bloggkommentatorerna

Platser man kan utantill
Jag tycker att jag borde få den där fotvandringen. Det här är inte i Göteborg. Det är i Mölndal. Svårt att veta för en utomstående vad som är Göteborg och vad som är Mölndal men viktigt för oss som är uppväxta där. (Min klasskamrats pappa hade sitt företag i de lokalen när jag var liten.)
 
Ni vet när man är från ett ställe och vet direkt vad det är så fort man ser en bild eller ser det på tv. Det går på ett ögonblick. Samma sak hände mig när Hugo och Paula var här i Åsa och la upp bilder på en strand. Jag såg med en gång att det var härifrån, trots att många stränder på den sydliga västkusten ser likadana ut. Hjärnan måste registrera minsta detalj så att vi kan urskilja vart vi är. Fascinerande. Därför kan jag inte se Falkfilmerna som utspelar sig i Göteborg och Mölndal för jag sitter bara och tänker på hur fel de åker hela tiden och hur det inte stämmer. Det går liksom inte att åka förbi samma byggnad om och om igen om man åker rakt fram. Eller helt plötsligt vara i södra Göteborg när man för en sekund sedan var på Hisingen. 
 
Känner ni igen er?
 
//Anna-Maria
 
 
#1 - Karin || Vacker & Underbar

Ohja! Är extremt medveten om miljöer när jag ser en film eller läser en bok som utspelar sig i Norrköping. Som Emelie Schepps böcker tex. Oerhört störande. Filmen Strul är förresten också inspelad här, delvis i mitt hus. Den är också förvirrad :D

#2 - Anonym

Haha ja! Och har plockat 10p på på spåret enbart av att se från vilken perrong man rullar och riktning. Innan några ledtrådar har lästs upp. Det kan bara vara grannstaden söderut som är på rimligt avstånd om min hemort är startpunkt.

#3 - Mari

Som Kiruna-bo var man ju väldigt fascinerad av hur de klippt och klistrat i Midnattssol. Det var svårt att koncentrera sig på handlingen när man mest kollade på vilks hus de spelat in i, och om man såg jobbarkompisarna som varit statister.

#4 - Ce

Håller med #2!! Jag tog Köpenhamn som resmål när de rullade ut från Lunds centralstation, enda alternativet på rätt avstånd ju ;)

#5 - veckomagasinet anne von porat

Onsdagen den 17 maj bjuds det in till releasefest och spelning med NOVA BECC på Berns terrass i Stockholm för att fira EP-släppet

Är det något ni är intresserade av så kan jag skicka en inbjudan till er?

#6 - Göteborgaren

Ja, känner verkligen igen mig!
Dock är det märkligt att Göteborgs gränser är så snåla. Stockholm räknar liksom in platser som ligger lååångt utanför staden och tycker sedan att sthlm är jättestort. Medan göteborg har tajta stadsgränser och inte ens Mölndal (vars gräns börjar på andra sidan Liseberg) och exempelvis Partille och Kungälv räknas in till Göteborgs yta. Strange and so not fair (på många sätt, ex kostnad för buss/tåg osv)

#7 - anna

Håller också med #2! har flyttat runt i Sverige och åkt extremt mycket tåg i mina dagar - kan många av tågnäten i sömnen och bara man tar startstationen är man hemma. Missade dock Uppsala en gång för att de hade återanvänt ett klipp från innan tunneln i Solna och då körde på Västeråsspåret...

#8 - Anna

Känner inte igen mig. Kan se en bild från en stad och inte ha en aning om var det är, och så är det Göteborg eller Malmö, de städer där jag bott i hela mitt liv. Vet inte om det är mitt extremt dåliga lokalsinne eller att jag bara inte är bra på att registrera min omgivning.

#9 - Camiila

Härligt att du kommer från Mölndal Anna-Maria det gör jag med.

#10 - Sally

Jag tycker det blir lite kul när man ser att de liksom åker helt fel som du säger. Något jag däremot inte klarar av är alla människor som skriver tex "finns i Hisingen" på sociala medier! Det gör mig galen! Haha