bloggkommentatorerna

Årets Mama 2017
I kväll är det dags för Årets Mama 2017. Det skall bli kul att se bilderna senare. Här är de som kan vinna Årets inspiratörs-Mama. 
 
Mia tipsade mig om ett pilotavsnott på en serie som Liv Strömqvist och har gjort som heter Winning. Nu i samband med #metoo har de lagt upp den på Youtube och visst blir man berörd av den. Det är ju något ledsamt över det hela. Mannen bloggar på Papa och tar hand om barnen medan kvinnan är ute och festar och jobbar samt är otrogen. Vad tydligt ojämställdheten blir när man ser det så här. Det är inte svårt att gissa vilket par som är inspirationskällan. 
 
Synd att det inte blev något av serien. Grymma skådespelare och allt. Men om vi gillar och delar så kanske det kan bli något ändå. 
 
//Anna-Maria
#1 - Oj

Är filmen verklighetsbaserad eller har de vänt på det för att få fram budskapet, dvs det egentligen var pappan som var ute och slirade? Är ej insatt och det framkom inte av din text om så var fallet. :)

Får man fråga vilket par det är du menar att det skulle vara? För att vi oinsatta inte ska känna oss utelämnade. Läser gärna mer om detta och vet inte vart jag ska leta.

Svar: Allt är tvärtemot hur verkligheten är. Kvinnorna har makten. Påminner mycket om boken Egalias döttrar. Paret jag kommer att tänka på är Mikael Persbrandt och Sanna Lundell. Även om allt inte stämmer, utan bygger på hur deras relation framstått i media.
Den unga bloggande killen som är tillsammans med den skådespelande äldre kvinnan som knarkar och är otrogen, blir i intervjun med tidningen Papa utfrågad om relationen till sin mor, den berömda rockstjärnan Ulla Lindén, så ja...

Allt det där är dock extremt, och inte något en vanlig Svensson lär relatera till sådär jättemycket. Men en sån sak som när Papa-journalisten säger till Adam Pålssons karaktär: "Du känns ju som en stark och självständig kille som säger vad du tycker... Varför tror du folk gillar din blogg?" så känns ju frågan helt bisarr. Men till offentliga tjejer säger folk sånt hela tiden.

Jag tycker det är en fantastisk ögonöppnare.

//Mia
bloggkommentatorerna