bloggkommentatorerna

Hur mycket hudvård behöver vi?
När Mia skrev om Anders Bagge och Johanna Lind igår så fick jag en tanke om att hon också är en av de gamla Fröken Sverige-damerna som har skapat sig ett hudvårdsmärke. Hon och Miss Universum 1984, Yvonne Ryding. Sen har vi Emma Wiklund som också skapar hudvårdsprodukter. 

Senast i raden av hudvård är Blondinbella och Hannah och Amanda. Finns det fler?
 
Vad är det med kvinnor och hudvårdsprodukter? Det verkar finnas mycket pengar att tjäna på detta. Den saken är klar. Annars hade inte Bella eller Hannah och Amanda gett sig in i skönhetsbranschen. 
 
Så trist bara med hudvård. Allt är samma fast med olika namn. Om man inte är typ kemist själv och skapar egna och nya produkter på riktigt. Smink kan jag dock förstå, typ som Linda Hallbergs egna sminkmärke, för det är ändå något som man kan skapa en massa snyggt, effektfullt och roligt med. 
 
//Anna-Maria
 
 
#1 - Jjj

Bra hudvård ger ju en bra bas att sedan bygga allt det där roliga på :)

#2 - Lisa

Eller hur! Jag är snart 38 år och har fortfarande inte fattat vilka krämer jag ska använda till vad. Det finns alldeles för många märken och märkliga saker att välja bland.
Min dagliga skönhetsrutin är att tvätta ansiktet med min duschcreme, ta på mascara och så klar! Min man har inte ägnat detta en tanke vad jag vet. Hudkrämer och träning är nog det tråkigaste jag vet, men jag har förstått att vissa människor kan ägna hela sin fritid åt det. Orka! Jag får väl bli skrynklig som ett russin när jag är äldre men jag har ju hunnit läsa fler böcker och hängt med mina barn än personerna som ägnar timmar av sina liv åt skönhetsvård.

#3 - Cecilia

Fast krämer behöver man ju för att inte bli uttorkad i huden, medan smink inte är nödvändigt på samma sätt. Saknar den rosa ansiktslotionen Olay som bara försvann från marknaden efter att ha funnits hur länge som helst.

#4 - hanna

Jag är precis som Lisa, #2 här: Tycker att krämer verkar svårt och utbudet är ju i det närmaste oändligt?? Är livrädd för att gå till en sån där expert på Åhléns för jag vet att jag har så svårt att säga nej när de plockar fram en massa saker, och så lägger jag en halv lön på något jag inte ens behöver. För jag skulle väl inte må bättre av att köpa en massa krämer om jag i 27 år har klarat mig utan? Eller kommer det ske underverk med huden?

#5 - Anna

nej men nej oh nej!
Hudvård är ju underbart!
Fast har ni kanske aldrig haft problemhy från början oavsett om det varit acne eller eksem eller andra problem och bara haft en hy som funkat kanske man inte blir lika hudvårdsfrälst och får den där wowkänslan när man hittar "the Ones" inom hudvård...och sen bara känslan av att när man kommer hem från jobbet..sminkar av sig och börjar nästan heliga ritualer med krämer, serum, lotioner och annat smaskigt..mmm...så göttigt så.
Och mina sminkprodukter skulle ju inte komma till sin rätta om jag inte hade hudvården under.

#6 - Hmm

Som tur är så är det inte samma i alla burkar, för mycket kan jag inte använda och vi är alla olika.

Utan bra hudvård så skulle jag dagligen ha sveda i ansiktet och då räcker inte nivea eller aco till.

Till dig om att gå till Åhléns. De kan inget där längre. De är försäljare men kan inget om hyn och har framförallt enbart kunskap inom ett märke var.

#7 - Sara

Jag fattar inte heller och då har jag ändå en fd problemhy (acne, ätit roaccutan). Tvättar bort smink med babyolja, smörjer in mig med miniderm eller Nivea. Har köpt dyrare produkter ibland men tycker det gör NOLL skillnad?!

#8 - Anonym

Smink ger ju ett tydligare resultat. Ok att om jag hade gett hudvård en chans hade jag kanske haft lite mer lyster osv men hade absolut inte betraktats så mycket finare med mitt blåbleka nylle och påsar under ögonen (haft sen födseln) medan smink är det som man kan luras lite med och iaf gå från ful till normal eller till och med halvsnygg.

#9 - Line

Mitt torra, fuktfattiga ansikte kräver att jag smörjer in det med fuktighetskräm under årets kalla månader. Annars spricker huden. Jag rekommenderar Paula’s Choice CLINICAL Ultra-Rich Moisturizer till de som lider av samma problem. Sen kör jag med leave-on exfoliering för att hålla pormaskarna under kontroll.

#10 - T

Skumt att kvinnors hy kräver massa grejer (återfuktning osv) för att inte bli torr, svida, få exem mm men inte mäns? Men kanske beror på allt smink + sminkborttagning?


Svar: Ja det är väldigt märkligt. Har tänkt exakt samma sak. //A-M
bloggkommentatorerna

#11 - Blomma

Gillar hudvård men vill ha lyxiga märken, ingen jäkla svenska b-kändis.

Svar: Precis! Alla kändiskrämer är gjorda på samma fabrik och sen påfyllda i olika flaskor och vi konsumenter ba "åh, jag måste köpa Isabellas nya handkräm". Fy fan vad dum i huvudet man känner sig ibland alltså. //A-M
bloggkommentatorerna

#12 - Denice

Jag är också 38 år och älskar hudvård. Lägger tio min på morgonen, tio min på kvällen, 4-5 olika produkter och så en mask ett par gånger i veckan. Hudvården gör att jag inte längre behöver smink för att känna mig fin. Utöver det läser jag ut en bok varannan dag och ägnar all tid mina barn är vakna åt dem.
Men hudvård är inget måste. Blir man stressad av det, tycker det är tråkigt/dyrt osv så strunta i det.
Och håller med - kändisars märken känns inte det minsta intressanta för mig!

#13 - Anna

Jag är tvärtom, smink är ju samma saker från alla märken: puder, mascara, ögonskugga haha! Medan hudvård är verkligen stor skillnad. Men förstår inte det här med att hudvård riktar sig till kvinnor, min man har lika mycket krämer som jag. Men jag har mer smink.

#14 - Hmm

Svar
Hela hudkostymen är mycket grövre på män än på kvinnor och i regel inte lika ömtålig. Också därför som celluliter inte syns på män.

#15 - Spiderchick

Hmm: Tänk vad coolt och mäktigt det hade ansetts att ha celluliter om det var män som hade dom ;)