bloggkommentatorerna

Rätt eller fel
Alla är hobbyfotografer numera när det finns kameror i telefoner. Jag vet inte hur mycket bilder jag tar men det blir minst en per dag på något och vissa dagar många fler. Om bilden blir bra eller inte spelar inte så stor roll om det inte är tänkt att den skall vara "fin", om ni förstår vad jag menar, och skall ut på sociala medier eller så. Men det som jag tycker är ok är för andra proffs helt bedrövligt såklart. 
 
Som när jag tittade på UnderbaraClaras fotograferade chokladgodisar. Den första bilden var väl helt ok tänkte jag. Tills jag såg den andra, finare bilden. Men samtidigt så tycker jag inte att den första var lika illa som UC tycker. Jag blir ändå sugen på att äta godisarna och hade inte skrattat åt någon matbloggare med en sån bild. Det där är så läskigt med vad man förstår och inte. Jag har kanske inte sinnet att se vad som är en fin bild och det gör att något jag producerar kan suckas och skrattas åt, vilket är obehagligt. Den känslan av att man är rädd att göra bort sig tror jag gör så att många aldrig ens vågar lägga upp saker eller börja fotografera. Synd. 
 
//Anna-Maria
#1 - Therese

Ja, det vore synd om det faktiskt är så att många är så rädda för att göra bort sig att de slutar testa nya saker men jag hoppas verkligen inte att det stämmer. Här kommer därför 3 pepp-pragmatiska tips för dig som gärna vill men inte vågar :-)
1. Jämför dig inte med någon som lagt 1000+ mer timmar på något du precis börjat med, övning ger färdighet. Ingen förväntar sig att en nybörjare är bra. Om ett tag kommer du tänka tillbaka på nu och tycka att du var rätt kass. Jämför dig med dig själv och se fram emot allt som finns att lära.
2. De flesta skrattar inte åt nybörjare såvida hen inte är exceptionellt dålig och helt saknar självinsikt. Om du är rädd för att göra bort dig saknar du definitivt inte självinsikt.
3. Och de få som kanske skrattar, vad gör det? Världen går vidare. Ingen dör. Du lär inte ens lägga märke till de som skrattar åt dig. Om det känns omöjligt att ignorera, hitta ett sätt att vara mer anonym.

#2 - Jenn - Forever abroad

Skulle den första synas i ett glossigt matmagasin? Nej. Skulle den andra? Mycket möjligt. Så kanske man kan försöka se på skillnaderna ;)

#3 - Sonja

Den första bilden dök upp som visningsbild på bloglovin och jag tänkte faktiskt "vad är det där för bild? Det ser ju ut som det är jag som tagit den" och det som fick mig att reagera var att det var UCs blogg. :) det var inte som att jag skrattade, liksom hallå. Men det var inte hennes vanliga standard som jag är van med!

#4 - Anonym

Fast jag har ganska svårt att förstå en proffsbloggare som Engla, som lever på sin blogg ändå tar så taffliga och dåliga bilder. Det är väl ändå en stor del av hennes arbete? Jämför med Starwoman och House of Philia tex. De är riktigt duktiga på den delen av sitt arbete trots att de inte är några "riktiga" fotografer. Deras inlägg känns genomarbetade i både bild och text.

#5 - Krista

Jag håller inte med henne som jämför de bilderna eftersom det är helt olika teman. Den första är mer actionbild, en fin bild på när godiset är nygjort. Den andra är mer en poseringsbild. Jag blir mer sugen och inspirerad av den första bilden.