bloggkommentatorerna

Bella slopar spökskrivaren
Blondinbella ska ju lansera en ny portal. Tycker det har dröjt länge nu? Hursomhelst, hon har bestämt sig för att fortsätta skriva sina inlägg själv. Inledningsvis hade hon nämligen tänkt att låta en journalist skriva texterna, utifrån intervjuer med Bella. Dels för att inläggen skulle bli mer proffsiga, men också för att effektivisera arbetet. 

Bella är ju expert på att anlita hjälp för att effektivisera, så hon har säkert tänkt på hur det skulle gå till. Kanske avsätta några timmar under en dag och få ihop tillräckligt med underlag för inlägg till en hel vecka, osv. Men jag tror ändå att det hade krävt mer arbete än vad det hade gett. Jag tänker att hon själv skulle behöva komma på ämnen, för journalisten vet ju inte vad Bella gör och tänker på just nu. Då ska dessa ämnen skrivas ner, och mailas till skribenten för att hen ska veta vad som gäller. Sen ska det göras intervjuer där mycket tid går åt till att prata om grejer som ändå inte är tillräckligt intressanta för att publicera. Sen slipper Bella vara med när journalisten skriver inlägget, men det bör ju läsas, korrigeras och godkännas före publicering. 

Hon erkände att idén hade kommit till henne under skilsmässan, då bloggandet kändes motigt och kravet att utelämna personliga tankar gjorde det svårt att vara ärlig. Nu känns det bättre, och därför har hon alltså bestämt sig för att fortsätta skriva sin blogg själv. Klokt tycker jag. Har man inte möjlighet att skriva sina inlägg själv så kan man kalla det nyhetsbrev eller liknande. En blogg är en dagbok och den skriver man bäst själv, annars får man hitta någon annan karriär. 

//Mia
#1 - Emma - På Smällen!

Instämmer helt, det hade inte känts som en blogg längre om man visste att hon inte skrev inläggen själv. Det hade mer känts som en blogg OM Bella istället för en blogg AV Bella. Däremot skulle hon kanske kunna diktera om hon är bra på det. Jag har försökt använda diktera-funktionen på min telefon ibland, men jag säger så mycket fel så det slutar med att jag får skriva om allt i slutändan ändå :P

#2 - Tove

Jag tror iofs de bara hade tagit ett telefonmöte medan bella gör annat (blir sminkad? kör mellan möten?), samt att journalisten "hoppat in" på lite möten, föreskolehämtningar,middag mm. Tror knappast att Bella har den typen av kontrollbehov att inläggen måste godkännas och korrläsas först. Hon verkar ha noll kontrollbehov faktiskt, tänker mig att hon skulle kalla det att peta med detaljer.

Men jag tror också bloggen skulle förlora på det! Man läser en blogg för att man vill läsa en blogg, reportage finns det gott om och man läser kanske inte reportage samma person varje dag.Man vill åt det personliga.

Svar: Ja, så kanske det är, nu när du säger det? Känns helt otänkbart för mig bara. Jag är själv en person med extremt lite kontrollbehov med det mesta, men just mina texter måste jag godkänna själv. Om jag ska underteckna dem måste jag ha kontrollerat varje bokstav. Skulle kännas jättekonstigt annars.
//Mia
bloggkommentatorerna

#3 - Anna

Helt ärligt, nu får ni ta bort den satans reklamen om casino som blockerar hela skärmen i en halv minut innan man kan läsa era inlägg. Så stört dåligt.

Svar: Jag retar mig också på den, men alla bloggar på blogg.se verkar ha den, för jag ser den tusen gånger om dagen. Så det är inget vi kan bestämma själva tyvärr.
//Mia
bloggkommentatorerna

#4 - Anonym

Hittade trendensers drömhus

https://www.hemnet.se/bostad/villa-11rum-kungsbacka-kungsbacka-kommun-furugatan-5-12581037