bloggkommentatorerna

Gubbslemmen fastnade i vinkelvolten
Igår fick jag fullständig bloggtorka och det är inte bättre idag. Hjääääääälp! 
 
Men en sak som jag har tänkt på den senaste tiden med allt som händer just nu i samhällsdebatten är att världen är så mycket bättre på ett sätt än när jag gick på högstadiet. Mina elever har nyhetsredovisningar en gång i veckan och självklart kom #metoo upp nu innan lovet. De förstod inte riktigt varför Martin Timell har kommit undan med sin skämtbok som han gav ut 1995. Jag blev så glad när jag hörde det. Jag förklarade att 1995 var det helt okej att skämta på ett rasistiskt och sexistiskt sätt offentligt. Moralen var helt åt skogen på vissa plan. Idag ges inte böcker med ett sånt kränkande innehåll ut och för barnen är det helt självklart. Det är underbart ju, att den tiden är förbi. Gubbslemmen har fastnat i vinkelvolten på 1900-talet och vi andra har gått vidare. 
 
Vi kommer att se tillbaka på den här tiden som del av en revolution tror jag. Först kom internetrevolutionen och med hjälp av den och de demokratiska möjligheterna det ger oss kan vi stå upp för varandra på ett helt annat sätt än vi har kunnat tidigare. Alla kan göra sin röst hörd. Nu när vi är mitt i den så förstår man inte hur viktig den är och kommer att vara. 
 
Fan vad härligt ändå! 
 
//Anna-Maria
#1 - Vardagskrönikören

Hallå där bloggare och icke-bloggare! Nu söker Vardagskrönikören nya gästskribenter. Gillar du att skriva och är bra på att reflektera över vardagen, då är du perfekt för Vardagskrönikören. Låter det kul? Lämna i sådana fall en kommentar på hemsidan eller på Vardagskrönikörens Facebook-sida (samma namn), så kontaktar jag dig.

Om du vill ha inspiration kan du gå in och läsa veckans senaste vardagskrönika ”Den hänsynslösa diktatorn inom oss”, så får du en bild av hur en vardagskrönika kan se ut.

Ha det,
Vardagskrönikören!

#2 - Tjorven

Vad har Martin givit ut för bok 95? Namn på den? Konstigt att den ej varit uppe för debatt/han blivit ombedd att stå till svars (be om ursäkt eller förklara) tidigare? Det kanske den varit men jag missat. Kändes bara som en typisk grej han borde behövt be om ursäkt för på 2000+ -talet!

#3 - ahlbins

TATUERINGAR, KILL-MODE, VEGANSK MAT OCH MYCKET TANKAR OM LIVET, checka gärna in min blogg (en kille som bloggar, ovanligt?;))

#4 - Karin

#2
Jovisst men HELA samhället var ju annorlunda. Hans bok gavs ju ut på ett känt förlag. Tex är det väl bara åtta år sedan samkönade par fick lov att gifta sig (2009). Jonas Gardells roman Torka inga tårar utspelar sig på 1980-talet i Sverige. Det är ju fruktansvärt när man förstår samhällets fördomar mot homosexualitet då.
Samma gäller ju rasism och sexism. Endel sätt att prata som gällde då är absolut inte ok nu. Samhällets syn förändras över tid.
Det var ju inte bara Martin Timell, men han stannade kvar :).

#5 - L

Överallt har det inte blivit bättre. På många håll har det också blivit sämre. I orter som Angered och Bergsjön sympatiserar var 10:e elev med religiös extremism enligt en undersökning från förra året. De stökiga förorterna blir fler och fler och där frodas intolerans mot både kvinnor och homosexuella. Men det är väl bara utvecklingen i innerstäderna som räknas, antar jag.

#6 - AAAA

FLYTTAT BLOGGEN TILL NOUW IST --> Check in min blogg, är EN KILLE som bloggar om tatueringar, mode, inredning, vegansk mat och djupa tankar om livet. www.nouw.com/ahlbins

#7 - Anonym

Det sker massor av gruppvåldtäkter och jag vågar inte låta mina döttrar gå "fritt" ute som vi fick så på många sätt har det blivit värre.