bloggkommentatorerna

Alla är olika
Läser Egoinas inlägg om saker hon tänker på. En av punkterna har fått betydligt fler reaktioner än de andra punkterna, nämligen den om hur ofta hon byter trosor. Minst två gånger om dagen eftersom hon duschar två gånger om dagen. 

Folk svarar hur de gör och så vidare. Dessutom så blir väldigt många otroligt förvånade över att alla gör så olika. "Duschar du två gånger om dagen?!" "Duschar ni varje dag?!" "Byter du trosor två gånger om dagen?!" "Duschar du på kvällen?!" "Sover ni med trosor?!" "Sover du inte med trosor?!" "Använder ni inte trosskydd?!" "Använder du trosskydd?!"

Om man tänker på hur olika liv folk verkar leva så ser man jättestora skillnader. Vissa bor i hyddor, andra i skyskrapor, vissa i nybyggda villor, andra i anrika våningar. En del äter pasta och falukorv till middag, andra beställer hem indonesiskt. Vissa jobbar som lastbilschafförer och är gifta med ett gatukioskbiträde och andra är mediamän som tafsar på praktikanter. En del konverterar till buddismen och andra klottrar på busskurer. 

Hur kan det då alltid bli en så stor chock när det visar sig att folk är olika även inom det allra mest privata? Så att man nästan svimmar av förskräckelse när man (ve och fasa) får reda på hur ofta eller sällan andra onanerar, hur de sköter sin intimhygien, hur de föredrar att ha sex eller på vilket sätt de torkar sig i röven. Vissa av dessa saker kommer ju fram när man träffar en partner, och tack och lov är man ju väldigt kär då, så då passerar det mesta. 

Men om man nu har gjort på ett sätt hela livet och aldrig ens tänkt tanken på att andra kan göra på ett annorlunda sätt så måste det bero på att det man gör funkar jättebra. Då finns det ingen anledning att börja grubbla på om man är onormal eller äcklig.

//Mia
#1 - Jenn - forever abroad

Älskar ändå att hon svarar på de mest konstiga kommentarerna! Haha! "Haha, nej det luktar inte. Det är bara känslan liksom. Och jo, jag blir torr. " .... :)

#2 - Anonym

Jobbar man på reningsverk tex så vill man säkert duscha varje dag, likaså om man tränar. Lever man olika liv är det ju inte alls konstigt att det ger olika "konsekvenser".

#3 - Lina

Blir alltid chockerad över hur lättchockerade människor oftast är!

#4 - Laura

Men snälla, detta är väl ändå typiskt mänsligt, att man utgår rätt mycket från sin egen värld och umgänge? Som om du inte höjer på ögonbrynen om du träffar någon som nämner att hen lever med två partners? Eller hon på Outsiders som upplever att hon är en katt?
Vi är lättförvånade varelser och även nyfikna på hur andra lever sitt liv. Inget konstigt. Vore ett ganska nihilistiskt samhälle om vi bara ryckte på axlarna på exakt allt.