bloggkommentatorerna

Ta det lugnt
Sommarstängd podcast, vad tycker ni om det?

Hugo Rosas skriver att Paula är inne på att pausa podden under semester. Jag har inte lyssnat eller på något sätt kontrollerat det påståendet, men det spelar ingen roll, för vissa poddar har uppehåll under sommaren. 

Jag hatar det. På sommaren är man ju ledig. Vad passar bättre när man solar, än att lyssna på en podcast? Ingenting, för läsa funkar bara när man solar ryggen, och då får man ändå ont i nacken. Lyssna på musik är ju underbart, men också lite läskigt för då kan folk smyga sig fram och antingen glo på en, eller skvätta iskallt vatten på en utan att man är det minsta förberedd. Poddar är bättre för då hör man fortfarande vad som händer runt en.

Man har mer tid än vad man har poddar, under sommaren. SR:s dokumentärer tar ju semester, till exempel. Det är de privata poddarna som eventuellt kämpar på. Men jag tycker att det är självklart att de ska ta ledigt om de vill. Det är jobbigare och mer tidskrävande att spela in podcasts än att blogga och instagramma. Känns det väldigt motigt att leverera en podcast i veckan när solen skiner och man helst vill äta glass med sina barn, så herregud, ta ledigt. Det uppmanar jag folk alltmer nuförtiden, märker jag. "Ta det lugnt, ta det lugnt", som min granne brukar säga, med sin patenterat släpiga röst. 

MEN, jag fattar att man kanske inte lika gärna tar det lugnt om man som Alex och Sigge tjänar varsin ordentlig årslön på att släppa fyra avsnitt i juli. Då hade jag också försökt krysta ur mig några poddar. 

//Mia
#1 - johanna

sommarpratarna i sveriges radio finns ju som kompensation!

själv ligger jag så efter i poddlyssnande så jag har massor av ohört material att plöja igenom om jag skulle vilja, tack och lov ;)

#2 - Julia

Hade jag haft en sådan nystartad pod som Hugo och Paula så hade jag inte tagit en paus över sommaren.

#3 - Blomma

Skulle bli besviken eftersom jag lyssnar mest på sommaren, men det är ju inte jag som bestämmer. Tänker ändå att det kanske är bäst att ta en paus i typ januari istället, men det är klart att det kanske är härligare för poddarna att vara lediga på sommaren.

#4 - Anna

men HUR hinner folk lyssna så mycket på podd att de inte har nåt att lyssna på om vissa poddar tar en paus under semestern? jag följer 4 poddar och ligger ungefär flera år efter på alla utom 1? lyssnar ni på podd dygnet runt? har ni inga jobb? skola? vänner? familj? tv-serier?

#5 - johanna

#4 Anna: Jag tänker att många lyssnar just på jobbet..? Det gör jag i alla fall, jag jobbar på kontor och har i alla fall 2-3 timmar per dag när jag sitter ostört "i min egen värld", liksom, med repetitiva uppgifter framför datorn. Då brukar jag passa på att dra igång ett par poddavsnitt för att stänga ute bruset från kontorslandskapet och fokusera bättre. Många pendlar ju också långa sträckor, då hinner man ju säkert ett avsnitt i varje riktning.

#6 - Anna

Jag lyssnar på Sommar i P1 på sommaren, men hinner aldrig lyssna på alla avsnitt. Håller inte med om att man har mer tid på sommaren, lyssnar mycket mer på vintern.

#7 - Anna

Och till andra Anna: beror ju på vad man jobbar med säkert. Och vissa kollar serier/film hellre än lyssna på podd. Min man åker mycket bil i sitt jobb och lyssnar då på poddar.

#8 - Matilda

Jag veckopendlar tex ca 3 h enkel väg så hinner med en hel del podd. Många har väl en del transport varje dag där de hinner beta av, eller kanske kör på en podd när de lagar mat, kan väl inte vara SÅ svårt att föreställa sig?

#9 - Matilda

Jag veckopendlar tex ca 3 h enkel väg så hinner med en hel del podd. Många har väl en del transport varje dag där de hinner beta av, eller kanske kör på en podd när de lagar mat, kan väl inte vara SÅ svårt att föreställa sig?

#10 - Ida

Jag lyssnar på podiet när jag tränar, lagar mat och gör tråkiga sysslor hemma. Lyssnar på i snitt 6 avsnitt i veckan och följer för närvarande tre poddradio, varav en som jag lyssnar ikapp och kan mata flera avsnitt på rad om tid finns.
Jag skulle dock inte bry mig om någon tog paus över sommaren. Finns ett sånt enormt utbud av bra poddar som jag skulle kunna börja lyssna på istället för de jag följer 😊

#11 - Ida

Alltså, min telefon.... Podiet=podd, poddradio =poddar.

#12 - Anonym

jag pendlar, dryg 2 h varje dag. det är ju typ 2 avsnitt. tränar några timmar i veckan, det är också några avsnitt. lyssnar när jag lagar mat, diskar. och förresten haha #11 min telefon rättar också till poddradio varje gång. liksom va? är min telefon inställd på SR-svenska?