bloggkommentatorerna

Hot mot Bella
Jag trodde tiden med hot mot Bella var förbi. När Blondinbella-bloggen började ta fart skrev bland annat om att hon behövde ha en person som följde henne hem på kvällarna för att känna sig säker. Detta var när hon var 16 år och mest rimligt borde ha en förälder med sig. Men sen har hon ju drabbats hårt av verkliga hot i perioder. En gång kastade någon en flådd mink på henne som straff för att hon bar päls. Sen var det ju en otroligt obehaglig typ som kontaktade en massa kända kvinnor och hotade att steka deras bröst. Han var bland annat på Bella. Och hon har haft folk utanför lägenheten, och ibland varit skriven på annan adress än där hon bor. Jag trodde inte att det fortfarande höll på. 

I fredags kom det in nya hot, och Bella verkar ledsen över detta. Hon har tydligen sällskap av en vakt ibland, och har skyddat hemmet efter bästa förmåga. Vilken fasa att vara ensamstående och bo i en villa med två småbarn och samtidigt vara hotad. Vad är det för någon som gör så mot en mamma? Jag tänker att det kanske är en eller ett par knäppskallar som stör sig på henne och vill skrämma henne.

//Mia
#1 - Anonym

Finns och kommer alltid att finnas störda människor som vill trakassera och hota. Det följer dessvärre med offentligheten. Fy, Skulle vara fruktansvärt att behöva leva med det.

#2 - Carolina

Usch! Bodde vägg i vägg med en missbrukare ett tag. Att inte känna sig trygg i sitt eget hem var för mig stressande. Då har jag inga barn.
Kan inte föreställa mig hur stressande det måste vara när man har barn hemma också.

Om det fortsätter så tror jag att hon kommer sälja huset. Lägenhet i stan känns tryggare ur den aspekten.
Förutsatt att inte grannarna är galningar som i mitt fall då...

#3 - Anonym

Ja fruktansvärt att få hot, hoppas de kan få reda på vem/vilka det är.

Kommer ihåg för flera år sedan så skrev hon att en bra kompis till henne hade näthatat bland kommentarerna till hennes blogg. Det är hemskt, de flesta hot kommer från personer som känner den som hotas.

Jag var engagerad ideellt i en förening och en man där började följa efter, dyka upp på mitt jobb och vid min bostad, han ville att vi skulle bli ihop. Det var så obehagligt och hotfullt. Det hade slagit klick i hans huvud. Jag var ideell läxhjälpare och han förföljde mig. Blev paranoid länge efter han slutade.

Med Isabella så finns det ju med att hon har det välbeställt och är en känd person. Utomlands har jag varit med om att bli ombedd att inte flasha med pengar, det ökar risken för rån. Det är tråkigt om det ska vara så i Sverige.

Läste i tidningen förra veckan om att en stöldliga glömt papper i ett hus i ett område med mkt stölder, där stod punktligt uppradat när alla i husen kom och gick.
Vid grov brottslighet så tror jag inte de bryr sig om ifall offret är ensamstående förälder eller singel. De bara stjäl. De bara hotar.
Hot kan komma från olika håll, det värsta är när man inte vet vem det är.

#4 - Hanna Karlsson

Så hemskt att behöva ta emot hot och inte kunna vara trygg i sitt eget hem.