bloggkommentatorerna

Sprallig
Jag skrev ju häromdagen om hur tungt allt kändes och fick så fina svar. Det blev jag väldigt glad över. Nu känns det bättre, för nu är jag klar med en massa saker och i morgon är det fredag, vilket betyder att jag är hemma med min dotter, som är ledig på fredagar när storebror är i skolan. 

Så jag blev förväntansfull på ett märkligt sätt när jag såg att prins Gabriel döps i morgon. På förmiddagen någon gång börjar sändningarna, och då kan jag och min dotter som är lika gammal som prinsessan Estelle ligga i soffan och slökolla på det i flera timmar. Ebba jobbar inte på SVT längre, men hon brukar kommentera bra ifrån TV4. Hon lovar "kungligt trevligt" och det är PRECIS vad jag behöver nu. 

Någon mer som kommer kolla? Min granne! Jag får gå över till honom för att kommentera folks uppförande och klädsel. 

//Mia
Älskade läsare
Kenza har drabbats av ett problem med sköldkörteln. Hon har varit väldigt trött den senaste tiden och nu har hon tagit tag i det och gått till en läkare. Hon har fått jättemycket stöd av sina läsare och det är guld värt. Det måste vara en av de bästa sakerna med en blogg. Att man får stöd och hjälp och tips från läsare och att man kan stötta varandra. 
 
En annan sak som jag tänkte på är att hon har gått till en privatläkare för att slippa köer. Det känns inte bra att det börjar bli så. Jag ska själv till en privatläkare nästa vecka för att det är så segt att komma till en hudläkare där vi bor. Visst blir det dyrare men det får det vara värt när det är ett mindre ingrepp. Det kommer nog bli vanligare att folk går till privata kliniker när det gäller mindre ingrepp och så. Är det allvarligare grejer så är den vanliga sjukvården oerhört bra och kompetent och man får hjälp snabbt. Det har jag erfarenhet av. Men man blir ju lite orolig för hur det ska bli i framtiden. 
 
Heja er läsare i alla fall som stöttar och hjälper varandra  och bloggarna i kommentarsfälten. <3
 
//Anna-Maria
Alla skall med
Carolina Gynning har slagit på stora trumman och skapat en egen # nu när #metoo blivit så stort. De heter #me2all och skall innefatta alla kön. Hon tycker att det blir ett krig mellan män och kvinnor istället för att vi skall kämpa för detta tillsammans. Jag kan förstå hennes tanke men samtidigt inte. Nu måste vi låta kvinnor få tala och då får männen tiga i församlingen tills de fattar galoppen. Carolina vinner så klart mycket på att vara vän med män och det är så det fungerar i patriarkatet. Smeker du den med makt så blir du belönad men du lägger samtidigt fälleben på alla dina medsystrar. 
 
Efter tusentals år av förtryck så är vi kvinnor värda att få uttrycka våra åsikter i ett par # utan att män skall vara där och lägga sig i. Starta egna om ni vill prata om något. 
 
Carolina Gynnings försök med detta känns lite som när Linda Rosing skulle starta ett eget parti. Det blev mest skriverier om det för att det var så märkligt och få trodde på idén. 
 
//Anna-Maria