bloggkommentatorerna

Våga läsa kommentarer
Kitty Jutbring slutar ju på Mama, eftersom hon fick sparken. Hon börjar istället blogga i egen regi, under namnet Kitty was here

Hon ser det som en nystart och lovar en rad nyheter. Hon ska till exempel ha olika teman, som tex snippmånad, självkänsla och förskola. Så kul! Så hade jag också gjort om jag hade haft en privat blogg. Hon ska även ha gästinlägg. Det är jag inte helt positiv till, eftersom det ofta är otydligt, samt att det tar mer tid att lära känna någon än genom bara något enstaka inlägg. Däremot om någon som ofta figurerar i en blogg, som tex en bästis eller en partner, får skriva ett inlägg är det bara kul. 

Kitty tänker också våga läsa alla kommentarer från och med nu. "Våga läsa?r väl ni, men det där känner jag igen jättemycket. Jag tycker det är jätteobehagligt att läsa mail och drar mig för det i det längsta. Skyddar mig bakom Anna-Maria som ofta får sila och meddela mig. Det skäms jag för, men jag är så rädd för alla dåliga besked som kan ligga i en mailkorg. 

Kommentarer däremot läser jag alltid. Det gör jag av flera anledningar: 1. jag känner mig skyddad av att vi är två som bloggar och nästan alltid tycker samma och därför stöttar varandra om det blir hätska diskussioner. 2. jag är så van vid att det blåser på bloggen, men har lärt mig att det lugnar ner sig fort. Vi har aldrig varit inblandade i något som pågått mer än två dagar. 3. Om jag inte läser kommentarerna (kan dra mig för det om ett inlägg är kontroversiellt) så vet jag att mina farhågor alltid är värre än att faktiskt läsa. Då mår jag dåligt i onödan. Däremot undviker jag att läsa kommentarer under den typen av inlägg i mobilen precis innan jag ska sova. Då kan jag bli frustrerad och uppjagad. 

//Mia
#1 - Emma

Vad jag känner igen mig om mailen! Även om jag bara väntar svar på en enkel fråga utan någon risk för konflikt drar jag mig ändå för att ens gå in på mailen och se om jag fått svar. Om/när jag till slut kollar vill jag helst blunda samtidigt som jag läser. Ändå skönt att någon är likadan.

#2 - Anonym

Jag skulle inte läst kommentarer eller mail som inte kommer från företag. De får diskutera bäst de vill liksom å alla troll kan ta sig på så sätt.
Vem bryr sig om okända människors åsikter liksom...

Kittys gästinlägg kan va kul om de e specifika ämnen, exempelvis LD skriver ett om feminism eller Bella skriver ett om entreprenörskapets baksida osv.