bloggkommentatorerna

Skuld och skam
Dessie skriver att hon har skämts för att hon och Theodores pappa har separerat. Hon nämner det nu angående att Bella och Odd skiljer sig. Dessie fick en del kommentarer som lade skulden på henne och killen, för att de skapat en jobbig situation för sonen. Hon undrar om det beror på att hon är lite offentlig, och att hon via bloggen når fler negativa reaktioner än andra föräldrar i samma sits. 

Ja, jag tror absolut att hon fått mer skit än andra. Jag tror säkert att det skvallras en del, och att folk har åsikter och väljer en sida att ta ställning för och så vidare, när "vanligt folk" skiljer sig, men jag tror att det främst är på sociala medier folk väljer att skriva rakt ut att det är ett dåligt beslut och att barnen får lida. För i verkligheten så fattar väl ändå de flesta att det är att strö salt i såren. Det finns väl ingen med barn som skiljer sig och inte tänker en tanke på att det kommer kunna bli uppslitande för barnen. Antagligen har de flesta kämpat ett tag innan det går så långt. 

Dessie har själv ursäktat sin separation med: "Nej, men det funkade inte. Men vi försökte så länge såklart för Theos skull. Men är man inte lyckliga föräldrar så märker ju Theodore också av det. Så efter många om och men så var det här de bästa beslutet för oss”. Som hon skriver: istället för att bara säga: ja, vi har separerat. Det är lite synd att det har blivit standard att ha den där ramsan som Dessie säger, för det betyder ju inget, alla säger så, men om man inte säger så så finns risken att någon tror att man är helt egoistisk och inte alls tänker på sitt barn. 

Men hur har ni känt det, ni som varit i Dessies och Bella situation? Har ni fått mycket beska kommentarer? Eller har ni mer läst in kritik, som inte levererats rakt ut?

//Mia