bloggkommentatorerna

Black friday
Jobbar med geografi just nu i SO och får panik varje gång jag jobbar med klimatförändringar och katastrofer över hur vi människor håller på och förstör vår planet. Så är det "Black friday" idag och jag känner inte för att köpa någonting. Alla bloggar och hela sociala media fyllas av reklam och min telefon och mail har proppats med "kom och köp"-tjat. Nej tack. Inte idag. 
 
Kolla in den här ön av plast som har bildas i Stilla havet för att vi människor konsumerar och skräpar ner. Ön är större än Mexico och växer varje år. Djur dör och miljön förstörs. 
 
Men vi kan väl handla på så länge det går. Tills vi vadar fram i plast. 
 
//Anna-Maria
 
 
 
 
 
 
#1 - Hanna Karlsson

Alltså det där mår jag riktigt dåligt av att se. Jag visste inte ens att den där "ön" fanns.

#2 - Anna

Bra inlägg! Det är skrämmande vad vi gör med vår planet 😞 Denna överkonsumtion vi håller på med är osmaklig.
Kolla in Minimalisternas blogg och Instagram för tips och pepp på hållbar livsstil.

#3 - Jenn - forever abroad

Jag kände lite extra kärlek för ett företag som igår hade sin webshop stängd och man istället möttes av texten ”Closed for your consideration" - så fint <3

#4 - Isa

Tack för att du skrev detta! Håller med.

#5 - Jossan

Vi får trösta oss med att inte alla konsumerar sådär. Jag passade på att köpa en rakapparat till sambon eftersom hans 15 år gamla sjunger på sista versen. Köpte också fina träleksaker till barnet som kommer kunna ärvas av många barn efter hon vuxit ifrån dem. Tänker att rean innebär att en ofta kan få en kvalitetspryl som förhoppningsvis håller länge för ett bättre pris.

#6 - Lisa

Jag får inte panik av Black Friday. Får panik över att vara på ställen som Dollarstore, Rusta, Biltema och se allt mög som säljs varje dag, dag ut och dag in. Fabriksproducerade stenar med budskap på. Fula möss med tomteluvor. Hjärtan som inte är formade som hjärtan utan liksom lite utdragna i formen. Fula klockor som ska se vintage ut. "Gone fishing"-skyltar. Tavlor med kaffereklam som ska se vintage ut. Gaa, det kliar i hela mig! Låt ensamstående mamman köpa billigt lego på Black Friday, men sluta köp sånt meningslöst mög året om i affärerna! Tack!

Svar: Håller med. Jag klarar inte heller av sånt.
bloggkommentatorerna

#7 - Anonym

Jaaaaaaa!

#8 - Jesus, Nepal, adoption & tankar från min vardag

Den senaste kommentaren var jag :) Black Friday är ganska osmakligt... om man däremot gör genomtänkta köp och sparar pengar är det ju rätt nice.