ju retorikexpert, det här borde väl vara självklart för henne. Sedan kan man ju ändå tycka att artikeln var skräp. 

Och så kan man önska att inte varenda ord en offentlig kvinna yppar om sin kropp inte blir en löpsedel, men till dess...

//Mia
#1 - Anonym

Så tröttsamt. Håller inte riktigt med om att det är hennes snavar att inte använda vissa ord. Varför ska kvinnan ta allt ansvar för hur en man väljer att framställa henne?

#2 - Hmm

1 Jag håller men anonym #1

2 Du verkar tro att hon blivit bara löst citerad utan att veta att det skulle bli enartikel Mia. Du har fel… "Men då vet jag att jag alltid ska be att få se artiklar innan de publiceras och aldrig ta förgivet att de frågar mig om det.

3 Du är rätt ojämn i när du väljer att vara rättvis i vems fel det är beroende på vem det handlar om. (Vi har fattat att d inte gillar E så mycket.) Ska jag inte kunna säga ordet fjärt för att jag skulle kunna missänka att någon tar ordet ur sin kontext och sedan använder det mot mig? Om ja så är jag säker på att jag skulle kunna ta en hel del av det du skrivit och få till en smaskig artikel om dig. (Nej jag skulle aldrig få för mig att göra en sådan sak)

#3 - Tove

Jag som alltid tycker det brukar skrivas väldigt positivt om Elaine här? Men det räcker kanske med det senaste inlägget där sexråden ifrågasattes för att "Hmm" ska känna att Elaine attackeras .

Svar: Eller hur? Jag gillar verkligen Elaine och tror det ofta lyser igenom när jag skriver om henne. Även i det här inlägget. I det förra, i inlägget om sexråden tyckte jag helt tvärtom, men det betyder ju inte att jag inte tycker om henne. //Mia
bloggkommentatorerna

#4 - Cykelkatten - Cykel, punk och kärlek!

För att vara en "retorikexpert" så är Elaine märkligt omedveten om hur hennes offentliga uttalanden kan användas i offentliga skandalmedierna. Eller så är det just det hon gör för rubriker skapar motrubriker.

#5 - THERESA

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag Mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer att återvända till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningsgivaren som hjälpt mig med mitt eget problem. Email: drogunduspellcaster@gmail.com du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

1) Kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) bindande stavning
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare
8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
Genom drogunduspellcaster@gmail.com