bloggkommentatorerna

Verkligheten i overkligheten
Alexandra Nilsson (Kissie) har den senaste tiden lagt upp bilder som visar hur Instagrambilderna hon lägger upp skiljer sig från verkligheten. Det är intressant att se det vi alla vet. Men mer än en gång behöver hon inte göra ett sånt inlägg. Hon lever på att visa upp fina bilder så hon kommer så klart inte att visa mer av verkligheten i sina kanaler.
 
Frågan är om vi läsare vill det? Vill vi inte ha det där overkliga för att fly vår egna skit? Jo, tack. 
 
//Anna-Maria
#1 - Jenn - forever abroad

Det är såklart alltid lite kul och säkert också hälsosamt att se reality VS insta emellanåt. Sen finns det väl en anledning till att video och rörligt är så hett nu - det är mer verkligt, så någonstans gillar vi väl det också :) Enbart polerat blir ganska tråkigt på lång sikt?

#2 - Linda

Jag kan hålla med, precis som med böcker får gärna bloggar visa en annan verklighet, MEN jag tycker faktiskt att den bli än mer intressant när man ibland får se det där lite "fula" (skrivet med meningen att verkligheten inte är som den framställs, inte att nån är ful) bakom.

#3 - Sandra

Alltså jag älskar det glammiga livet bloggare framställer och ser och läser gärna om allt fantastiskt de gör, alla maffiga och coola och lyxiga ställen de besöker och snygga saker de köper, snygga outfits, det är ju underbart att få lite verklighetsflykt, vill inte veta av någons smutstvätt eller nudel-lunch, får verkligen inte ångest av att folk visar upp en "perfekt" tillvaro, tvärtom så blir jag väldigt inspirerad.

Däremot så ger alla "fejkade" kroppar, som kissies "icke äkta"-bild, ger mig faktiskt otrolig ångest och känner mig så ful och äcklig att det inte är sant. Läser gääärna lyxbloggar men väljer bort tjejer som Kissie, Lisa Olsson, Janni Deler etc, som lägger upp bilder med "utmanande poser och mycket hud", just pga att jag jämför mig själv med dem och det känns inte sunt att behöva få ångest över hur jag INTE ser ut hela tiden. Så jag uppskattar verkligen att även de "perfekta" tjejerna visar "verkligheten" när det kommer till hur de "faktiskt ser ut", när de inte posera ihjäl sig och drar in magen. Det hjälper liksom när man sedan ska kolla i t ex kissies blogg och man vet att hon faktiskt inte alltid ser ut som Jessica rabbit, utan att hon kan vara "vanligare" också. Ger mig lite mindre ångest. Eller ja jämfört med mig skulle hon ju se ut som sex on legs även om hon drog en svart sopsäck över hela sig, men ändå, känner mig iaf snäppet mindre sunkig och "klumpformad" när jag vet att jag iaf skulle kunna banta 20 kg och se ut som henne.... känns inte lika ouppnåeligt som om jag hade behövt skulpturera om hela kroppen, haha, det lättar lite på ångesten att veta att man kan "välja" att se ut som henne, med bantning, träning och massa jäkla smink och "lite" operationer. Men att man bara inte orkar eller prioriterar det, istället för att känna att det är kört om jag inte opererar bort alla mina revben.... :) Ja inser att detta bottnar i väldigt dålig självkänsla och att det inte är sunt, haha. Men jag tror inte att jag är ensam.

#4 - Mona

Nej tack. Det är det som framkalla ångest och sjuka ideal.

#5 - Anna

Jag följer inte den typen av konton på insta så förstår nog inte grejen. Mitt flöde är mat, växter, djur och blommor... LOL

#6 - Anna

Forts. Och hotell, glömde hotell! Kul att följa! :D