bloggkommentatorerna

Tatueringsångest
Elaine skriver ett inlägg om tatueringar. Hon har tatueringar och skall göra fler. Jag gillar taueringar jättemycket men har inga egna. Delvis för att jag är hypokondrisk och rädd för att det skall göra ont, att jag skall bli sjuk av bläcket eller av nålen och delvis för att jag inte skulle kunna bestämma mig för något att tatuera in. Jag har inga fina tankar när det gäller tatueringar nämligen och det är bara när jag mår dåligt som jag fantiserar om destruktiva texter. Om jag hade varit mer impulsiv än vad jag är så hade jag tatuerat in en massa saker och sedan ångrat mig och skämts när jag mådde bättre igen. Jag hade kunnat ha tatuerat in "This too shall pass" och sen när jag mådde bättre igen så hade jag velat lasra bort den. Ironin. Saker jag har tänkt att jag vill tatuera in i stunder av destruktivitet: 
 
1. En tribaltatuering i svanken. (OBS! Jag var 18år och det var modernt 1998.)
2. Angst i svanken. (Ångest på latin)
3. "Tatuering" (ordet alltså)
4. Olika drabbande citat och dikter som jag för stunden gillar. Typ av Boye, Tranströmer. 
5. En streckkod i nacken med mitt personnummer som siffror. (Typ: jag är ett objekt, jag är en vara som är till salu.)
6. "Jag ångrar detta".
 
Ja, ni hör ju. Det är tur att jag inte har tatuerat mig. Men jag gillar alla andras tatueringar. De flesta i alla fall och jag tycker att det är sjukt snyggt. 
 
Har ni tatueringsångest?
 
//Anna-Maria
 
 
#1 - Blomma

Vilka citat?

#2 - Inte bra

Jag gillar inte tatueringar och har aldrig velat ha någon, tur det för jag är universums veligaste person och hade antagligen ångrat mig och velat byta motiv halvvägs in i projektet. Hade slutat med typ en halv åsna-halv delfin.

#3 - Ofrivillig Besserwisser

Tack för en bra blogg! Vill bara påpeka att Angst är tyska för ångest. På latin heter det tydligen anxietatem.

#4 - Sarah

Tack #3! Kände liksom med hela kroppen att angst va fel eftersom det helt enkelt inte låter latinskt men orkade inte kolla upp!

#5 - E

Har en bokstav på handleden och en text mellan skulderbladen som jag ska lasra bort så fort jag har råd. De blev inte som jag ville och jag blir mest irriterad när jag ser dem.
Har dock en tatuering vertikalt över revbenen som jag älskar så den får vara kvar.

#6 - kers

Angst betyder RÄDSLA på tyska! ☝

#7 - Sanna

Har drömt alldeles för många mardrömmar om att jag har massa tatueringar, kommer till insikt om det och får grov ångest och "vad fan har jag gjort" känsla. Tar det som ett tecken på att jag inte ska tatuera mig haha 😂😂😁😁

#8 - Sanne

Älskar tatueringar, har mest ångest över VAD jag ska göra härnäst...

#9 - Anonym

Jag ville göra en tribal under naveln. Och med det i minnet, alltså insikten om att det som verkligen känns helrätt i en tid faktiskt kan kännas så jäkla helfel i en annan, har stärkt mig i att jag gör rätt i att låta bli. Idag är jag glad att det aldrig blev av med den där tribalen.

#10 - Anonym

"Jag ångrar detta" var ju rätt kul faktiskt.

Jag har tre tatueringar. En av dem är jag inte jättenöjd med och kommer nog att tatuera över någonting annat. Det är pga tatueraren helt enkelt inte va så himla bra. Men, jag tänker liksom inte så mycket på dem annars. De bara är där, som ett födelsemärke. Inget jag ångrar, det är liksom ingen idé.


Hade jag gjort någonting extremt, typ mitt ex namn eller något politiskt jag inte längre kan stå för, så hade det nog varit en annan sak. Då är det nog större risk att ångra.