bloggkommentatorerna

Alla skall med
Carolina Gynning har slagit på stora trumman och skapat en egen # nu när #metoo blivit så stort. De heter #me2all och skall innefatta alla kön. Hon tycker att det blir ett krig mellan män och kvinnor istället för att vi skall kämpa för detta tillsammans. Jag kan förstå hennes tanke men samtidigt inte. Nu måste vi låta kvinnor få tala och då får männen tiga i församlingen tills de fattar galoppen. Carolina vinner så klart mycket på att vara vän med män och det är så det fungerar i patriarkatet. Smeker du den med makt så blir du belönad men du lägger samtidigt fälleben på alla dina medsystrar. 
 
Efter tusentals år av förtryck så är vi kvinnor värda att få uttrycka våra åsikter i ett par # utan att män skall vara där och lägga sig i. Starta egna om ni vill prata om något. 
 
Carolina Gynnings försök med detta känns lite som när Linda Rosing skulle starta ett eget parti. Det blev mest skriverier om det för att det var så märkligt och få trodde på idén. 
 
//Anna-Maria
 
 
#1 - Anna

Vad jag vet är det inget som säger att män som blivit utsatta inte får skriva under upprop under #metoo? Och jag håller med om att fanns behovet hos män att göra något liknande så skulle det göras. Och att det inte är gjort talar sitt eget tydliga språk... skevt av Gynning tycker jag.

#2 - Nettan

Väldigt konstigt av Gynning att försöka skifta fokus, och att hon samtidigt skuldbelägger många kvinnor i kampen för att de inte har tillåtit att män får komma till tals under #metoo. Man behöver inte sänka en viktig fråga för att belysa en annan. Snark säger jag om Gynning, som jag annars gillar skarpt.

#3 - Blomma

Påminner om folk som säger att män faktiskt också blir våldtagna eller misshandlade så fort man pratar om våld mot kvinnor. Gärna att det är mycket värre också eftersom det är stigmatiserat. Som att våld mot kvinnor inte är det, men hursomhelst. Kan inte riktigt förklara varför, men det ger en unken bismak. Gud förbjude att mäns behov inte går först en enda sekund, liksom.

#4 - H

Min kille har jobbat som servitör och blivit utsatt för sexuella trakasserier i minst lika stor utsträckning som hans kvinnliga kollegor :( för honom känns det viktigt att även män inkluderas och detta delvis pga stigmatiseringen, att han liksom förväntades tycka det var asnajs att kvinnor nöp honom i rumpan och tog honom i skrevet, det skrattades liksom bort av både förövare och kollegor pga att "det är väl vad alla killar vill ändå". Uppskattar att Gynning uppmärksammar problemet, dock tycker jag att alla sexuella övergrepp skulle kunna inkluderas under metoo, så vitt jag förstår så behöver inte män en separat hashtag, men det kanske kommit klagomål på när män använt sig av metoo.

#5 - Anonym

#4 män har använt metoo. Inte lika mycket som kvinnor, men det kan kanske bero på att de inte utsätts i lika hög utsträckning? Har definitivt inte hört talas om att någon har protesterat.

#6 - Tove

Vadå krig? De flesta män stöttar väl metoo?

#7 - A-M

#6 Ja men Carolina tror kanske det? Sen är det så att alla grupper som har skapats enbart för kvinnor och ickebinära har fått en del arga kommentarer från män som inte får vara med i just de här grupperna. Starta en egen grupp har svaret varit och männen blir sura.

#8 - Anonym

Så dumt men väntat att några vill komma med den där "glöm inte männen". Får nästan intrycket att vissa kvinnor på något vis vill ställa sig över andra kvinnor och liksom "jag är ingen galen feminist som skriker om de dumma männen". Jag tror man får lättförtjänt ryggdunkningar på det viset och blir uppmuntrad av männen på det viset. Det är att gå en jäkligt enkel väg att stryka förövarna medhårs. Samt få se ner på dessa kvinnor tillsammans med männen. Liksom visa "sån är inte jag!"

#9 - Anonym

Blev lite fel, med förövarna menar jag mer den förtryckande gruppen även om såklart inte alla individer förtrycker. Dock blir även män som faktiskt gjort sig skyldiga intr sällan försvarade. Av andra män, men också av kvinnor.