bloggkommentatorerna

Priviligerad och stressad
Hanna Friberg har fått kritik av läsare för att vara bortskämd. Hon svarar dem i ett inlägg här. Bra svar tycker jag. 
 
När vi började följa bloggar, för mer än tio år sedan, så var det inte alls lika mycket krav på en bloggare som det idag är på en influencer. Jag kan inte tänka mig hur mycket tid och energi det tar att skriva flera inlägg per dag, hålla koll på alla samarbeten, ta kort, fixa iordning sig och hinna träna och se snygg ut hela tiden. Jag hade aldrig fixat det. Många av samarbetena är provisionsbaserade också, vilket gör att bloggaren måste sälja för att visa att den har läsare som går in och köper när man har ett annonssamarbete. En mardröm enligt mig. Visst är Hanna och många andra influencers priviligerade, men det betyder inte att det jobb de gör tar lite tid eller att de inte lider under press. 
 
Hanna undrar i ett inlägg (det hon blev kritiserad för) hur man blir av med en del av sin prestationsångest. En sak som har hjälpt mig mot prestationsångesten som är baserad på mig själv, är att jag har blivit äldre och att jag skaffade barn. Nu är jag glad om jag ens hinner titta mig själv i spegeln när jag är på toa. Man glömmer bort sig själv lite och det är faktiskt rätt skönt till viss del. Fokus hamnar på andra saker. 
 
Har ni tips på hur man botar prestationsångest? 
 
//Anna-Maria
#1 - Hanna Karlsson

Jag önskar att jag hade några bra tips mot prestationsångest men jag har verkligen inga alls. Det finns ingen som är så dum mot mig själv som jag är. Irriterande!

#2 - Tove

jag tycker Hannas och andra bloggares sätt att försörja sig låter helt sjukt slitigt, minst 10 ggr jobbigare än mitt vanliga kontorsjobb. Har lite svårt att förstå att folk på typ Bloggbevakning inte förstår att t ex Hanna inte kan stryka allt lyxigt och flärdigt hon gör för att hon är stressad, för hennes läsare finns pga att hon visar upp nya härliga grejer varje dag. Sen gnällde de på Egoina istället för att gon är tråkigt när hon lever ganska vanligt.

Förstå hur påfrestande att livnära sig på sin livsstil. Man kan ju aldrig bara slappna av. Det är ju självvalt såklart och inte synd om bloggare men såklart de kan bli stressade

. Sen tycker jag de också är idiotiskt att gå runt och kräva att folk ska ha tillräckligt hög arbetsbelastning för att få kalla sig stressade. Folk går ju in i väggen för att de tänker så om sig själva, att ”äsch så hårt jobbar jag ju inte och tänk vad många som mår bra fast de har det värre”. Känner man sig stressad så gör man, oavsett vad andra tycker om det.

#3 - http://hemmaforalder.blogg.se

Haha känner igen det där med att knappt hinna se sig i spegeln. Idag har vi vänner över på brunch, plötsligt kom jag på mig själv att tänka "men har jag byxor på mig?!". Det hade jag som tur var..😂

#4 - http://hemmaforalder.blogg.se

Haha känner igen det där med att knappt hinna se sig i spegeln. Idag har vi vänner över på brunch, plötsligt kom jag på mig själv att tänka "men har jag byxor på mig?!". Det hade jag som tur var..😂

#5 - Anonym

Jag är lyckligt lottad och har inte så mycket prestationsångest. Barnen, hem, hälsa och utseende har jag ingen som alls prestationsångest runt. Det får helt enkelt lov att duga. I jobbet har jag fortfarande 40+ återkommande prestationsångest men har lärt mig se den som en vän. Jag hälsar på den när den kommer, pratar lite med den och berättar för den hur mycket eller lite jag kommer hinna göra för att gå dens krav till mötes. Den lovar att hålla sig lugn och återkomma lite längre fram och se till att rapporten (eller vad det nu är som jag vill prestera) ska bli bra. Jag brukar försöka ge den några dagar före dead line att härja fritt.